1.9.2022 Valioliiga: Leicester – Manchester United

Englannin Valioliigan viidennen kierroksen päättää Leicesterin ja Manchester Unitedin välinen kohtaaminen. Kotijoukkue Leicesterin alkukausi on ollut toistaiseksi täydellinen pannukakku, sillä neljästä ensimmäisestä ottelusta on saatu kairattua vain yksi piste. Vierailija Manchester United aloitti kauden kahdella tappiolla, mutta nyt alla on kaksi maistuvaa voittoa, joten laadukkaallaa materiaalilla operoiva ja kahden ottelun voittoputkessa seilaava The Reds on ottelussa ansaitusti suosikki. Ottelu alkaa kello 22:00 Suomen aikaa.

The Reds löytänyt punaisen langan heikon alun jälkeen

Vierasjoukkue Manchester Unitedin viime kausi epäonnistui pahemman kerran ja joukkue jäi lopulta sarjan kuudenneksi. Viime kautta leimasi melkoinen manageriruletti sekä monet muut joukkueen koheesiota pahemman kerran ravisuttaneet seikat. Tälle kaudelle tämä legendaarinen seura sai tärkeän vahvistuksen penkin taakse, kun hienoa työtä Ajaxin peräsimessä tehnyt Erik ten Hag otti joukkueen vetovastuun punaisista.

Paul Pogban lähtö kirpaisi siirtomarkkinoilla, mutta Christian Eriksenin sekä Lisandro Martinezin hankinnat olivat hyviä ja pelivoima ei mielestämme muuttunut tälle kaudelle. Cristiano Ronaldon tilanne on puhututtanut läpi alkukauden, mutta kaksi edellistä ottelua penkiltä aloittanut Ronaldo on näyttänyt penkkikomennuksesta huolimatta työteliäältä kentälle päästyään.

Unitedin kausi alkoi kahdella kirvelevällä tappiolla, kun avauskierroksella tuli kotikentällä 1-2 tappio Brightonille ja toisessa ottelussa joukkue romahti Brentfordin vieraana lukemin 4-0. Kolmanteen otteluun ten Hag sai kuitenkin joukkueensa optimaaliseen vireeseen ja Liverpool kaatui kovan taistelun jälkeen lukemin 2-1. Edellisessä kierroksella ManU haki solidin 0-1 vierasvoiton Southamptonin vieraana. Vire on siis nousujohteinen ja sopiva kokoonpano on muovautunut alun vaikeuksien jälkeen.

Kotijoukkue Leicesterin alkukausi on ollut varsin synkkä. Viime kaudella kahdeksanneksi sarjassa sijoittunut seura on tämän kauden osalta toistaiseksi vielä ilman voittoa ja paine manageri Rodgersin ympärillä kasvaa. Avauskierroksella joukkue pelasi 2-2 tasapelin Brentfordin kanssa, mutta sen jälkeen on tullut tappiot Arsenalille (4-2), Southamptonille (1-2) sekä viimeisimpänä Chelsealle (2-1).

Vaikka sarjaa on pelattu vasta neljä kierrosta, niin sarjaa johtava Arsenal on karannut jo 14 pisteen päähän ja tällaisia eroja ei ole helppoa kuroa kiinni vaikka kausi on pitkä. Leicesterin kehityskäyrä on ollut hieman taantumaan päin viime vuosina, mutta perustasoltaan joukkue ei ole viime kaudesta juuri muuttunut.

United suosikki, heiluuko maaliverkot normaalia tiuhempaan tahtiin?

Perustasoltaan Man United on joukkueista reilun pykälän verran laadukkaampi kokonaisuus ja viimeaikaisten peliesitysten perusteella ansaittu suosikki myös vieraskentällä. Vierasjoukkue Unitedin koheesio on parantunut merkittävästi viime kierroksilla ja joukkue taistelee täyden peliajan ilman viime kaudelta tuttuja notkahduksia. Leicesterin heikkoutena alkukaudella on ollut puolustuspeli, sillä sen verkkoon on isketty neljässä ottelussa yhteensä 10 maalia (2,5 per ottelu).

Ottelun maaliodottama on siis selvästi enemmän runsas- kuin vähämaalinen. Arviomme mukaan ottelussa nähdään vähintään kolme maalia noin 65 kertaa sadasta, joten uutuussivusto Bankonbetin tarjoama kerroin 1,63 kelpaa torstai-illan jännityspeliksi.

Pelivalinnat:
  • Leicester – Manchester United: Yli 2,5 maalia, kerroin 1,63 (Bankonbet)