21.7.2022 Naisten EM-kisat: Saksa – Itävalta

Huipputasoinen naisjalkapalloilu jatkuu heti torstai-iltana, kun naisten EM-kisojen puolivälierät jatkuvat huippuottelulla, jossa kohtaavat Saksa ja Itävalta. Kahden Keski-Euroopan maan ottelussa Saksa on iso suosikki, mutta Itävalta on jo turnauksessa osoittanut, että se osaa puolustaa sekä hyökätä, joten sitä ei kannata yhdenkään suurmaan aliarvioida. Ottelu alkaa kello 22:00 Suomen aikaa.

Tappioton Saksa ottaa hallinnan – Itävalta iskee vastaan

Saksa on tunnetusti vahva jalkapallomaa eikä naisten futis tee tässä hommassa poikkeusta. Saksan naisten jalkapallomaajoukkue on FIFA-rankingissa sijalla viisi ja se on kiistatta yksi Euroopan parhaista maajoukkueista naisissa. EM-kisat ovat menneet toistaiseksi päävalmentaja Martina Voss-Tecklenburgin käsikirjoituksen mukaan, sillä alkulohkon kolmesta ottelusta oli tuloksena kolme voittoa maalierolla 9:0.

Avauskierroksella Saksa jyräsi Tanskan selvin 4-0 lukemin ja antoi muille B-lohkon joukkueille heti myrskyvaroituksen. Toisessa ottelussa saksalaisen koneiston alle jäi kovana joukkueena tunnettu Espanja, jonka musta-puna-keltaiset kaatoivat tyylipuhtaasti 2-0. Saksa oli jo varmistanut lohkovoiton kahden ensimmäisen ottelun jälkeen ja kun viimeisessä lohkovaiheen ottelussa tuli vastaan ennalta lohkon heittopussiksi kaavailtu Suomi, niin täydet yhdeksän pistettä olivat täyttä totta. Suomi kaatui lohkovaiheen viimeisessä ottelussa puhtaasti 3-0 puolivaloilla.

Itävalta pelasi kisojen A-lohkossa, jossa esiintyivät sen lisäksi Englanti, Norja sekä Pohjois-Irlanti. Itävalta oli rankattu vahvan Englannin sekä Norjan jälkeen lohkon kolmossuosikiksi, mutta niin vain FIFA-rankingin sijalla 21 ennen turnausta ollut Itävalta onnistui kampeamaan tiensä pudotuspeleihin lohkosta. Etenkin joukkueen yhtenäinen ja varsin hyvin sitoutunut puolustuspeli oli hallaa lohkovaiheessa vastustajille. Itävallan lohkovaihe alkoi niukalla tappiolle laatujoukkue Englantia vastaan. Englannin kova ja ennenkaikkea tulivoimainen hyökkäys onnistuttiin pitämään aisoissa yhtä maalia lukuunottamatta ja vaikka joukkue oli ajoittain helisemässä omassa päässä, niin pääasia oli että omissa soi tuossa ottelussa vain kerran.

Toisessa ottelussa Itävalta kaatoi ennalta heikomman Pohjois-Irlannin perussuorituksella 2-0. Kolmas ja ratkaiseva ottelu Norjaa vastaan oli joukkueelta toistaiseksi kisojen paras, sillä vaikka Norja kirjasi pallonhallinnan itselleen 58-42%, niin Itävalta voitti maalipaikat peräti 17-8 ja loi tasaisesti uhkaa Norjan maalille. Itävallan vahvuus on tiivis puolsutuspeli sekä todella vaaralliset vastahyökkäykset, joiden kanssa Saksa saa olla tänään todella tarkkana.

Itävalta niukasti aliarvostettu kerroinmarkkinassa

Brentfordissa pelattavan ottelun ennakkoasetelmat ovat selvät. Saksa on iso suosikki ja Itävallan eteneminen välieriin olisi jättiyllätys. Saksa on esiintynyt konemaisen laadukkaasti läpi kisojen, mutta Itävallan terävät vastahyökkäykset ovat kaikkea muuta kuin vaarattomia. Tasoero on iso Saksan hyväksi, mutta Itävallalla on ottelussa vain voitettavaa, joten joukkue pääsee täysin paineettomasti Goljatin kimppuun.

Vedonlyöntimarkkina on asettanut mielestämme Saksan hieman liian suuren ennakkosuosikin asemaan ja kurinalaisesti puolustava Itävalta ei varmasti päästä Saksaa helpolla. Itävallan maalivahti Manuela Zinsberger on pelannut upeat kisat toistaiseksi ja hänen panoksesta riippuu paljon Itävallan mahdollisuudet tässä ottelussa. Odotettavissa on vähämaalinen taisto, jonka voittaa todennäköisemmin Saksa, mutta Itävallan tasoituskertoimessa on tarjolla pientä etua.

Pelivalinnat:
  • Saksa – Itävalta: Itävalta +1,5 AH, kerroin 1,90 (STSbet)