28.11.2022 Jalkapallon MM-kisat: Etelä-Korea – Ghana

Uusi MM-kisaviikko starttaa maanantaina, kun Qatarissa on vuorossa yhdeksäs kisapäivä. Vihjeet starttaavat uuden viikon osalta kello 15:00 alkavasta ottelussa, jossa kohtaavat pirteästi avauskierroksella esiintynyt Etelä-Korea sekä todella kaksijakoisen avausottelun Portugalia vastaan pelannut Ghana. Sotilasmaisella kurilla pelisysteemiään noudattavan Etelä-Korean täytyy löytää hyökkäyspään tehoja, kun Ghana puolestaan tarvitsee kurinalaisuutta. Kyseessä onkin kahden todella erilaisella pelitavalla pelaavan joukkueen kohtaaminen!

Etelä-Korealla maaleja vaille hyvä lähtö kisoihin

Aasian menestyneimpiin futismaihin lukeutuva Etelä-Korea aloitti kisat hyvällä esityksellä, kun Uruguayta vastaan avattiin pistetili 0-0 tasapelillä. Joukkueella ei ollut tuossa ottelussa missään vaiheessa mitään suurta hätää, sillä Uruguay pidettiin muutamia erikoistilanteita lukuunottamatta poissa vaarallisilta maalintekopaikoilta. Sotilasmaisella säntillisyydellä pelisysteemiään noudattavat korealaiset olivat juuri niin työteliäitä kuin joukkueelta sopi ennen kisoja odottaakin. Samalla toki paljastui joukkueen heikkous eli kyky luoda ja rakentaa itse maalipaikkoja.

Uruguayta vastaan Etelä-Korea ei saanut käytännössä yhtään laadukasta maalipaikkaa luotua ja vaikka joukkue sai muutamia pallonhallintajaksoja, niin selkeästi oli huomattavissa, että luovuus joukkueen hyökkäyspelistä uupuu. Uruguayta vastaan joukkue oli altavastaaja, joten defensiivinen taktiikka oli odotettavissa, mutta tähän otteluun pelinkuva muuttuu, sillä tällä kertaa pitäisi pystyä myös hyökkäämään aiempaa enemmän. Joukkueen ykköspyssy Heung-Min Son pelasi ihan hyvän ottelun ja kun otetaan huomioon kisoja edeltänyt loukkaantuminen, niin Spurs-hyökkääjältä voi odottaa enemmän tulevissa otteluissa.

Ghana vastasi kenties ensimmäisen kierroksen viihdyttävimmästä ottelusta, kun Portugalia vastaan pelattu ottelu päättyi 3-2 tappioon. Ensimmäinen jakso ottelussa oli maaliton, mutta kuten ounastelimme tuon ottelun vihjeessä, niin homma meni hurlumheiksi toisella jaksolla, kun pelisuunnitelma ei pitänyt ja paketti alkoi levitä käsiin. Hyökkäyspelistä löytyy kyllä juonikkuutta hyvän ottelun pelanneen Andrew Aywinin johdolla, mutta odotetusti suurimmat heikkoudet paljastui oman pään puolustamisesta.

Ghanan vahvuudet löytyvät hyökkäyspelaamisesta ja Portugali-ottelu osoitti, että se pystyy luomaan maalipaikkoja ja iskemään palloa verkkoon myös laatujoukkueita vastaan. Kolikon kääntöpuoli on kuitenkin heikko puolustus, joka levisi avauskierroksella useamman kerran todella pahasti Ronaldon ja kumppaneiden käsittelyssä. Ghanan joukkuepelaamisen pitää parantua rutkasti, mikäli The Black Stars mielii edetä pudotuspeleihin tässä turnauksessa.

Mielenkiintoinen pähkinä purtavaksi

Pelimielessä kyseessä on haastava kohde, sillä vaikka tunnollisesti puolustava Etelä-Korea on taktisesti joukkueista laadukkaampi kooste, niin Ghanan hyökkäyspelaaminen on parhaimmillaan todella tehokasta ja sillä on kykyä iskeä palloa myös korealaisten verkkoon. Etelä-Korea on ottelussa suosikki, mutta aivan vailla mahdollisuuksia Ghana ei ole, mikäli joukkuepelaamiseen ja etenkin puolustamiseen saadaan ryhtiä.

Lohkotilanne on tällä hetkellä sellainen, että kumpikaan joukkue ei ole tyytyväinen tasapeliin ja riskitasoja pitää nostaa, mikäli ottelu etenee toiselle jaksolle tasatilanteessa. Kummankin joukkueen avausotteluiden tapaan avausjaksolla tuskin nähdään turhia riskinottoja ja pelimielessä kokeiluun otetaankin 1. puoliajan alle 0,5 maalia, jolle saa kertoimen 2,45. Arvio kohteelle on hieman alle kerran kahdesta ja tarjolla oleva kerroin ansaitsee pienen kokeilun.

Pelivalinnat:
  • Etelä-Korea – Ghana: 1. puoliajan maalimäärä: Alle 0,5 maalia, kerroin 2,45 (STSbet)