10.5.2022 Valioliiga: Aston Villa – Liverpool

Englannin Valioliigassa pelataan tiistai-iltana yksi ottelu, kun Aston Villa isännöi Villa Parkilla mestaruusjahdissa yhä mukana olevaa Liverpoolia. Ottelun ennakkoasetelmat ovat varsin selkeät, sillä Aston Villalla ei ole panoksia, mutta Premier-pyttyä havitteleva Liverpool tarvitsee kipeästi pisteitä ja maaleja. Ottelussa on selvästi potentiaalia todellisiin maalikarkeloihin ja vetomielessä peli kiinnostaan over-ajatuksin. Ottelu alkaa tiistai-iltana kello 22:00 Suomen aikaa.

Liverpool tarvitsee kipeästi pisteitä ja maaleja

Valioliigan mestaruustaistelu on yhä auki, kun sarjaa on pelaamatta kolme kierrosta. Edellisellä kierroksella kitkerän 1-1 tasapelin kotikentällään Tottenhamia vastaan kokenut Liverpool on yhä mestaruustaistossa mukana, mutta asia ei ole enää pelkästään omissa käsissä. Tasapeli Spursin kanssa ja Manchester Cityn ottama suvereeni 5-0 kotivoitto Newcastlesta tarkoitti sitä, että Pool on kolme pistettä Cityä perässä, kun kolme ottelukierrosta on pelaamatta. Ennen Spurs-tasapeliä Pool voitti kaikki sarjat huomioiden kuusi ottelua putkeen.

Cityn tarvitsee siis hävitä yksi peli ja Liverpoolin voittaa kaikki kolme jäljellä olevaa, jotta Jürgen Kloppin suojatit pystyvät nousemaan tasapisteisiin Cityn kanssa. Tasapisteissä Valioliigan mestaruus ratkaistaan maalierolla ja tällä hetkellä City on siinäkin edellä. Cityn maaliero on tällä hetkellä +68, Poolin +64 maalia. Pool tarvitsee siis pisteiden lisäksi myös isomaalisia voittoja, jotta mahdollisessa tasatilanteessa se voittaisi mestaruuden Cityn nenän edestä maalieron turvin.

Kotijoukkue Aston Villa puksuttaa tällä hetkellä varsin turvallisesti sarjan keskikastissa sijalla 11. ja se pelaa kauden loput neljä otteluaan ilman isompia panoksia. Sarjapaikka on jo varmistettu ja eurokentille oikeuttavat sijoitukset ovat nekin käytännössä joukkueen ulottumattomissa tällä hetkellä. Joukkue voi siis huoletta pelailla pois jäljellä olevat neljä ottelua ja antaa samalla näyttöjä ensi kautta ajatellen.

Aston Villa on ollut viime kierroksilla ihan kelpo iskussa, sillä alla on voitot Burnleystä ja Norwichista. Toki vastus on tänään täysin eri luokkaa, mutta kotikentällään Villa pystyy hyvänä päivänä kiusaamaan isompiaan. Etenkin nyt, kun se voi lähteä otteluun täysin paineettomasti haastamaan suurseura Liverpoolia.

Maalijuhlaa Villa Parkilla?

Ottelun ennakkoasetelmat ovat varsin selvät, sillä Liverpool lähtee varmasti iskemään kohtalaisen aggressiivisesti kotijoukkueeseen kiinni. Villa kyttäilee pallonriistoja sekä vastaiskuja ja tilaisuuden tullen se pyrkiikin iskemään nopeasti ylöspäin. Liverpool on ottelussa selvä suosikki, mutta kyllä kotijoukkuekin pystyy verkkoa heiluttamaan tilaisuuden tullen.

Ottelun maaliodottama on ennakoasetelmista johtuen normaalia runsasmaalisempi ja yli 2,5 maalista tarjolla oleva kerroin 1,66 Betiveltä on lähes seitsemän kertaa kymmenestä osuvana maistuva pelikohde tiistai-iltaan.

Pelivalinnat:
  • Aston Villa – Liverpool: Yli 2,5 maalia, kerroin 1,66 (Betive)