10.12.2022 Jalkapallon MM-kisat: Marokko – Portugali

Jalkapallon MM-kisojen puolivälierät jatkuvat lauantaina kello 17:00, kun todellisen puolustusvoiton Espanjasta ottanut Marokko kohtaa huiman maalikarusellin Sveitsiä vastaan järjestäneen Portugalin. Pelinkuvasta muodostunee Marokon osalta taas kerran puolustusvoittoinen kohtaaminen ja Portugali ei pääse hyödyntämään parasta lääkettään – nopeita vastaiskuja Sveitsi-ottelun tapaan. Pelimielessä kiinnostavimmat kertoimet löytyvät vähämaalisista lopputuloksista.

Marokko osaa puolustaa, löytääkö Portugali paikoille?

Vuoden 2022 jalkapallon MM-kisojen ehdottomasti positiivisimmaksi yllättäjäksi voidaan nostaa jo nyt kahdeksan parhaan joukkoon tiensä kairannut Marokko. Tiivis kymmenen miehen paketti on pysynyt toistaiseksi loistavasti kasassa ja tiukka defensiivinen pelitapa on ollut myrkkyä monille vastustajille, viimeisimpänä Espanjalle. Espanja ei saanut luotua Marokkoa vastaan juurikaan huippuvaarallisia paikkoja vaan herhiläislauman lailla todella fyysisesti puolustava Marokko sai tukittua espanjalaisten pelinrakentelun liki täysin.

Marokko osoitti vaarallisuuttaan jo voittamalla F-lohkon, mutta toden teolla futiskansaa kohautettiin Espanja-voitolla. Nyt vastus kuitenkin kovenee taas napsun verran, kun vastaan tulee neljännesvälierässä huimat maalikarkelot Sveitsin kustannuksella järjestäneet lusitaanit. Marokon todella defensiivinen pelitapa saattaa olla myrkkyä myös Portugalille, sillä vaarallisista vastaiskuistaan tunnetut portugalilaiset joutuvat muokkaamaan omaa pelitapaansa hieman offensiivisempaan suuntaan.

Portugali voitti H-lohkon kuudella pisteellä ja ilman kolmannen ottelun lopun nukahdusta Etelä-Koreaa vastaan se olisi selvittänyt tiensä jatkopeleihin tappioitta. Tuo yhden pisteen menetys oli kuitenkin vain kosmetiikkaa, sillä lohkon kahdessa muussa ottelussa otetut voitot ja kuusi pistettä riittivät joukkueelle lohkovoittoon ja ”helpompaan” kaavioon. Portugali antoi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella todellisen myrskyvaroituksen kyvyistään, kun se murjoi laatujoukkue Sveitsin maanrakoon lukemin 6-1.

Tuossa ottelussa kaksi nopeaa maalilla ensimmäisellä jaksolla pakottivat Sveitsin hyökkäämään ja Portugali pääsi omalle mukavuusalueelle, iskemään vastaan tappavan tehokkaasti. Portugalilta puuttuu yhä puolustuspäästä Danilo ja Mendes, mutta kuten Sveitsi-ottelu osoitti, niin myös oma pää pystytään pitämään kuivilla. Sveitsin 4-1 kavennus toisella puoliajalla oli vain kosmetiikkaa. Portugalin kokoonpano on mielenkiintoinen, sillä päävalmentaja Fernando Santos tuskin penkittää kolme maalia edellisessä ottelussa iskenyttä Goncalo Ramosia Ronaldon tieltä. Ronaldo aloittaneekin tämänkin ottelun penkiltä.

Marokon bussi jaksaa ja jaksaa

Portugalin pelivoima nähtiin loistavasti Sveitsi-ottelussa ja tuonkaltaisella hurmoksella se pystyy vaikka voittamaan tämän turnauksen. Nyt joukkueen tulee kuitenkin mukautua pelitavaltaan todella defensiiviseen vastustajaan ja pyrkiä löytämään tilat Marokon tiiviistä kymmeniköstä. Perustasoltaan joukkueiden välinen tasoero on iso lusitaanien eduksi, mutta Marokon eduksi on laskettava pieni kotietu, sillä joukkueen faneja on ollut runsaasti paikalla Qatarissa.

Vaikka Portugali järjesti edellisellä kierroksella maalikarkelot, niin nyt pelinkuva tulee olemaan hyvin erilainen ja lähtökohdat otteluun ovat todella vähämaaliset. Arviomme alle 2,5 maalille on 63%, joka tarkoittaa kerroinrajaa 1,59. TonyBetin tarjoama kerroin 1,72 hyödynnetään ilomielin lauantain ensimmäiseen MM-otteluun!

Pelivalinnat:
  • Marokko – Portugali: Alle 2,5 maalia, kerroin 1,72 (TonyBet)