1.11.2021 CS:GO PGL Major: Heroic – Copenhagen Flames

Tukholmassa pelattava CS:GO Major-turnaus on edennyt Group Legends Stage -vaiheeseen ja kaksi ensimmäistä joukkuetta ovat jo varmistaneet paikkansa kahdeksan parhaan joukkueen finaalivaiheeseen, kun G2 sekä NaVi voittivat kolme ensimmäistä otteluaan ja varmistivat 3-0 saldolla paikkansa jatkossa. Pelit jatkuvat jo tänään maanantaina ja ohjelmassa on 2-1 sekä 1-2 saldolla operoivien joukkueen BO3-otteluita. Tanskalaisten Copenhagen Flamesin ja Heroic’n välisessä kohtaamisessa on tarjolla takuulla koko rahan edestä viihdettä ja samaiseen otteluun peliasiantuntijamme löysi myös vedonlyöntimielessä kiinnostavaa pelattavaa.

Copenhagen Flames on turnauksen pirtein ilmestys toistaiseksi

Tanskalainen Copenhagen Flamesia on jo pitkään pidetty Tanskan CS:GO-skenen kolmanneksi parhaana joukkueena. Astralis on hallinnut kotimaansa pelikenttiä jo pitkään ja Heroic on ansaitusti kantanut kakkossuosikin viittaa juuttien valtakunnassa. Nyt kuitenkin alkaa näyttää siltä, että sijoitukset ovat vaihtumassa, sillä Copenhagen Flames on todistanut, että joukkue kuuluu maailman kovimpien CS:GO-joukkueiden sekaan samalla, kun Astraliksen sekä Heroic’n kone on yskinyt. Tällä hetkellä voidaankin puhua, että Tanskalla on kolme kohtalaisen tasavahvaa ja laadukasta joukkuetta lajin huipulla.

CPH Flamesin turnaus alkoi raketin lailla, kun joukkue jyräsi Challenger Stagelta jatkoon suoraan puhtaalla pelillä ja 3-0 saldolla. BO1-otteluissa joukkue kukisti ensin Astraliksen 16-6 ja sitten BIG:n 16-11. Ratkaisevassa BO3-matsissa vastaan asettui juuri Heroic, jonka CPH Flames nujersi lopulta 2-1 (16-7, 11-16, 16-12). Heroic voitti tuossa ottelussa oman karttapickinsä Nuken, mutta CPH Flames vei oman pickinsä Vertigon sekä decider-kartta Overpassin.

Copenhagen Flames on ollut toistaiseksi yksi turnauksen isoimmista positiivisista yllätyksistä, vaikka sen perustaso toki tiedettiin varsin hyväksi. Joukkue on esittänyt koko viisikon voimin varsin laadukasta joukkue- sekä yksilötaitoa, mutta jos joku pelaaja tanskalaisnipusta on nostettava esiin, niin se on 27-vuotias Fredrik ”roeJ” Jørgensen. Hänen rating koko turnauksesta on toistaiseksi jämäkkä 1,18 ja ADR (average damage per round) peräti 85,3, joka on kova lukema.

Heroic ei ole yltänyt huipputasolleen LAN-olosuhteissa

Heroic nousi absoluuttiselle maailman huipulle pandemian aikana, jolloin LAN-tapahtumat loistivat poissaolollaan ja kaikki isommat turnaukset pelattiin onlinessa. Heroic’lta puuttuu suurimmat menestykset LAN-tapahtumista sen menestyspäivät ovat toistaiseksi painottuneet online-aikakaudelle. Toki joukkue on perustasoltaan maailman TOP10-tasoa, mutta odotetusti sen kone on hieman yskinyt studio-olosuhteissa.

Heroic aloitti turnauksen vahvasti Challenger Stagella kaatamalla BO1-otteluissa Tyloon 16-12 ja MOUZin 16-11. Sen jälkeen seinä oli nousta pystyyn, kun tanskalaisnippu koki BO3-ottelusisa tappiot Copenhagen Flamesille ja Entropiq:lle. Ratkaisuottelussa se onnistui kaatamaan kuitenkin espanjalaisen Movistar Ridersin ja eteni Legends Stagelle. 16 parhaan joukossa pelit alkoivat 11-16 tappiolla kivenkovalle NaVille 11-16. Ranskalaisjoukkue Vitality kuitenkin kaatui 16-12 ja eilisessä BO3-ottelussa se kaatoi maamiehensä Astraliksen 16-7, jonka turnaus on sujunut niin ikään varsin vaihtelevissa merkeissä.

Heroic’n turnaus on sujunut todella vaihtelevasti ja joukkueen taso on heitellyt jonkun verran ottelusta toiseen. Onlinesta tuttu tasaisen laadukas suorittaminen on vaihtunut pieneen jännitykseen, joka on odotetusti näkynyt pienenä sekoiluna palvelimella. Perustasoltaan Heroic’n taso riittää parhaimmillaan vaikka koko turnauksen voittoon, mutta tällä hetkellä joukkue ei näytä tulevalta Major-voittajalta.

Tasainen kamppailu luvassa – panokset altavastaajalle

Perutasoltaan Heroic on joukkueista pykälän verran laadukkaampi kokonaisuus, mutta LAN-olosuhteet sekä ”paikallisottelun” derby-henki tasoittavat puntteja ja ottelun lähtökohdaat ovat mielestämme todella tasaiset. CPH Flames näytti laatunsa jo Challenger Stagella kaatamalla maamiehensä ja ei olisi todellakaan jättiyllätys vaikka sama temppu toistuisi Tukholman maanantai-illassa. Karttapooli suosii mielestämme CPH Flamesia ja se pystyy sekoittamaan pakkaa myös mappivedossa, joten emme millään saa Heroic’sta suosikkia otteluun.

Ottelun lähtökohdat ovat todella tasaiset ja kun markkina on leiponut Heroic’sta aivan liian ison suosikin, niin panokset isketään tuttuun tapaan altavastaajan menestykselle. Omissa papereissa ottelu on täysin 50%-50%, joten Unibetin tarjoama 2,25 CPH Flamesin voitosta nostetaan mielellään viikon ensimmäiseksi peli-ideaksi!

Ottelu alkaa alustavan otteluohjelman mukaan kello 19:30 Suomen aikaa, mutta mahdollista alkamisajankohdan muuttumista kannattaa seurata esimerkiksi HLTV:n sivuilta.

Pelivalinta:
  • Heroic – Copenhagen Flames: 2, kerroin 2,25