1.12.2022 Jalkapallon MM-kisat: Kanada – Marokko

MM-kisoissa on torstaina jälleen tarjolla isojen panosten pelejä, kun F- ja E-lohkossa selvitetään jatkopaikkojen kohtalo. Yllätyksellisessä F-lohkossa jatkopaikka on yhä tarjolla Kroatialle, Belgialle sekä Marokolle, joista viimeinen kohtaa päätöskierroksella ilman panosta pelaavan, mutta todella ennakkoluulottomasti kisoissa toistaiseksi esiintyneen Kanadan. Marokko on ottelussa stabiilimman suorittamisen sekä motivaatioedun suosikki, mutta täysin ilman paineita pelaava Kanada ei varmasti heitä hommaa lekkeriksi. Ottelu alkaa kello 17:00.

Marokolla jatkopaikka kiikarissa

Lions de l’Atlas on kahden pelatun ottelun jälkeen tyrkyllä jopa F-lohkon voittajaksi, sillä joukkue on tasapisteissä lohkoo johtavan Kroatian kanssa, joka kohtaa omassa ottelussaan laatujoukkue Belgian, joka ei tosin ole suorittanut tasollaan tässä turnauksessa. Marokko avasi kisat maalittomalla tasapelillä Kroatiaa vastaan ja vaikka joukkue olikin vastaanottavana osapuolena läpi ottelun, niin se tärkein eli oma maali pystyttiin pitämään puhtaana. Kroatian tulivoimainen hyökkäyskalusto pystyttiin pitämään poissa huippuvaarallisilta paikoilta ja lopulta 0-0 tasapeli oli ansaittu.

Toisessa ottelussa Marokko räjäytti pankin, kun maailman ehdottomaan maajoukkue-eliittiin viime vuosina kuulunut Belgia kaadettiin sensaatiomaisesti 2-0. Vaikka tulos oli yllätys, niin lopulta se oli täysin ansaittu, sillä Marokko pelasi hurmiossa ja virkamiesmäisellä otteella esiintynyt Belgia pystyttiin lopulta pitämään kurissa. Vaikka pallonhallinta kirjattiin selvästi belgialaisille, niin maalipaikat jakaantuivat kohtalaisen tasaisesti. Belgia-voitto nosti varmasti afrikkalaisten itseluottamusta entisestään ja jos jatkopaikka onnistutaan tästä ottelusta kairaamaan, niin Marokon pudotuspelivastustajalle voi jo nyt povata viheliäistä iltaa.

Kanadan ennakkoluulottomia otteita avauskierroksilla ei lopulta palkittu jatkopaikalla vaan canucksien on tyytyminen alkusarjaan. Nuori ja tempofutista suosiva joukkue väläytteli kykyjään, mutta vielä ei ollut tämän koosteen aika. Neljän vuoden kuluttua kotikisoissa joukkueelta voi odottaa selvästi enemmän, sillä vahvaa pelaajamateriaalia on kehittymässä ja tärkeät runkopelaajat ovat siinä iässä, että edustuskutsuja sopii odotella myös kotikisoihin.

Kanadan kisat alkoivat 1-0 tappiolla Belgialle, mutta rehellisesti sanoen joukkue olisi ansainnut tuosta ottelusta jotain mukaansa. Missattu rankkari ja ensimmäisen jaksossa pienen merkkausvriheen takia tullut takaisku syö varmasti miestä edelleen. Toisessa ottelussa Kanada aloitti pirteästi iskemällä johtomaalin Kroatian verkkoon, mutta lopulta vaahteralehtipaidoilta loppui koneesta bensa ja Kroatia läpsytteli 4-1 lukemat taululle. Todella aktiivinen pelitapa ei kantanut maaliviivalle asti vaan selkäranka nitkahti ennen täyttä aikaa.

Marokko puolustaa itsensä pudotuspeleihin

Kanadan arvokisaurakka on tätä yksittäistä ottelua vaille paketissa. Motivaatio ei varmasti ole Marokon veroinen, mutta toisaalta mitään hävittävääkään ei ole, joten sama ennakkoluuloton peli jatkunee varmasti. Marokolle riittää ottelusta tasapeli jatkopaikkaan, joten oman pään pelaamisen kautta pelitapaa lähdetään varmasti tuttuun tyyliin rakentamaan. Tavoite on varmasti pitää oma pää puhtaana ja iskeä vastaiskuilla tilanteen tullen ja tämä pelitapa onkin tässä turnauksessa palvellut joukkueen etua loistavasti.

Marokko on ottelussa yli kerran kahdesta voittava suosikki, sillä se osaa puolustaa laadukkaasti ja iskeä terävästi vastaan, kun paikka avautuu. Kanada pyrkii varmasti jatkamaan aktiivista pelitapaa ja se suosii tässä tapauksessa myös Marokkoa. Motivaatioedulle on tässä ottelussa laskettava selvää etua afrikkalaisten hyväksi ja Marokon suorasta voitosta tarjottu kerroin 2,05 kelpaa 52% arviolla päivän ensimmäiseksi pelikohteeksi.

Pelivalinnat: