1.12.2023 Liiga: HIFK – Kärpät

Joulukuu käynnistyy kotimaisessa Liigassa ryminällä, sillä perjantai-iltana on ohjelmassa kuuden ottelun kierros! Yksi kiekkoviikonlopun avaavan kierroksen herkkupaloista on Helsingissä pelattava kärkikamppailu HIFK – Kärpät. Sarjataulukossa perättäisillä sijoilla (3 ja 4) olevien joukkueiden välisestä kohtaamisesta sopii odottaa vauhdikasta ja tunnerikasta, joten pelimielessä kohteen kiehtovimmat ideat löytyvät runsasmaalisista lopputuloksista. Ottelu alkaa kello 18:30.

HIFK pienpetojahtiin neljän ottelun tappioputkessa

Helsingin IFK rankattiin kauden alla laajalti yhdeksi isoimmista mestarisuosikeista eikä suotta, sillä kesällä nimivahva joukkue vahvistui entisestään ja odotukset nordenskiöldinkadulla olivat syksyllä korkealla. Kausi onkin ollut kohtalaisen vahva vaikka lyhyitä tappioputkia ja pientä ailahtelevaisuutta kauden ensimmäiseen puoliskoon on mahtunut. Omat haasteensa joukkueen tekemiseen ovat tuoneet myös loukkaantumiset ja tälläkin hetkellä Rödalta puuttuu kokoonpanosta muutama avauskokoonpanon pelaaja. Joukkueen 25 pelatun ottelun saldo näyttää tällä hetkellä lukemia 10-4-5-6 yhteismaalierolla 75:66. Pisteitä on kasassa 43 ja se oikeuttaa tällä hetkellä taulukon kolmospaikkaan Tapparan ja Ilveksen vanavedessä.

HIFK on tällä hetkellä neljän ottelun tappioputkessa, mutta tuloksen takana homma ei ole pätkinyt aivan niin pahasti kuin nopeasti vilkaistuna näyttäisi. Esimerkiksi keskiviikon Jukurit-ottelussa HIFK vei maaliodottamat selvästi nimiinsä, mutta tuloksena oli lopulta 5-3 tappio. Tuosta ja muutamasta edellisestäkin ottelusta helsinkiläiset olisivat ehdottomasti ansainneet enemmän, mutta pitkässä juoksussa tilanne kääntyy paremmaksi jos laadukas tekeminen kaukalossa jatkuu ja sattumat tasaantuvat.

Kärppien kausi alkoi vaikeuksilla, kun syksyllä uudistunut joukkue ei tahtonut löytää yhteistä säveltä kaukalossa. Syys-lokakuun vaihteessa kurssi alkoi kuitenkin kääntyä ja tällä hetkellä joukkue suorittaa hyvällä tasolla illasta toiseen. Vaikka joukkue on hävinnyt viidestä edellisestä ottelustaan kolme, niin 15 ottelun kuntopuntarissa oululaiset ovat sarjan kolmanneksi paras kooste. Kärpillä on keskiviikolta alta 4-1 tappio Tampereen Tapparan vieraana ja tuosta ottelusta ei jossiteltavaa oululaisille jäänyt, sillä isännät olivat ottelussa selvästi niskan päällä jokaisella osa-alueella.

Kärpät vahvisti hyökkäystään äskettäin hankkimalla lähes 500 NHL-ottelun kokemuksen omaavan Nick Ritchien. Vuonna 1995 syntynyt, vuoden 2014 NHL:n ensimmäisen kierroksen #10 varaus (Anaheim Ducks) ei juurikaan vakuuttanut vielä keskiviikon ottelussa, sillä teholukema näytti ottelun jälkeen -2 ja kanukkihyökkäjä istui kaksi jäähyä. Kuntoon päästessään hän on kuitenkin raudanluja maaliruisku Kärppien ylivoimaan, joten kevätkaudella joukkue saanee varmasti tehoja häneltä. Maalintekovoiman lisäksi Ritchie tunnetaan kovista nyrkeistään, joten hänen otteitaan Nordiksen perjantai-illassa kannattaa seurata suurennuslasilla.

Kuumia tunteita, erikoistilanteita sekä maaleja luvassa?

Täpötäysi Nordis, perjantai-ilta ja kärkikamppailu. Siinä on melkoiset ainekset vauhdikkaalle kiekkoillalle. Oman mausteensa tähän tuo se, että joukkueet pelaavat vastakkain myös lauantaina Oulussa, joten asetelmien hakua on takuulla luvassa tänään. Jäähyovet tulevat erittäin todennäköisesti käymään tiuhaan tänä iltana ja runsaat erikoistilanteet nostavat ottelun maaliodotusarvoa.

Pelimielessä tämän kohteen parasta antia ovatkin runsasmaaliset lopputulokset, sillä olemme ottelun maaliodotusarvossa selvästi markkinaa runsasmaalisemmalla kannalla. Paras haku otteluun on iBetin tarjoama huippukerroin 2,62 yli 5,5 maalista varsinaisella peliajalla. Arvio kohteelle on 44%, joten kerroinrajalla 2,27 kyseessä on maistuva pelikohde perjantai-iltaan.