30.11.2022 Jalkapallon MM-kisat: Puola – Argentiina

C-lohkosta on muodostumassa jalkapallon MM-kisojen todellinen herkkupala, sillä kaikilla neljällä joukkueella on vielä mahdollisuus edetä kuudentoista parhaan joukkoon ja pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle. Vahviten tällä hetkellä jatkopaikassa kiinni on yllättäen Puola, joka kohtaa päätöskierroksella kisoissa toistaiseksi kaksijakoisesti esiintyneen Argentiinan. Asetelmat ovat lohkossa kiharaiset ja tässä ottelussa tarkkaillaan takuulla jatkuvasti myös Saudi-Arabia – Meksiko -ottelun tilannetta. Ottelu alkaa kello 21:00 Suomen aikaa.

C-lohkossa kaikki on vielä mahdollista

C-lohkosta on hieman yllättäen muovaantunut yksi koko kisojen mielenkiintoisimmista eikä vähiten siksi, että Saudi-Arabia yllätti avauskierroksella Argentiinan lukemin 2-1. Lohkossa tilanne ennen päätöskierrosta on todella kutkuttava, sillä jokaisella joukkueella on vielä mahdollisuus edetä jatkopeleihin. Vahviten jatkopaikassa on toistaiseksi kiinni Puola, joka johtaa lohkoa neljällä pisteellä. Puolalle riittää jatkopaikkaan tästä ottelusta yksikin piste, mutta edes yksi tasapelipiste ei ole Puolalle tarpeen, mikäli se häviää vain maalilla ja Meksiko voittaa saudit korkeintaan kahdella maalilla.

Argentiinalle tämä ottelu on huipputärkeä, sillä se tarvitsee ottelusta voiton, mikäli Saudi-Arabia voittaa samaan aikaan pelattavassa ottelussa Meksikon. Myös Argentiinalle kelpaa ottelusta tasapeli, mikäli Meksiko ottaa pisteitä, mutta ei voita saudeja murskalukemin. Myös maalierot ovat merkittävässä osassa lohkon tilannetta, joten mahdollisia skenaarioita jatkopaikkojen suhteen on useita. Live-vedonlyöntiä suosivien pelaajien kannattaakin pitää silmät auki C-lohkon otteluiden aikana, sillä livestä voi hyvinkin löytyä edullista pelattavaa, kun tilanteet otteluissa muuttuvat.

Puolan turnaus on ollut toistaiseksi vähintäänkin kohtalainen vaikka pelilliset esitykset eivät ole olleet timanttisia. Avauskierroksella nyhjättiin maaliton tasapeli Meksikon kanssa vaikka punavalkoiset olivat ajoittain hätää kärsimässä. Toisesta ottelusta Puola nappasi supertärkeän 2-0 voiton Saudi-Arabiasta vaikka myös tässä ottelussa joukkue oli enemmän ottavana osapuolena. Joukkue saakin kiittää voitosta maalilla huippuottelun pelannutta Wojciech Szczesnyä.

Argentiinan kisat alkoivat vahvasti, sillä joukkue avasi kisat Saudi-Arabiaa vastaan todella vauhdikkaasti. Sinivalkoisilla oli paikka ratkaista ottelu jo ensimmäisellä puoliajalla, mutta Leo Messin rangaistuspotkumaalia pidemmälle karkumatkalle se ei päässyt. Argentiinan musta hetki toisen jakson alkopuolella tuotti saudeille kaksi nopeaa maalia ja kun Argentiinan kiri jäi lopulta suutariksi, niin kisojen avaus ei tuottanut pisteitä. Toisessa ottelussa Argentiina kaatoi Meksikon ansaitusti 2-0, mutta laatupaikkoja se ei juurikaan saanut luotua tuossa ottelussa.

Argentiina selvänä suosikkina otteluun

Lionel Messi tähdittämä Argentiina on tässä yksittäisessä ottelussa selvä ennakkosuosikki, sillä perustasoltaan ja materiaaliltaan se on pykälän verran Puolaa tasokkaampi kokonaisuus. Puolan peli on tökkinyt pahasti turnauksessa ja ilman maalivahti Szczesnyn huippuottelua tulos olisi voinut olla toinen Saudi-Arabiaa vastaan. Ikääntynyt puolustus joutuu tänään kovaan tulikokeeseen, kun vastaan tulee yksi kisojen vaarallisimmista hyökkäyskalustoista, jota tähdittää huipputaitavat yksilöt Messin johdolla.

Pelimielessä kyseessä on haastava kohde, sillä lohkon samaan aikaan pelattavan toisen ottelun tapahtumat korreloivat myös tämän ottelun pelinkuvaan. Vaikka Argentiina ei ole absoluuttisen pakkovoiton edessä, niin lähtökohtaisesti se haluaa pitä kortit omissa käsissään, voittaa tämän ottelun ja varmistaa jatkopaikan sitä kautta. Myös Puolalta löytyy hyökkäyksestä tulivoimaa Lewandowskin johdolla, joten 50% arviolla pikkupanoksen pelikohteeksi tähän otteluun päästään pelaamaan yli 2,5 maalia. Panostaso on kuitenkin syytä pitää matalana ja keskittyä myös ottelun aikaiseen live-vedonlyöntiin.

Pelivalinnat:
  • Puola – Argentiina: Yli 2,5 maalia, kerroin 2,20 (STSbet)