10.8.2023 Ykkönen: TPS – JJK Jyväskylä

Torstai-iltana kotimaisessa Miesten Ykkösessä pelataan yksi ottelu, kun Keski-Suomen ylpeys JJK matkustaa Veritas Stadionille Turkuun TPS:n vieraaksi. Kotijoukkue TPS on matkalla ylempään loppusarjaan, mutta vieraiden kohtalona on jäädä karsintalohkoon ja taistelemaan paikasta toiseksi ylimmällä sarjatasolla. TPS on ollut tällä kaudella todella vahva kotijoukkue ja kun molemmat joukkueet kuuluvat sarjan runsasmaaliseen osastoon, niin pelikupongille laitetaan runsasmaalisia lopputuloksia.

TPS ollut mainiossa iskussa alkuvaikeuksien jälkeen

Turun Palloseura kuului kauden alla julkaistuissa ennakoissa Ykkösen parhaimmistoon eikä suotta, sillä materiaali on Suomen toiseksi korkeimmalle sarjatasolle laadukas. Kauden alussa homma kuitenkin takkusi pahemman kerran ja keväällä voittoja ei napsunut toivottuun tahtiin. Touko-kesäkuun vaihteessa palaset alkoivat kuitenkin loksahtaa kohdalleen ja yhdestätoista edellisestä ottelustaan turkulaiset ovat voittaneet peräti yhdeksän, pelanneet kahdesti tasan ja hävinneet vain kertaalleen, kun edellisellä kierroksella tuli yllättävä vierastappio SalPan vieraana.

TPS on ollut väkivahva etenkin kotinurmellaan Veritaksella ja kauden aikana pelatun yhdeksän kotiottelun saldo on vahva 7-1-1 maalierolla 24:9. Neljän edellisen kotiottelun aikana TPS on heiluttanut vastustajan maaliverkkoja lähes neljän maalin (3,75) ottelukohtaisella keskiarvolla ja kun nyt vastaan tulee sarjan heikoimpiin joukkueisiin kuuluva JJK, niin isännillä on loistava sauma parannella maalieroaan kotiyleisön edessä. TPS on tällä hetkellä sarjataulukossa viidentenä, mutta voitto täsä ottelusta nostaisi joukkueen sarjan kolmospaikalle ja varmistaisi samalla paikan ylemmässä loppusarjassa.

Vierailija JJK ei kuulunut kauden alla sarjan vahvimpiin joukkueisiin ja nuoren jyväskyläläisjoukkueen matka Ykkösessä on ollut tällä kaudella vaikea. Joukkue löytyy tällä hetkellä sarjataulukon viimeiseltä sijalta ja 17 pelattua ottelua näyttävät murheellista saldoa: 2-5-10 maalierolla 17:33. Joukkue on kärsinyt läpi kauden tehottomuudesta ja kun samaan aikaan omassa päässä on soinut aivan liian tiuhaan, niin pistepotti ei ole karttunut toivotulla tavalla. Joukkueen kokoonpanossa on ollut niin ikään paljon vaihtuvuutta ja yhteistä säveltä ei ole tahtonut löytyä.

Vieraskentillä jyväskyläläisillä on ollut todella tahmeaa ja toistaiseksi seura on pystynyt nappaamaan reissupeleistä ainoastaan kaksi pistettä. Tällä hetkellä alla on viiden ottelun tappioputki ja kahden edellisen ottelun aikana omissa on soinut karkeat kahdeksan kertaa. Joukkueiden kauden ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen päättyi Jyväskylässä 2-2 tasapeliin.

Murskaako TPS kotiyleisön edessä?

Perustasoltaan ja materiaaliltaan TPS on joukkueista selvästi laadukkaampi kokonaisuus ja kotinurmella ansaittu suursuosikki. Kotijoukkueen menestyskertoimet tasoituksella ja ilman ovat kuitenkin hieman ylikuumentuneet, joten peli-ideaksi tähän torstai-illan kamppailuun otetaan runsasmaaliset lopputulokset, sillä JJK:lla on iso romahtamisvaara vierasnurmella hurjakuntoista kotijoukkuetta vastaan.

Parasta etua kohteeseen tarjoilee Bankonbetin tarjoilema total-kerroin 2,10 yli 3,5 maalista. Arviomme mukaan ottelussa nähdään vähintään neljä maalia hieman yli kerran kahdesta, joten panostuksia päästään iskemään sisään mukavasti.