1.3.2023 Englannin Valioliiga: Liverpool – Wolves

Englannin Valioliigassa pelataan tiistaina kaksi ottelua ja illan ehdottomasti ennalta tasaisempi ottelu käydään Anfieldilla, jossa kohtaavat todella vuoristoratamaisen kauden toistaiseksi pelannut Liverpool sekä sarjan alemmassa keskikastissa tällä hetkellä keikkuva Wolves. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran noin kuukausi takaperin ja silloin Sudet nappasivat arvokkaan 3-0 kotivoiton. Liverpool lähtee hakemaan revanssia, mutta täysin vaaraton vierailija Wolves ei ole ja vieraiden menestyskertoimissa on tarjolla löysää.

Liverpool sukeltanut lyhyehkön paremman jakson jälkeen

Liverpoolin kausi on ollut toistaiseksi selvä pannukakku vaikka joukkue tällä hetkellä sarjataulukon seiskapaikalla yhä keikkuukin. Matkaa neljän parhaan joukkoon ja ensi kaudeksi Mestarien liigaan on tällä hetkellä yhdeksän pistettä ja viimeaikaiset otteet eivät varsinaisesti herätä luottamusta Pool-fanien keskuudessa. Helmikuun puolessa välissä Liverpoolin otteet piristyivät parin ottelun ajaksi, kun joukkue voitti ensin Evertonin ja sitten vahvan Newcastlen. Ilon hetket olivat kuitenkin Liverpoolissa varsin lyhyet, sillä sen jälkeen Real Madrid haki 2-5 vierasvoiton Anfieldilta ja edellisellä kierroksella sarjassa joukkue jäi Lontoossa Crystal Palacen kanssa maalittomaan tasapeliin.

Liverpoolin kautta ovat leimanneet runsaat loukkaantumiset ja sitä myötä syntyneet kokoonpanomurheet, mutta ihan kaikkea Jürgen Kloppin miehistö ei saa anteeksi pelkkien poissaolojen takia. Peli ei ole ollut viime kausien mukaisessa formissa ja etenkin puolustuspäässä joukkue on sortunut todella helppoisiin virheisiin, joista vastustajat ovat rankaisseet rankalla tavalla. Pieniä kokoonpanomurheita kotijoukkueella on myös tässä ottelussa, sillä varmuudella sivussa ovat Diaz, Gomez, Ramsay sekä Thiago. Epävarmoja osallistujia ovat Arthur, Konate sekä Nunez, joten Kloppilla riittää mietittävää kokoonpanonsa kanssa illan otteluun.

Vierasjoukkue Wolves ei ole perustasoltaan Liverpoolin tasoinen nippu, mutta kevätkaudella joukkue on ajoittain väläytellyt osaamistaan. Kuudesta edellisestä sarjaottelustaan joukkue on voittanut kolme ja näiden otteluiden aikana kaatui mm. Liverpool kotikenttä Molineux Stadiumilla. Edellisellä kierroksella joukkue oli yllättää hienoa kautta pelaavan Fulhamin vieraissa, mutta lopussa tullut kotijoukkueen tasoitusmaali pilasi vieraiden reissupelin. Esitys oli kuitenkin verrattain laadukas ja samanlaisella esityksellä pisteitä saattaa olla luvassa myös Liverpoolin reissulta.

Wolverhampton keikkuu tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla 15 ja matkaa ensimmäisen putoajan paikalla olevaan Evertoniin on tällä hetkellä kolme pistettä. Kevätkauden jäljellä olevista otteluista tarvitaan siis pisteitä ja viime viikkoina nähdyillä esityksillä niitä on varmasti myös tulossa. Myös vierailla on muutamia poissaoloja, sillä varmuudella sivussa ovat Chiquinho, Hwang sekä Kalajdzic. Fulham-ottelussa kolhun saanut tärkeä hyökkäyspelaaja Matheus Cunha on huhujen mukaan pelaavassa kokoonpanossa tässä ottelussa.

Wolves on yllätysvalmis underdog

Perustasoltaan Liverpool on joukkueista selvästi laadukkaampi kokonaisuus ja kotiviheriöllään selvä suosikki. Joukkueen peli on kuitenkin ailahdellut viime aikoina niin rajusti, että kysymysmerkkejä leijuu joukkueen yllä. Vierailija Wolves on ollut viime kierroksilla pirteä ja nappionnistumisella kolme pistettä tästä ottelusta ei saa olla jättiyllätys. Pelimielessä kiehtovinta sorttia tarjoilevat vierasmenestykseen keskittyvät kertoimet.

Tasapelin kattavaa Wolves +0,5 AH -kerrointa kelpaa kokeilla TonyBetin tarjoamalla kertoimella 2,61 mutta käytetään vihjeissä osuvampaa Wolves +1,5 AH tasoituskerrointa 1,60, joka kattaa myös maalin tappion.

Pelivalinnat:
  • Wolves +1,5 AH, kerroin 1,60 (TonyBet)