1.3.2023 Liiga: HIFK – HPK

Liigassa on keskiviikkona tarjolla useampi mielenkiintoinen ottelu, mutta Vetoveljien betsibunkkerissa katseet käännetään Helsingin vanhaan jäähalliin, jossa kotijoukkue HIFK:n vieraaksi saapuu viimeisistä pudotuspelipaikoista kynsin ja hampain taisteleva HPK. Maalivahtiongelmien kanssa viime viikolla paininut HIFK on alustavien kertoimien mukaan yliarvostettu isäntä ja pelimielessä kiehtovimmat ideat löytyvätkin vierasjoukkue HPK:sta, jonka ei tarvitse motivaatiota turhaan tähän tärkeään otteluun etsiä.

HIFK:n riesana viime aikoina heikko maalivahtipelaaminen

Kotijoukkue Helsingin IFK:n alkukausi meni täysin pipariksi, sillä syyskauden joukkue kynti sarjan peräpäässä ja kovin odotuksin sekä nimekkäällä materiaalilla operoinut joukkue oli pienimuotoisessa kriisissä paikoitellen. Kevätkaudella päävalmentaja Ville Peltonen on saanut joukkueen pelaamaan materiaalin edellyttämällä tasolla ja helsinkiläiset ovatkin olleet kevätkaudella yksi sarjan kovakuntoisimmista koosteista. Tällä hetkellä HIFK on sarjataulukossa kahdeksannella sijalla. Kuuden parhaan joukkoon on matkaa seitsemän pistettä, mutta pudotuspelipaikka on tällä hetkellä hyvin hallussa.

Tällä hetkellä joukkueen tilannetta varjostavat maalivahtiongelmat, sillä kaksi ykkösmaalivahtia (Roope Taponen, Niilo Halonen) ovat molemmat sivussa ja viime aikoina joukkueen maalilla ovat esiintyneet vasta 17-vuotias Eemil Vinni ja Severi Soukka. Halonen palasi HIFK:n maalille viime perjantaina KooKoo-ottelussa, mutta omissa pölisi viisi kertaa ja Halosen pelikunto ei varmasti ole paras mahdollinen tällä hetkellä. HIFK:lla on tällä hetkellä alla kaksi tappiota, kun viime joukkue hävisi ensin Tapparalle rumin 8-2 lukemin ja edellisessä ottelussa tuli 5-4 ja-tappio Kouvolassa KooKoon-vieraana.

Vierasjoukkue HPK ei materiaaliltaan ole aivan kotijoukkueen veroinen kooste, mutta sitkeä ja työteliäs HPK on tällä kaudella perinteisesti ollut. Kauden 56:sta toistaiseksi pelatusta ottelusta hämeenlinnalaiset ovat menneet jatkoajalle peräti 22 kertaa mikä on selvästi eniten koko sarjassa. Tämä kertoo siitä, että ottelut eivät repeä suuntaan eikä toiseen ja pelit pysyvät kohtalaisen vähämaalisina. Tällä hetkellä joukkue on sarjataulukon 11. sijalla, tasapisteissä viimeisessä pudotuspelipaikassa kiinni olevan KooKoon kanssa. Pistetarve on kova, sillä loppukauden neljästä pelistä täytyy raapia voittoja, mikäli Hämeenlinnassa meinataan tänä keväänä pudotuspelejä pelata.

Kerho on ollut viime aikoina ihan kelpo iskussa, sillä viidestä edellisestä ottelustaan joukkue on voittanut kolme. Voitoista kaksi on tullut vasta jatkoajalla ja viimeisimpänä osoituksena on eilen Turun Palloseuran vieraana haettu 3-4 ja-voitto. Viiden edellisen ottelun aikana on kaatunut kertaalleen myös sarjakärlki Lukko sekä laatujoukkue Kärpät, joten vire on ihan hyvällä mallilla. Tappiot ovat tulleet vieraissa Kärpille ja kotikentällä Jukureille.

HPK aliarvostettu vierailija

Mikäli Veikkauksens sivuilta kokoonpanotietoja on uskominen, niin tässä ottelussa HIFK:n maalia vartioi ykkösmaalivahti Roope Taponen ja luukkua availee kakkosveskarin virkaa tällä kaudella hoitanut Niilo Halonen. Tämä parantaa toki kotijoukkueen lähtökohtia otteluun, mutta aivan kerroinasetelman suuruista suursuosikin asemaa en viime aikoina ailahdelleen helsinkiläisryhmän ylle osaa asettaa.

Sitkeä HPK on takuulla huippumotivoitunut vierailija, sillä viimeinen pudotuspelipaikka on otettavissa ja viime aikoina peli on kulkenut mukavasti. Vaikka HPK pelasi eilen Turussa, niin moneyline-voitosta tarjottu kerroin 2,85 XLBetiltä kelpaa 40% arviolla (kerroinraja 2,50) pelikohteeksi keskiviikon Liiga-kierrokselle.

Pelivalinnat:
  • HPK (moneyline), kerroin 2,85 (XLBet)