10.2.2023 Liiga: Porin Ässät – Rauman Lukko

Perjantai-iltana suomalaisia kiekkofaneja hemmotellaan oikein kunnolla, kun Liigan otteluohjelma tarjoaa Satakunnan derbyn. Isomäessä tulee viikonlopun alkajaisiksi tunnelmaa riittämään ja mikäli vanhat merkit paikkansa pitävät, niin tunnetta tulee piisaamaan myös kaukalon sisäpuolella. Runsaat erikoistilanteet saattavat sävyttää ottelua ja niinpä matsin maaliodottama nousee selvästi normaalista. Vetomielessä panoksia asetellaankin runsasmaalisten lopputulosten puolesta.

Satakunnan derbystä ei tunnelmaa puutu

Porin Ässien kausi on ollut melkoista vuoristorataa. Syksyllä joukkue ei tahtonut saada juonen päästä kiinni ja joukkue seilasi pitkään sarjan häntäpäässä. Vaikka peli ei alkuun lähtenyt kulkemaan, niin jo marras- sekä joulukuussa saatiin väläytyksiä paremmasta, kun joukkue otti muutaman pidemmän voittoputken ja kohenteli samalla asemiaan taulukossa. Viime aikoina Karri Kivi on saanut kuitenkin patapaidat hienoon vireeseen ja kymmenen ottelun kuntopuntaria tarkastellessa joukkue on sarjan viidenneksi paras kooste.

Tammikuussa joukkue on napannut sekä kolmen, että neljän ottelun voittoputket, mutta ihan viime aikoina jänne ei ole kestänyt ja kahdessa edellisessä ottelussa on tullut lunta tupaan. Viime viikonloppuna Ässät hävisi kotiottelunsa heikohkolle HPK:lle lukemin 1-4 ja keskiviikkona varamiehinen Tappara nöyryytti patapaitoja Tampereella selvin 6-2 lukemin. Tällä hetkellä Ässät on taulukossa sijalla 9. (72pst) ja pudotuspelipaikka on vielä hyvin omissa käsissä. Matkaa suoraan pudotuspelipaikkaan eli sijaan kuusi on tällä hetkellä seitsemän pistettä.

Rauman Lukko on kevään 2021 mestari ja viime vuosina raumalaiset ovat olleet tuttu näky pudotuspeleissä. Myös tälle kaudelle Lukko on kasannut todella iskukykyisen joukkueen ja panostetut eurot ovat tuottaneet toistaiseksi hedelmää, sillä tällä hetkellä raumalaiset johtavat sarjaa 98:lla pisteellä, kun pelattuna on 50 ottelua. Toisena oleva Tappara on 11 pistettä perässä, mutta tamperelaiset ovat pelanneet kolme ottelua vähemmän.

Lukko on ollut varsin vahvassa vireessä viime aikoina ja viidestä edellisestä ottelustaan joukkue on voittanut varsinaisella peliajalla neljä ja hävinnyt ainoastaan kerran. Ainut tappio tuli hienossa vireessä olevalle ja kovaa nousua taulukossa tekevälle Helsingin IFK:lle. Tällä hetkellä alla on kolmen ottelun voittoputki, jonka aikana raumalaiset ovat kaataneet TPS:n (6-3), Tapparan (2-5) sekä viimeisimpänä KooKoon (1-3). Lukko on tällä hetkellä vahvassa iskussa ja raumalaiset ovat iskeneet sarjassa toiseksi eniten maaleja.

Maalikarkelot luvassa Isomäen illassa?

Satakunnan derbyssä on aina poikkeuksellinen lataus ja näiden joukkueiden välillä on vuosien saatossa nähty tulikuumia kohtaamisia, joista ei ole tunnetta tai tapahtumia puuttunut. Lukko kuuluu perustasoltaan sarjan kermaan, mutta täysin aseeton Ässät ei kotikentällään ole, sillä paikallispelilataus ja kotietu tasoittelevat puntteja. Ottelussa nähtäneen derbylle ominaiseen tapaan runsaasti erikoistilanteita ja matsista saattaa hyvinkin kehkeytyä maalintekokilpailu.

Ottelun maaliodottama on selvästi normaalia Liiga-ottelua korkeammalla ja over-valinnoissa on tarjolla hyvää etua. Bankonbet tarjoilee yli 5,5 maalista todella maistuvaa kerrointa 2,90, joka hyödynnetään armotta. Jos haluat pienentää riskiä, niin saman yhtiön tarjoilema kerroin 1,96 yli 4,5 maalista on myös kelpo pelikohde.

Pelivalinnat:
  • Porin Ässät – Rauman Lukko: Yli 5,5 maalia, kerroin 2,90 (Bankonbet)