1.6.2022 CS:GO, IEM Dallas: FaZe Clan – ENCE

CS:GO-huipputurnaukset jatkuvat jo tällä viikolla, kun ohjelmassa on Pohjois-Amerikassa pelattava IEM Dallas. Mukana on taas kerran lähes kaikki laatujoukkueet, joihin kuuluu myös suomalaisorganisaatio ENCE. Kaksi ensimmäistä otteluaan voittanut ENCE kohtaa A-lohkon ylemmässä finaalissa PGL Major Antwerpenin voittaneen FaZe Clanin. Väliaikaisista kokoonpanomuutoksista huolimattta laadukkaasti esiintynyt ENCE pystyy hyvänä päivänä kiusaamaan tämän hetken maailmanykköstä. Ottelu alkaa kello 22:30 Suomen aikaa.

FaZe Clan voittanut kaiken mahdollisen viime aikoina

ENCEn tapaan niin ikään kansainvälisellä kokoonpanolla operoiva FaZe Clan on ollut tänä vuonna maailman paras CS:GO-joukkue ja se on voittanut ansaitusti jo useamman ison turnauksen. Ensin joukkue haki IEM Katowicesta voiton, sen jälkeen harjattiin ESL Pro League ja kuin kirsikkana kakun päälle joukkue voitti Belgian Antwerpenissa pelatun PGL Major -suurtunauksen. Kokenut joukkue on ollut ansaitusti tämän vuoden paras joukkue ja se on tällä hetkellä HLTV-rankingissa sijalla #1.

IEM Dallasissa joukkue on jatkanut siitä mihin se Antwerpenissa jäi ja olemme saaneet todistaa varsin laadukasta ja tasaista suorittamista. Avauskierroksella joukkue kaatoi Encoren BO1-ottelussa 16-5. Toisen kierroksen BO3-ottelussa joukkue kaatoi ranskalaisen Vitalityn puhtaasti 2-0 (16-11, 16-10) ja paikka A-lohkon ylemmän kaavion finaalissa varmistui.

Suomalaisjoukkue ENCE koki pahan takaiskun IEM Dallasin alla, kun selvisi, että israelilainen Lotan ”Spinx” Giladi ei saanut tarvittavia papereita viisumia varten kuntoon ja hän joutui räämään rannalle tästä turnauksesta. Spinx on ollut läpi vuoden ENCEn paras pelaaja huimilla HLTV-ratingeilla, joten poissaolo oli lähtökohtaisesti iso takaisku lonkeropaidoille. Giladin poissaoloa palkattiin paikkaamaan puolalainen Janusz ”Snax” Pogorzelsk, joka ei tulivoimaltaan yllä missään nimessä Spinxin tasolle.

ENCElle oli helppo povata vaikeuksia tässä turnauksessa, mutta fiksusti pelaava joukkue on osoittanut, ettei sota yhtä miestä kaipaa. Snax on täyttänyt stand in -pelaajan roolinsa hienosti ja ENCE voitti sekä avauskierroksen BO1-ottelun MOUZia vastaan, että toisen BO3-ottelun ranskalaista G2:sta vastaan. Peli on siis kulkenut mainiosti kokoonpanomuutoksista huolimatta.

FaZe iso suosikki, ENCE haastaa

Lähtökohdat otteluun ovat selvät, sillä perustasoltaan niukasti laadukkaampi FaZe Clan on ENCEn kokoonpanomuutosten takia selvä suosikki tähän BO3-otteluun. Kumpikin joukkue on jo varmistanut paikan pudotuspeleissä, sillä myös tappiolla jatkaa turnauksessa. ENCE pystyi haastamaan FaZe Clania laadukkaasti jo PGL Majoreilla ja silloin tuli voitto Miragesta 16-8 BO1-ottelussa.

Hallitseva Major-voittaja FaZe Clan on selvä suosikki tähän otteluun, mutta ENCE saattaa hyvinkin pystyä voittamaan oman karttapickinsä. ENCEn suorasta voitosta on tarjolla ylikertoimia, mutta käytetään peleissä osuvampaa ENCE +1,5 AH pelikohdetta.

Pelivalinnat:
  • ENCE (+1,5) AH, kerroin 1,75 (STSbet)