HPK kotihalli

11.10.2023 Liiga: HPK – HIFK

Kotimaisessa Liigassa pelataan keskiviikkona neljän ottelun kierros ja yksi pikkulauantain ehdottomasti mielenkiintoisimmista kohtaamisista pelataan Hämeenlinnan Rinkelinmäellä, kun sarjan heittopussiksi povattu HPK saa vieraaksi HIFK:n tähtisikermän. HPK:n syyskuu oli vaikea, mutta seitsemän ottelun tappioputkea on seurannut kolmen ottelun voittoputki ja hämeenlinnalaisten itseluottamus on noussut vaikean jakson jälkeen. HIFK:n otteet ovat alkukaudella ailahdelleet paikoitellen rajustikin ja vierasvoiton hakeminen tästä ottelusta on kaikkea muuta kuin helppo nakki.

HPK saanut vaikean jakson jälkeen juonen päästä kiinni

Hämeenlinnan Pallokerhoa povattiin kauden alla yhdeksi sarjan heittopusseista, sillä varsin rajallisella materiaalilla operoiva HPK siirtyi uuden valmennuksen alle ja rosteri ei kestä vertailua mitenkään päin sarjan ylempään keskikastiin tai parhaisiin joukkueisiin. Kausi alkoi kuitenkin lähes sensaatiomaisella vierasvoitolla, kun avauskierroksella joukkue haki 1-2 vierasvoiton Rauman Lukon vieraana. Tuore päävalmentaja Maso Lehtonen sai haluamansa startin kaudelle ja samalla vähän näpäytettyä asiantuntijoita, jotka ennen kauden alkua epäilivät HPK:n iskukykyä.

Avauskierroksen jälkeen HPK sai kuitenkin tuta, että menestyminen maan kovimmassa kiekkoliigassa ei onnistu pelkillä kauniilla puheilla, sillä seitsemästä seuraavasta ottelusta joukkue onnistui raapimaan vain yhden pisteen, kun JYPiä vastaan pelattu ottelu onnistuttiin venyttämään jatkoille. Muissa kuudessa ottelussa tuli tappiot TPS:lle, Ilvekselle, Jukureille, HIFK:lle, Ässille sekä Tapparalle. Tappioputki saatiin kuitenkin lokakuun alussa poikki, kun TPS kaatui vieraskentällä 2-5. TPS-voittoa seurasi suorat voitot KooKoosta (2-4) sekä viimeisimpänä surkeaa kautta pelaavasta SaiPasta (5-1).

Helsingin IFK lähti kauteen Tapparan ja Ilveksen ohella yhtenä koko sarjan suurimpana mestarisuosikkina, mutta toistaiseksi Rödan meno ei ole vielä täysin vakuuttanut allekirjoittanutta tai muuta kiekkoa seuraavaa kansaa. Alkukautta on leimannut ailahtelevaisuus ja Ville Peltosen suojatit pystyvät takuulla parantamaan kauden mittaan. Todella nimekkäällä rosterilla operoiva HIFK on tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla kuusi, kun kautta on takana helsinkiläisten osalta yhdeksän ottelua. Alkukauden yhdeksän pelattua matsia ovat tuoneet vain kolme varsinaisen peliajan voittoa.

Viidestä edellisestä ottelustaan HIFK on voittanut vain kaksi, joista toisen jatkoajan jälkeen, kun Jukurit kaatui syyskuun lopulla kotikentällä 4-3. Sen jälkeen joukkue kärsi tappiot niin Ilvekselle kuin Pelicansillekin. Sportista haettu 1-4 vierasvoitto viime viikolla nosti odotuksia, mutta viikonloppuna kotikentällä koettu 2-3 jatkoaikatappio hyvävireiselle Ässille ei varmasti kuulunut Peltosen käsikirjoitukseen. Joukkueella riittää petrattavaa, mutta toistaiseksi HIFK:hon pitää suhtautua vielä pienellä kysymysmerkillä, vaikka rosteri onkin sarjan ehdotonta kermaa.

HIFK suosikki vieraissakin, mutta jatkuuko Kerhon mainio kotijäällä?

Perustasoltaan, pelivoimaltaan ja materiaaliltaan HIFK on joukkueista selvästi laadukkaampi kokonaisuus ja ansaittu suosikki vieraskaukalossakin. Otteet eivät ole alkukauden aikana kuitenkaan vielä vakuuttaneet täysin ja mikäli punapaidat mielivät pelata keväällä mestaruudesta, niin joukkueen on kollektiivisesti parannettava useammalla eri osa-alueella. Esimerkiksi päävastustaja Tappara on tällä hetkellä selvästi helsinkiläisiä tasokkaampi joukkue. HPK on kohonnut vaikean jakson jälkeen parempaan vireeseen ja kotikentällään se on vaikea vastus mille tahansa joukkueelle. Vaikka Kerhon viime aikojen otteluohjelma on ollut kohtalaisen helppo, niin kolme suoraa voittoa kertovat siitä, että asioita on tehty Rinkelinmäellä oikein ja itseluottamus on varmasti noussut.

HIFK on arvioitu ottelussa liian suuren vierassuosikin asemaan ja kotijoukkueen menestyskertoimissa on tarjolla hyvää etua. HPK:n suorasta voitosta tarjottu kerroin 3,60 XLBetiltä on selvä ylikerroin, mutta käytetään peleissä osuvampaa moneyline-valintaa, joka kattaa voiton myös mahdollisen jatkoajan jälkeen. Topin moneyline-kertoimeen tarjoaa LegendPlay, joka tarjoaa kohteeseen kerrointa 2,60. Arvio vihjeelle on 40% (rajakerroin 2,50) joten pikkupanoksen jännityspeliä päästään keskiviikon kierrokselle ostamaan.