17.5.2023 Mestarien liiga: Manchester City – Real Madrid

Inter selvitti eilen tiensä kesäkuussa pelattavaan Mestarien liigan finaaliin ja tänään keskiviikkona italialaisjoukkueen vastus Istanbulissa pelattavaan loppuotteluun selviää, kun Manchester City ja Real Madrid selvittävät paremmuutensa Etihadilla. Madridissa pelattu ensimmäinen ottelu tarjosi jo välähdyksiä draaman kaaresta ja kun tähän toiseen kohtaamiseen lähdetään 1-1 tasatilanteessa, niin futiskansan sopii hyvällä syyllä odottaa todella tasokasta sekä viihdyttävää ottelua. Pelimielessä maistuvimmat ideat löytyvät viime vuosina kaiken voittaneesta ja uskomatonta venymistä isojen panosten otteluissa näyttäneestä Los Blancosista.

Kyseessä kahden Euroopan parhaan seurajoukkueen kohtaaminen

Futiskansaa hemmotellaan keskiviikkoiltana todellisella herkkupalalla, kun Manchester City ja Real Madrid iskevät yhteen Etihad Stadiumilla. Manchester City on ollut läpi kevään, niin hienossa iskussa, että kotiyleisönsä edessä se lähtee tähän otteluun kohtalaisen selvänä suosikkina. Kuten niin usein aiempina vuosina olemme saaneet todistaa, niin Real Madridia ei missään nimessä sovi laskea ulos mistään kilpailuista ennen kuin päätösvihellys on kuulty. City-leirissä muistellaan varmasti kauhunsekaisin tuntein viime kevään välierää ja Los Blancosin huimaa loppukiriä sekä jatko-otteluvoittoa.

Kotijoukkue City on ollut läpi kevään mahtavassa vedossa ja kun Pep Guardiola saa marsittaa Nathan Aken poissaoloa lukuunottamatta kentälle optimaalisen kokoonpanon, niin odotukset Manchesterissa ovat luonnollisesti korkealla. Kotimaan kentillä päävastus Arsenal on kompuroinut ja Valioliigan mestaruus on matkaamassa jälleen kerran taivaansinisten leiriin. Viikonloppuna Citizens haki solidin 0-3 voiton Evertonin vieraana. Guardiola tosin kritisoi ottelun päivämäärää, sillä alunperin kamppailun piti olla jo lauantaina, mutta Euroviisujen takia ottelu pelattiin Liverpoolissa vasta sunnuntaina. Näin ollen Real Madrid sai yhden ottelun enemmän huilia ennen tätä huipputärkeää ottelua.

Vierasjoukkue Real Madrid on tottunut menestymään Mestarien liigassa ja manageri Ancelotti on varmasti keittänyt vahvan menestysreseptin myös tähän äärimmäisen tärkeään vierasotteluun. Los Blancos pelasi edellisen kerran lauantaina, kun kotikentällä kaatui vaihtelevan esityksen päätteeksi Getafe lukemin 1-0. Espanjalaisleirissä ei ennakkotietojen mukaan ole loukkaantumisia ja näin ollen Ancelotti saa jalkeille parhaan mahdollisen kokoonpanon. Getafe-ottelussa voittomaalista vastasi Marco Asensio.

Avauskohtaamisessa pelin tempo ei noussut aivan odotetulle tasolle vaan molemmilta joukkueilta nähtiin kohtalaisen varovaista peliä, jossa riskejä välteltiin. 1-1 lukemat avauskohtaamisesta olivat täysin ansaitut, mutta tänään luvassa voi olla pelinkuvaltaan erilainen ottelu. City piti avausottelussa enemmän palloa, mutta turhan offensiivista Cityä ei nähty, sillä joukkueessa luonnollisesti tunnistetaan Real Madridin vastaiskupelaamisen vaarallisuus. Tänään City nostanee kotikentällään hieman riskitasoja, sillä kotijoukkueelle kelpaa tästä ottelusta vain voitto ja finaalipaikka.

Cityn kertoimet ylikuumentuneet, vierasmenestystä lapulle

Perustasoltaan ja pelivoimaltaan City on tällä hetkellä Euroopan paras seurajoukkue ja kokonaisuudessaan vierailijoita laadukkaampi kooste. Los Blancos on kuitenkin äärimmäisen rutinoitunut näihin ison panoksen otteluihin ja tähtipelaajiensa myötä kyseessä on äärimmäisen vaarallinen vastustaja. Ancelotti heittänee toppari Antonio Rüdigerin norjalaisen Erling Haalandin päällystakiksi ja tällä konstilla vaalea viikinki yritetään pitää aisoissa. City on totta kai kotinurmellaan ansaittu suosikki voittamana ottelun, mutta emme missään nimessä allekirjoita kerroinasetelman mukaista lähes seitsemän kertaa kymmenestä voittavaa suursuosikin asemaa.

Pelimielessä kiehtovinta antia onkin aliarvostetuksi jääneen Real Madridin menestyskertoimet. Suorasta vierasvoitosta tarjottu kerroin 5,48 TonyBetillä on selvä ylikerroin, mutta käytetään peleissä osuvampaa Real Madrid +0,5 AH, joka kattaa myös mahdollisen tasapelin varsinaisella peliajalla ja johon XLBet tarjoaa maistuvan kertoimen 2,55.