11.3.2022 Liiga: KooKoo – JYP

Eilinen Valioliiga-kierros osoittautui todelliseksi jättipotiksi, kun neljästä pelivihjeestämme kaikki tulivat hienosti tupaan kertoimilla 1,86 – 2,65 – 3,90 ja 5,60! Perjantai-illan pelivihje laitetaan tulille kotimaiseen Liigaan, jossa on luvassa kuuden ottelun kierros. Pelillisessä mielessä mielenkiintoisin kohtaaminen pelataan Kouvolassa, jossa pahasti läpi kauden sukeltanut JYP kohtaa KooKoo:n. Löysimme ottelusta makean pelikohteen, johon iskemme kiinni! Ottelu alkaa kello 18:30.

JYP ollut kuin varjo entisestään

Jyväskylän kiekkoylpeys JYP on rohmunnut reilun kymmenen vuoden aikana peräti kuusi mitalia kotimaan kiekkosarjasta. Mestaruudet se voitti vuosina 2009 sekä 2012 ja pronssia jyväskyläläisten kaulaan on laitettu 2010, 2013, 2015 sekä 2017. Kevään 2017 jälkeen Jyväskylässä ei ole ollut juurikaan aihetta juhliin, sillä takavuosien kestomenestyjä on pudonnut sarjan tyvipäähän sekä organisaationa, että pelillisesti.

Valmentajaa seura on vaihtanut kuin sukkia viime vuosina ja tämän hetken käskijänä toimiva Jukka Ahvenjärvi ei ole saanut rajallisesta rosterista juuri mitään irti. Seura on heikon pelillisten esitysten lisäksi monen muun liigajengin tapaan ajautunut myös talousvaikeuksiin ja tällä hetkellä näyttää siltä, että myös tulevina kausina JYP kamppailee lähinä sarjan keskikastiin pääsystä ja viimeisistä pudotuspelipaikoista.

Tämä kausi on ollut JYPille totaalinen pannukakku, sillä joukkue löytyy tällä hetkellä sarjataulukon kolmanneksi viimeiseltä paikalta, sijalta 13. 55 ottelua on tuonut vaatimattomat 52 pistettä. Maaliero on todella synkkä 124:206 ja JYP onkin liigassa eniten maaleja omiin päästänyt joukkue. Takavuosina rautaisesta puolustuksesta tunnetut hurrikaanipaidat ovat vain muisto entisestä.

Helmi-maaliskuun taitteessa JYP on onnistunut raapimaan muutamia voittoja, mutta isossa kuvassa esitykset ovat olleet heikkoja yksittäisiä onnistumisia lukuunottamatta. Kymmenen ottelun kuntopuntarissa joukkue on sarjan toiseksi viimeinen ja etenkin omissa on kolissut turhan usein. Tiistaina pelatussa kotiottelussa joukkue otti todella kitkerän 0-7 turpasaunan Kuopion KalPalta. Edellinen ottelu keskiviikkona päättyi rangaistuslaukausten jälkeen Turussa TPS:n 4-3 voittoon.

KooKoo matkalla pudotuspeleihin

Muutamia vuosia takaperin Kouvolassa pelattiin vielä Mestistä, mutta kaudeksi 2015-16 perinteikäs seura nousi kabinettipäätöksellä takaisin korkeimmalle sarjatasolle ja pitkäjänteinen työ on alkanut viime kausina tuottamaan hedelmää. Toissakaudella joukkue oli runkosarjan jälkeen sarjan viides ja viime kaudella yhdeksäs, joten paikka keskikastissa on onnistuttu vakiinnuttamaan. Pudotuspeleissä menestystä ei ole tullut, sillä viime kaudella tie katkesi villi kortti -kierroksella Ilvestä vastaan ja toissakaudella playoffseja ei pelattu lainkaan.

Tällä hetkellä KooKoo on sarjataulukon 7. sijalla 1,59 ottelukohtaisella pistekeskiarvolla (54 ott, 86 pst) tiukasti matkalla kohti pudotuspelejä. Runkosarjan kuusi parasta etenevät suoraan puolivälieriin ja sijoille 7-10 sijoittuneet joukkueet pelaavat villi kortti -kierroksella. Edellä menevät TPS, HPK ja HIFK ovat vielä kiinni otettavissa, joten KooKoolla riittää varmasti motivaatiota kauden loppuihin matseihin suoraa pudotuspelipaikkaa jahdatessa.

Kouvolalaiset ovat olleet viime aikoina ihan kelpo iskussa, sillä kymmenen ottelun kuntopuntari osoittaa, että KooKoo on ollut sarjan neljänneksi paras joukkue. Kymmenen edellisen ottelun saldo on 5-1-2-2 maalierolla 27:18. Keskiviikkona pelatussa kotiottelussa KooKoo jyräsi HPK:n tylyin 6-1 numeroin ja se oli hieno osoitus oranssimustien nykykunnosta. Tänään vastaan luisteleva JYP ei ole nyky-HPK:n veroinen vastus, joten kotijoukkue lähtee tähän otteluun isona suosikkina.

Lumon Areenalla maalijuhlat?

Kuten sanottua, kotijoukkue KooKoo lähtee tähän otteluun suursuosikkina. Sen tulivoima tulee olemaan myrkkyä täysin repaleisella itseluottamuksella operoivalle vierasjoukkueelle ja luvassa voi hyvinkin olla todellinen selkäsauna. JYP on ollut tällä kaudella sarjan toiseksi runsasmaalisin joukkue, pitkälti siksi, että sen puolustus on vuotanut seulan lailla ja hävityissä otteluissa luvut ovat karanneet säännöllisesti rumiksi. Hyvänä päivänä nuori joukkue pystyy itsekin tekemään maaleja ja vaikka kotijoukkue KooKoo kuuluu sarjan vähämaalisempaan osastoon, niin etenkin kotikentällään se on ollut viime aikoina over-kamaa.

Arviomme mukaan ottelussa nähdään yli 5,5 maalia yli viisi kertaa kymmenestä (55%) ja tarjolla oleva kerroin 2,10 STSbetiltä on loistava pelikohde perjantai-iltaan. Kerroinraja pelikohteelle on 1,82.

Pelivalinnat:
  • KooKoo – JYP: Yli 5,5 maalia: Kyllä, kerroin 2,10 (STSbet)