1.8.2022 Veikkausliiga: HIFK – Inter

Kotimaisen Veikkausliigan maanantain ainoana otteluna pelataan kriisijoukkue HIFK:n sekä FC Interin välinen kamppailu. Pienoisessa myrskynsilmässä viime aikoina seilannut HIFK on saanut vahvistuksia riveihinsä, mutta pystyykö Roman Eremenko ja Guillermo Sotelo kahdestaan kääntämään helsinkiläisjoukkueen kelkan. Vierailija Inter on kotijoukkueen tapaan kuntopuntarin häntäpäässä, joten tärkeitä pisteitä on jaossa Helsingin Bolt Arenalla. Ottelu alkaa kello 18:00.

Vahvistunut HIFK hakee nousua syyskaudelle

Helsingin IFK:n kausi Veikkausliigassa on ollut toistaiseksi täysi pannukakku. Talousvaikeuksissa läpi kevään ja kesän rypenyt seura on tällä hetkellä hetkellä sarjan viimeisenä ja pukuhuoneen ovet ovat käyneet molempiin suuntiin viime aikoina. Tuorempina vahvistuksina seura hankki Guillermo Sotelon Jarosta sekä vapailta markkinoilta Roman Eremenkon, joka on kunnossa ollessaan ehdoton vahvistus kotimaan sarjaan. Eremenkon tämänhetkisestä pelikunnosta ei ole tietoa, mutta oletettavasti mies on pitänyt itsensä kunnossa.

HIFK:n kausi on ollut totaalinen mahalasku, sillä viidentoista ottelun saldo on umpisurkea 1-4-10. Toistaiseksi kasassa on siis vain yksi voitto, joka tuli kesäkuun loppupuolella vieraskentällä Ilveksestä. Kotikentältä saldona on yksi tasapeli ja seitsemän tappiota yhteismaalierolla 3:17. Kuten näistä tilastoista pystyy päättelemään, niin homma sakkaa pahemman kerran useammalla osa-alueella, mutta etenkin Eremenkon hankinta vahvistaa sekä vakauttaa keskikenttää ja tuo tulivoimaa sekä yksilötaitoa hyökkäyspelaamiseen. Myös wingbackin roolia pelaava Sotelo on selkeä vahvistus helsinkiläisten nykyrosteriin.

Vierasjoukkue Interin kausi ei ole sekään ollut toivotunlainen, sillä turkulaiset löytyvät sarjataulukon kahdeksannelta paikalta. Viidentoista pelatun ottelun jälkeen saldona on viisi voittoa, kolme tasapeliä ja seitsemän tappiota yhteismaalierolla 27:22. Hyökkäyspelaaminen on ollut pitkälti ykköspyssy Petteri Forssellin varassa Benjamin Källmanin lähdön jälkeen. Tässä ottelussa Interillä voisi olla mahdollisuus parannella maalieroaan ja katkaista tappioputki heikon HIFK:n kustannuksella. Inter hankkin espanjalaisen Rober Sierran tovi sitten ja hän vaikuttaa sarjaan hyvältä vahvistukselta ja hänestä tulee olemaan varmasti iloa turkulaisille loppukaudella.

Perustasoltaan Inter on HIFK:ta vähintään pykälän verran laadukkaampi kokonaisuus, mutta aivan optimaalisessa vireessä Inter ei tällä hetkellä ole, sillä alla on kotimaan sarjassa neljän ottelun tappioputki. Joukkuetta rasitti myös Europa Conference Leaguen kaksi ottelua, mutta tie eurokentillä päättyi yhteismaalin 1-3 kosovolaista Dritaa vastaan. Loppukauden ajan keskittyminen onkin vain ja ainoastaan kotimaan sarjassa. Tavoitteena on varmasti nousta kuuden parhaan joukkoon ja varmistaa paikka Veikkausliigan Championship Groupissa.

Inter suosikki, vähämaalista luvassa?

Kuntopuntari ei varsinaisesti mairittele kummankaan joukkueen viime aikojen otteita ja hyvällä syyllä tästä ottelusta voidaan puhua koko kierroksen jumbokohtaamisena. Lisäväriä otteluun tuo kuitenkin tuoreet HIFK-vahvistukset, jotka on tietojemme mukaan otettu ilolla vastaan punaisten keskuudessa. Perustasoltaan HIFK:n viime aikaiset otteet ovat olleet kuitenkin niin heikkoja, että mitään jättimäistä ilotulitusta on tuskin luvassa loppukaudeksi.

Inter on ottelussa suosikki vieraskentästä huolimatta, mutta 1X2-kertoimet eivät kutkuttele meitä pelimielessä. Peruslähtökohtana tässä jumbokamppailussa on vähämaalisuus ja kerroin 1,95 alle 2,5 maalista kelpaa 54% todennäköisyysarviolla (kerroinraja 1,85) kupongille viikon alkuun.

Pelivalinnat:
  • HIFK – Inter: Alle 2,5 maalia, kerroin 1,95 (STSbet)