11.1.2023 Liiga: KooKoo – HPK

Keskiviikkona vedonlyönnillinen mielenkiinto suuntautuu kotimaan kiekkosarjaan Liigaan, jossa on tarjolla neljän ottelun kierros. Vihjekohteeksi kierrokselta löytyy KooKoon ja HPK:n välinen ottelu, jossa kohtaavat kaksi täysin eri vireystilassa olevaa joukkuetta. Viiden ottelun kuntopuntaria tarkastellessa KooKoo on sarjan kovavireisin kooste, kun taas HPK on hävinnyt viidestä edellisestä ottelustaan peräti neljä. Veoideoihin nostetaankin kotijoukkue KooKoon menestyskertoimia. Ottelu alkaa kello 18:30.

KooKoo ollut mainiossa vireessä viime viikkoina

Kotijoukkue Kouvolan KooKoo ei ole nousunsa jälkeen kuulunut vielä kertaakaan sarjan kärkijoukkueisiin, mutta viime kaudella kouvolalaiset raivasivat tiensä aina Liigan välieriin asti. Tälle kaudelle joukkue uusiutui jonkun verran, mutta peruslaadukas tekeminen on yhä joukkueen suurin viisasten kivi. Tällä hetkellä KooKoo löytyy sarjataulukon kymmenneltä sijalta, joten joukkue on tällä hetkellä kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa. Takana vaanivat JYP ja HIFK ovat tosin vain pisteen perässä, joten pisteitä tarvitaan vielä paljon, mikäli kouvolassa mielitään pelata pudotuspelejä tänä keväänä.

KooKoolla oli syksyn aikana muutamia vaikeampia jaksoja, mutta viime aikoina tuloskunto on parantunut ja pisteitä on pystytty keräämään tasaisesti. Viidestä viimeisestä ottelustaan KooKoo on pystynyt voittamaan neljä ja tällä hetkellä voittoputki on kolmen ottelun mittainen. Viiden ottelun jakson ainut tappio tuli vieraskentällä sarjaa johtavaa Lukkoa vastaan, joten vire on tällä hetkellä mainio. Viimeisimpänä KooKoo on voittanut kotikentällään JYPin (5-4) sekä vieraskaukalossa Ässät (2-4).

Vierasjoukkue HPK:n kausi on ollut vaikea ja Hämeenlinnassa vaaditaan ryhtiliikettä loppukaudelle, mikäli oranssipaidat mielivät pudotuspeleihin mukaan. Joukkue on tällä hetkellä sarjan toiseksi viimeisellä sijalla ja vaikka matkaa esimerkiksi tämän illan vastustaja KooKooseen on vain neljä pistettä, niin otteet kaukalossa ovat viime aikoina olleet heikkoja. HPK löytyykin viiden ottelun kuntopuntarista tällä hetkellä toiseksi viimeiseltä sijalta ja viisi edellistä ottelusta on tuonut vain yhden voiton ja viisi pistettä vaikka sarjaohjelma on ollut kohtalaisen helppo.

Viimeisimpänä HPK kärsi back to back -otteluissa tappiot heikohkolle SaiPalle sekä koti, että vieraskaukalossa. Kumpikin ottelu venyi jatkoajalle saakka, mutta lopulta SaiPa oli parempi lukemin 3-2 ja 2-1. Ennen SaiPa-tappioita HPK kärsi selvän 5-2 tappion Kuopiossa KalPan vieraana. Sitä ennen joukkue kaatoi kotikentällään Kärpät 3-1, mutta tätä voittoa pohjusti selvä 5-2 tappio Tapparan vieraana. Seitsemästä edellisestä ottelustaan hämeenlinnalaiset ovat voittaneet vain yhden, joten kunto ei ole optimaalinen tällä hetkellä.

KooKoo tyly isäntä Lumon Areenalla?

Perustasoltaan joukkueiden välinen tasoero on pieni KooKoon hyväksi, mutta kotietu sekä selvästi vieraita parempi vire nostaa isännät selvän suosikin asemaan tässä ottelussa. Vaikka KooKoo ei ole tällä kaudella ollut vahva kotijoukkue, niin viime aikoina voittoja on alkanut ropista myös kotikaukalossa ja myös yleisö on löytänyt paikalle Kouvolan jäähalliin.

Arviomme mukaan KooKoo voittaa ottelun hieman yli kerran kahdesta, joten yli kahden paikkeilla pyörivistä kertoimista löytyy peli-ideat keskiviikkoiltaan. Peruskohteeksi nostetaan KooKoon voittokerroin 2,08, mutta laitetaan pieni panos myös KooKoo -1,5 AH kohteelle, joka palauttaa osuessaan rahat 2,83 -kertaisesti.

Pelivalinnat:
  • KooKoo (1X2), kerroin 2,08 (Powbet)
  • KooKoo -1,5 AH, kerroin 2,83 (Bankonbet)