10.5.2022 PGL Major Antwerp: Vitality – forZe

Tänään Belgian Antwerpenissa pelattavassa Major-turnauksessa nähdään ensimmäiset Best of 3 -ottelut, kun eilen puhtaalla pelillä kaksi ensimmäistä otteluaan selvittäneet joukkueet yrittävät raivata tiensä 3-0 saldolla Legends Stagelle. Ensimmäistä jatkopaikkaa tavoittelevat Vitality ja forZe, jotka kohtaavat noin kello 15:30 Suomen aikaa. Ranskalainen Vitality on ottelussa selvähkö suosikki, mutta mappipooli suosii venäläistä forZea, joten ottelu saattaa hyvinkin muodostua varsin tasaiseksi.

Molemmat puhtaalla pelillä avauspäivän jälkeen

Ranskalaisorganisaatio Vitality (#11) uudisti joukkuettaan tämän kauden kynnyksellä ja hieman ailahtelevaisen kevättalven jälkeen nyt näyttää siltä, että koheesio joukkueen sisällä on löytynyt ja tulosta alkaa tulla – kreivin aikaan, sillä Majorit ovat CS:GO-pelisarjan suurin sekä kaunein turnaus ja palkintopöydällä on miljoonan dollarin edestä palkintorahaa. Avauspäivä meni ranskalaisten osalta hienosti, sillä avauskierroksen BO1-ottelussa joukkue jyräsi amerikkalaisen Complexityn murskalukemin 16-1 Infernossa. Ottelussa nähtiin varsin mielenkiintoinen yksityiskohta, sillä tähtipelaaja Mathieu ” ZywOo ” Herbaut ei kuollut ottelussa kertaakaan ja kyseessä oli erittäin todennäköisesti Major-historiaa.

Toisessa ottelussa vastaan tuli tanskalainen Astralis, joka oli ranskalaistiimille varsin mielenkiintoinen kohdattava, sillä juuri tästä tanskalaisjoukkueesta Vitality hankki kaksi vahvistusta kauden alla, kun lähes kaiken mahdollisen CS:GO-pelissä voittaneet Peter ”dupreeh” Rasmussen sekä Emil ”Magisk” Reif liittyivät pörräispaitoihin. Mirage-kartassa Vitality oli selvästi parempi joukkue ja Astralis kaatui selvin 16-8 lukemin. Kaksi voittoa tarkoittaa sitä, että Vitality pääsee tänään tavoittelemaan jatkopaikkaa Legends Stagella suoraan kolmannessa ottelussa.

Tiistai-iltapäivän vastustajaksi valikoitui eri vaiheiden jälkeen venäläisjoukkue forZe, joka on PGL Majoreissa niin ikään mukana toistaiseksi puhtaalla pelillä. Tällä hetkellä viidestä venäläispelaajasta koostuva viisikko on maailmanlistan sijalla #22. forZen otteluohjelma ensimmäisenä Major-päivänä oli hieman ranskalaisia helpompi, sillä avauskierroksella vastassa oli australialaisorganisaatio Renegades, joka ei ole vakuuttanut viime vuosina.

forZe nappasikin Nuke-kartassa pelatusta BO1-ottelusta helpon 16-9 voiton ja joukkueen ei tarvinut juuri ihmeitä esittää. Toisessa ottelussa vastaan tuli avausottelunsa myös voittanut Bad New Eagles, josta on povattu tämän kevään Major-ihmettä. Ihme ei kuitenkaan ainakaan toistaiseksi realisoitunut, sillä Infernossa forZe oli selvästi parempi lukemin 16-7 ja otti toisen kiinnityksen Legends Stagelle. Jatkopaikkaan tarvitaan kolme voittoa, kolmella tappiolla puolestaan alkaa kotimatka.

Kerroinasetelmaa tasaisempaa luvassa?

Kumpikaan joukkue ei joutunut avauspäivänä koville, sillä vastukset olivat Vitalityn Astralis-ottelua lukuunottamatta selvästi ennalta heikompia ja hyvä perussuoritus riitti molemmille joukkueille kahteen voittoon. Tämän kohtaamisen voittaja etenee Legends Stagelle suoraan puhtaalla 3-0 sarjalla, joten panokset ovat isot. Perustasoltaan Vitality on joukkueista hieman parempi kokonaisuus, mutta kyllä myös forZen solidi pelaaminen eilen vakuutti allekirjoittaneen.

Best of 3 -ottelu tarkoittaa sitä, että Vitality joutuu tässä kohtaamisessa toiseen inhokkikarttaansa, Vertigoon tai Ancientiin, joista kumpaakaan se ei ole pelannut kilpailullisesti kolmeen kuukauteen. Tämä puolestaan nostaa selvästi forZen osakkeita vaikka toki kaikki joukkueet kaikkia mappipoolin karttoja harjoittelevat onlinessa. Kerroinasetelma on aivan liian paljon kallellaan Vitalityn suuntaan ja forZen menestyskertoimissa on tarjolla etua. Suorasta voitosta on tarjolla raakoja ylikertoimia, mutta käytetään kohteissa osuvampaa forZe +1,5 karttaa tasoituskohdetta, joka kattaa myös forZen 1-2 tappion tästä ottelusarjasta.

Pelivalinnat: