1.2.2023 Liiga: Jukurit – Ässät

Keskiviikkona kotimaisen kiekkoilun ystäville on tarjolla varsin mielenkiintoinen kiekkokierros, kun Liigassa on vuorossa neljän ottelun kierros. Tarjolla on useita mielenkiintoisia otteluita, mutta vedonlyöntihaluja herättää kaikista eniten Mikkelin Jukureiden ja Porin Ässien välinen ottelu. Jukureiden kausi on ollut pieni pettymys ja tällä hetkellä pudotuspelit ovat karkaamassa käsissä. Ässät sen sijaan on ollut viime aikoina todella pirteä ilmestys ja patapaitaisen vierasjoukkueen menestyskertoimet kutkuttavat pelihaluja keskiviikkoillalle.

Ässät nousussa, Jukurit laskussa

Kotijoukkue Jukurit on ollut parin viime kauden ajan ehdottomasti yksi Liigan mielenkiintoisimmista joukkueista. Olli Jokinen on palauttanut uskottavan kiekkoilun Mikkeliin usean heikon kauden jälkeen ja joukkueen talouspuoli on niin ikään parantunut orastavan menestyksen myötä. Mikkelissä on myös hyvää imua pelaajapuolella, sillä Jokisen maine hyvänä valmentajana on tiedostettu myös pelaajien keskuudessa. Viime kaudella Jukurit oli perussarjassa yksi sarjan parhaista joukkueista, mutta pudotuspeleissä joukkue koki yllätystappion KooKoolle ja kausi päättyi mikkeliläisten osalta aivan liian aikaisin.

Tämä kausi alkoi niin ikään positiivisissa merkeissä, kun joukkue oli pitkään mukana pudotuspelitaistossa. Talven aikana meno on kuitenkin laantunut ja valitettavasti tappioita on alkanut kerääntyä sarakkeeseen voittoja enemmän. Viimeisestä kymmenestä ottelusta joukkue on voittanut vain kolme ja hävinnyt varsinaisella peliajalla seitsemän. Osviittaa nykyisestä tuloskunnosta antaa se, että surkean kauden pelannut JYP on tällä hetkellä 10 ottelun kuntopuntarissa mikkeliläisiä edellä. Sarjataulukossa Jukurit on tällä hetkellä sijalla 11. 59:llä pisteellä ja matkaa viimeiseen pudotuspelipaikkaan (HPK, sija 10.) on kaksi pistettä.

Vierasjoukkue Ässät ei ole perustasoltaan juuri Jukureita parempi tai heikompi vaan voimaluvultaan ja materiaaliltaan joukkueet ovat hyvin samaa tasoa. Ässät-fanit eivät varmasti ladanneet kovia odotuksia tälle kaudelle, sillä isosti uudistettu joukkue vaatii yleensä aikaa ennen kuin palaset loksahtavat kohdalleen. Ässät on kuitenkin huonon syksyn jälkeen petrannut valtavasti kevätkaudelle ja tällä hetkellä joukkue on taulukon kahdeksannella sijalla 69:llä pisteellä.

Viime aikoina Ässien pirteitä otteita ovat joutuneet todistamaan mm. Laatujoukkueet Tappara, Lukko sekä Ilves jotka ovat kaikki joutuneet todistamaan patapaidat paremmakseen. Seitsemästä edellisestä ottelustaan Ässät ovat voittaneet yhtä lukuunottamatta kaikki vaikka otteluohjelma on ollut kaikkea muuta kuin helppo. Ässät onkin tällä hetkellä yksi sarjan kuumimmista joukkueista HIFK:n ohella. Mikäli kunto pitää ja joukkue selvittää tiensä pudotuspeleihin, niin vastustajalle voi hyvällä syyllä povata vaikeaa sarjaa keväälle.

Patapaidat kerrointaan todennäköisempi voittaja

Perustasoltaan joukkueiden välinen tasoero on marginaalinen. Voimaluvultaan molemmat kuuluvat sarjan alempaan keskikastiin, mutta tällä hetkellä joukkueet ovat täysin eri tilanteissa, sillä vierasjoukkue Ässillä on menossa todella hyvä vaihe, kun taas puolestaan Jukureilla ei onnistu tällä hetkellä juuri mikään. Isännät ovat hävinneet kuudesta viime ottelustaan viisi vaikka otteluohjelma on ollut helppo.

Porin Ässät on jäänyt pelimarkkinassa hieman aliarvostetuksi vierasjoukkueeksi ja tämän ottelun parhaat peli-ideat löytyvät vierasmenestyksestä. Meidän papereissa kyseessä on selvästi kerroinasetelmaa tasaisempi kohtaaminen. Ässät -1,5 AH tasoituskohteisiin saa todella maistuvia kertoimia, mutta käytetään vihjeissä normaalia varsinaisen peliajan vierasvoittoa, jolle Bankonbet tarjoilee maistuvaa kerrointa 3,14. Arvio suorasta vierasvoitosta on 36% ja rajakerroin kohteelle 2,78.

Pelivalinnat:
  • Jukurit – Ässät: Ässät (1X2), kerroin 3,14 (Bankonbet)