10.5.2022 PGL Major Antwerp: ENCE – G2

Suomalaisille CS:GO-faneille on tiistai-iltana kello 19:15 Suomen aikaa tarjolla todellista silmäkarkkia, kun suomalaisorganisaatio ENCE ja ranskalainen G2 kohtaavat BO3-ottelussa PGL Majoreilla. Mielenkiintoisen asetelman otteluun tuo se, että ranskalaistiimin pelinsisäisenä johtajana toimii suomalainen Aleksi ”Aleksib” Virolainen. Ottelun panokset ovat kovat, sillä voittaja jatkaa Legends Stagelle 3-0 saldolla ja häviäjä jatkaa 1-2 tilanteesta jatkopaikan metsästystä.

Kahden hyvävireisen joukkueen kohtaaminen – voittaja Legends Stagelle

Tiistai-iltana CS:GO-skeneä seuraava maailma hiljentyy katsomaan, kun Antwerpenin Major-turnauksessa on luvassa kiihkeä kohtaaminen kahden hyvävireisen joukkueen välillä. Suomalaisorganisaatio ENCE on kuin vaivihkaa noussut huippuiskuun majoreiden alla ja kovimmat fanit ovat julistaneet ENCEstä jo uutta Major-voittajaa. Kokoonpanoaan talvella fiksannut G2 ei saanut koneesta tehoja irti vielä talvikaudella, mutta nyt joukkue tuntuu löytäneen vireen.

ENCEn (#3) turnaus alkoi eilen ottelulla etelä-amerikkalaista 9z:aa vastaan, mutta eurooppalainen ylivoima oli tällä kertaa liikaa ja Mirage kirjattiin lopulta helposti ENCElle lukemin 16-7. Toisessa ottelussaan ENCE kohtasi Vertigossa Outsidersin, joka tunnettiin aiemmin nimellä Virtus.pro. Laatujoukkueena tunnettu Outsiders jäi ENCEn jalkoihin ja loppulukemat kirjattiin lonkeropaidoille lukemin 16-6.

ENCE oli ennen Major-turnausta mahtavassa vireessä ja tällä hetkellä näyttää siltä, että momentum on kantanut Belgiaan ja joukkue on jatkamassa siitä mihin se ennen majoreita jäi. Tämän illan vastustaja G2 on yksi maailman suurimpia CS:GO-organisaatioita ja se on totuttu näkemään vuosikausia näissä suurturnauksissa. Isoin menestys joukkueelta vielä puuttuu, mutta nyt kokoonpano on sellainen, että menestystä voi hyvinkin olla tulossa lähiaikoina.

G2:n (#6) turnaus alkoi solidilla 16-6 voitolla Liquidista, joka ei ennakko-odotuksista huolimatta pystynyt haastamaan toden teolla ranskalaisorganisaatiota. Toisessa ottelussaan G2 kohtasi Spiritin Dust 2:ssa ja tällä kertaa ottelu eteni tasaisemmissa merkeissä. Ratkaisua haettiin lopulta aina jatkoajan kautta, mutta lopulta G2 oli parempi lukemin 19-17. G2:n parhaina eilen kunnostautui Bosnia & Hertsegovina -serkukset Nikola ’NiKo’ Kovač sekä Nemanja ’huNter’ Kovač.

Mappiveto ratkaisee paljon – tasaista luvassa

Lähtökohdat otteluun ovat varsin tasaiset ja koska kyseessä on BO3-ottelu, niin myös mappivedolla on iso merkitys tässä otteluparissa. G2 joutunee pelaamaan ehkä Ancientin, sillä heidän permbanniin Overpassiin he eivät halua. ENCE puolestaan permbannaa Infernon, joten G2 saattaa pickata Vertigon vaikka ENCE olikin siinä eilen vahva. Decider kartaksi jäänee Nuke tai Dust2, joka sopii molemmille.

Perustasoltaan joukkueiden välinen tasoero on todella pieni ja kyseessä on äärimmäisen tasainen pari. Panokset ovat kovat, sillä voittaja raivaa tiensä Legend Stagelle. Tässä ottelussa nähdään kolme karttaa selvästi yli kerran kahdesta ja William Hillin tarjoama kerroin 2,00 yli 2,5 mapille on mainio pelikohde.

Pelivalinnat: