IEM Rio Major 2022

11.11.2022 IEM Major Rio: Spirit – Heroic

Huippumielenkiintoiset majorit jatkuvat Brasilian Rio de Janeirossa perjantai-iltana, kun luvassa on kaksi tasokasta puolivälieräottelua. Illan CS:GO-taistelut alkavat kello 19:00, kun ensimmäisessä ottelussa kohtaavat venäläisorganisaatio Spirit sekä tanskalaiskooste Heroic. Kahden laatujoukkueen kohtaaminen takaa kaikille katsojille sen, että luvassa on todella mielenkiintoinen ja tasokas kohtaaminen. Asiantuntijamme povaa ottelusta täyttä kolmen kartan näytöstä, sillä mappivedossa on erittäin todennäköisesti luvassa varsin selvät sävelet.

Heroic niukka suosikki, mutta luvassa ei ole yksipuolinen näytös

Neljästä venäläispelaajasta ja yhdestä nuoresta ukrainalaisesta koostuva Spirit on ollut vuosia maailman TOP15-joukkueita. Isot voitot ovat kiertäneet vaiheittain kokoonpanoaan muuttanutta joukkuetta viime vuosina, mutta viime keväänä joukkue selvitti tiensä PGL Major Antwerpenissa aina välieriin asti. Lopulta tie nousi pystyyn koko turnauksen voittanutta FaZea vastaan, joka juhli turnauksen päätyttyä koko tapahtuman voittoa. Tällä hetkellä Spirit löytyy HLTV.orgin maailmanlistan sijalta 12.

Brasiliassa Spirit aloitti pelit suoraan Legends Stagelta. Turnaus alkoi BO1-voitolla Bad News Eaglesista 16-8, mutta sen jälkeen joukkue koki kaksi tappiota, kun sekä FURIA (13-16), että Outsiders (14-16)voitti venäläiskoosteen. Tappiot olivat todella tiukkoja, joten suurta paniikkia joukkueessa ei päässyt syntymään. Ratkaisevissa BO3-otteluissa Spirit osoitti vahvuutensa, kun ensin kaatui Sprout 2-0 ja ratkaisupelissä joukkue laittoi Liquidin laulukuoroon lukemin 2-1. Nyt vastus kuitenkin kovenee entisestään, kun vastaan tulee tanskalainen Heroic.

Tanskalaisten CS:GO-fanien menestystoiveet tässä turnauksessa on kasautunut Heroic’n harteille, sillä kestomenestyjä Astralis jäi kokonaan ulos turnauksesta. Viime syksynä Tukholmassa pelatussa PGL Stockholm Major-turnauksessa Heroic saavutti toistaiseksi kovimman major-saavutuksen, kun joukkue jäi jaetulle 3-4:lle sijalle häviämällä välierissä ranskalaiselle G2:lle. Viime keväänä Antwerpenissa pelatussa turnauksessa Heroic selvitti tiensä niin ikään pudotuspeleihin, mutta homma päättyi heti ekassa pudotuspelimatsissa, kun Natus Vincere oli parempi lukemin 2-1.

Spiritin tapaan Heroic aloitti turnauksen suoraan legendavaiheesta ja homma lähti heti oikeaan suuntaan, kun avauskierroksen BO1-ottelussa niputettiin Outsiders 16-9. Myös toisesta BO1-ottelusta tuli voitto, kun ruotsalainen fnatic kaatui selvin 16-2 lukemin. Ensimmäinen ottelupallo pudotuspeleihin pääsystä missattiin, kun huippujoukkue Cloud9 voitti Heroic’n lukemin 0-2. Toinen kerta kuitenkin sanoi toden, kun Liquid kaatui lukemin 2-1 ja paikka kahdeksan parhaan joukossa Challenger Stagella varmistui. Tällä hetkellä Heroic löytyy maailmanlistan sijalta 10.

Täydet kolme karttaa luvassa?

Perustasoltaan Heroic on joukkueista niukasti laadukkaampi kokonaisuus, mutta suurta suosikin viittaa se ei tässä isojen panosten ottelussa kuitenkaan nauti. Isoon rooliin tässä ottelussa nousee totta kai mappiveto, jossa molemmat joukkueet saavat poistaa ja valita karttoja. Heroic tuskin haluaa kokeilla onneaan permaban-kartassaan Dust2:ssa, joten Spirit pääsee erittäin todennköisesti pelaamaan itselleen todella vahvan Vertigon. Heroic puolestaan pääsee iskemään vastaan Ancientissa, Infernossa tai Overpassissa, joten kumpikin joukkue pääsee jauhamaan itselleen suotuisan mapin.

Kolmatta mahdollista karttaa (decider map) voimme toistaiseksi vain arvailla, mutta pidämme todennäköisenä, että tässä taistelussa nähdään viihdettä koko rahan edestä ja luvassa on täysi kolmen karta näytös. Arviomme yli 2,5 mapille on noin kuusi kertaa kymmenestä, joten tarjolla oleva kerroin 1,93 kelpaa mainiosti pelikohteeksi illan ensimmäiseen matsiin!

Pelivalinnat:
  • Spirit – Heroic: Yli 2,5 karttaa, kerroin 1,93 (TonyBet)