11.11.2022 IEM Major Rio: FURIA – Natus Vincere

Perjantai-illan absoluuttisesti kiimaisin ja kuumin kohtaaminen nähdään Suomen aikaa kello 22:30, kun kotiyleisön edessä pelaava FURIA kohtaa CS:GO-kenttiä viime vuosina hallinneen Natus Vinceren, joka mielii palata yhden majorin jälkeen voittokantaan. Tehtävä on ukrainalaisorganisaatiolle kuitenkin kaikkea muuta kuin helppo, sillä täysin fanaattisena riehuvan kotiyleisön edessä pelaava FURIA on tällä hetkellä huimassa flow-tilassa ja pelaamassa upeaa turnausta.

Natus Vincere petrasi tiukassa paikassa

Brasiliasta on vuosien saatossa tullut liuta todella laadukkaita pelimiehiä ja joukkueita, mutta viime vuosina menestys on kiertänyt brassiorganisaatioita. Nyt valoa on näkyvissä tunnelin päässä, kun kotiyleisönsä edessä pelaava FURIA on rakentamassa pienimuotoista ihmettä kotimaassaan pelattavassa huipputurnauksessa. FURIA on tällä hetkellä maailmanlistan kahdeksannella paikalla, mutta sekä syksyn Tukholman turnauksessa, että kevään Antwerpenin turnauksessa tuloksena oli putoaminen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella puolivälierässä.

Tässä turnauksessa FURIA on kuitenkin näyttänyt mahdollisille epäilijöille, että ennakkoluulottomasta pelityylistään tuttu joukkue pystyy kaatamaan myös suurseuroja. Turnaus alkoi tappiolla BIG:lle (16-19), mutta kolme seuraava voittoa 00Nationista (16-6), OG:sta (19-16) sekä GamerLegionista (2-0) näyttivät, että rahkeissa riittää. Legends Stagella FURIA sai todellisen hurmoksen päälle ja kolme perättäistä voittoa ENCEstä (16-6), Spiritistä (16-13) sekä BIG:sta (2-0) todistivat sen, että joukkue on huippuformissa.

Illan vastustajana toimiva Natus Vincere on tottunut menestymään, mutta viime aikoina joukkueen peli on yskinyt eikä vähiten Ukrainan sotatilanteen sekä sitä seuranneiden kokoonpanomuutosten takia. Absoluuttinen huippukunto loistaa varmasti poissaolollaan tällä hetkellä, mutta totta kai pelaajat pystyvät kääntämään asian myös voimavaraksi, mikäli mentaalipuoli pysyy kasassa. NaVi voitti viime syksynä Tukholman majorit, mutta keväällä tuloksena oli finaalitappio FaZelle. Perustasoltaan NaVi on yhä CS:GO-maailman kermaa ja suosikki käytännössä jokaisessa ottelussa.

Riossa homma alkoi 25-21 jatkoaikavoitolla Vitalitysta, mutta sen jälkeen tuli kaksi perättäistä 14-16 tappiota, kun ensin joukkue taipui Cloud9:lle ja heti perään Liquidille. Ratkaisevissa BO3-otteluissa NaVi kuitenkin osoitti suuruutensa ja kaatoi ensin Bad News Eaglesin 2-0 ja heti seuraavana päivänä BIG:n samoin lukemin. Tiukassa paikassa joukkue ja sen ykköstähti s1mple ottivat homman hallintaan ja tuloksena oli tuttua reseptiä – voittoja. Perustasoltaan NaVi on tässä turnauksessa yksi suurimmista mestarisuosikeista, mutta kyllä lohkovaiheen muutamat heikot hetket jättävät totta kai pieniä kysymyksiä ilmaan.

FURIAlla mahtava yllätyssauma

Perustasoltaan NaVi on joukkueista laadukkaampi kokonaisuus, mutta pieni kysymysmerkki joukkueen tämänhetkisestä paineensietokyvystä silti herää. Aivan parasta NaVia ei nähty lohkovaiheessa kuin hetkittäin, joten jättisuosikiksi ukrainalaisorganisaatiota ei tässä ottelussa voi nostaa. FURIA on huimassa vireessä tällä hetkellä ja fanaattisen kotiyleisön tukea ei tässä todella isossa painepelissä voi sivuuttaa.

Betsimarkkina on tuttuun tapaan leiponut NaVista ison suosikin tähän matsiin vaikka mielestämme tasoero ei näistä lähtökohdista ole aivan kerroinasetelman suuruinen. 44% arviolla FURIAn menestyskerroin 2,50 kelpaa peleihin. Myös yli 2,5 kartasta tarjottu kerroin 1,95 otetaan ilomielin vastaan, sillä arvio täydelle kolmelle kartalle on noin 55%.

Pelivalinnat:
  • FURIA – Natus Vincere (ML): FURIA, kerroin 2,50 (STSbet)
  • FURIA – Natus Vincere: Yli 2,5 karttaa, kerroin 1,95 (STSbet)