11.5.2022 PGL Major Antwerp: Astralis – Spirit

Best of 3 katkaisuottelut jatkuvat keskiviikkona PGL Majoreiden Challenger Stagella ja tänään ohjelmassa on joukkueiden otteluita, jotka ovat 1-2 tai 2-1 tilanteessa. Päivä alkaa Astraliksen ja Spiritin välisellä ottelulla, josta voittaja selvittää tiensä Legends Stagelle 16 parhaan joukkoon. Astralis on ottelussa niukka suosikki, mutta varsin laadukkaasti kolmessa ensimmäisessä ottelussa esiintynyt Spirit ei ole aivan kerroinasetelman suuruinen altavastaaja. Ottelu alkaa keskiviikkona kello 13:00 Suomen aikaa.

Spirit esiintynyt vahvasti läpi turnauksen

Venäläispelaajista koostuva Spirit on tuttu näky isoissa turnauksissa, sillä tämä itärajan huonommalta puolelta kotoisin oleva nippu on keikkunut jo muutaman vuoden ajan TOP25:ssa HLTV rankingissa. Isoimmat turnausvoitot joukkueelta puuttuu, mutta nykykokoonpanolla menestystä voi hyvinkin odottaa ainakin pienemmistä turnauksista. Tämän päivän vire on kuitenkin varsin hyvällä tasolla ja siitä on saatu tässä arvoturnauksessa jo osviittaa.

Antwerpenissä pelattavassa Major-turnauksessa Spirit on esiintynyt varsin laadukkaasti, sillä avausottelussa kaatui kova brasiliaisnippu Imperial selvin 16-6- lukemin Dust 2 -kartassa. Toisessa ottelussa Spirit venyi 3-0 tuloksella ja huipputasolla pelannutta G2:ta vastaan jatkoajalle, mutta lopulta G2 oli parempi Dust 2:ssa lukemin 17-19. Tuo ottelu oli kuitenkin hyvä näyttö venäläiskoosteen otteista parhaimmillaan. Eilen Spirit kaatoi turkkilaispelaajista koostuvan Eternal Firen dustissa 16-11.

Tanskalainen Astralis on organisaatio, joka on voittanut käytännössä kaiken mitä tämän pelin parissa voi voittaa. Nykykokoonpanolla se ei ole kuitenkaan vielä menestystä niittänyt, joten tanskalaispelaajista koostuvalla viisikolla on takuulla menestysnälkää yllin kyllin. Joukkueesta löytyy sopivasti kokemusta sekä nuorta intoa, joten menestyspuheet eivät ole tuulesta temmattuja. Astralis on myös taktisesti yksi turnauksen parhaista joukkueista vaikka valmentaja vaihtuikin kauden alla.

AStralis aloitti turnauksen näytöstyyliin, kun avausottelussa kaatui mongolialaisporukka IHC selvin 16-2 lukemin Nukessa. Toisessa ottelussa Vitality oli Miragessa tanskalaisia parempi selvin 8-16 lukemin, mutta tuosta ottelusta ei voi vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä, sillä Vitality eteni jatkoon 3-0 ja osoitti olevansa yksi turnauksen mestarisuosikeista. Eilen Astralis kaatoi Overpass-mapissa brassitiimi MIBR:n 16-13. Astraliksen peli ei ole ollut turnauksessa toistaiseksi parhaalla mahdollisella tasolla ja etenkin AWP-pelaaja Asger ”Farlig” Jensenin pitää petrata otteitaan, mikäli joukkue mielii pärjätä.

Astraliksesta leivottu liian iso suosikki otteluun

Astralis on joukkueista perustasoltaan laadukkaampi kokonaisuus, mutta otteet tässä turnauksessa eivät ole olleet vielä odotusten edellyttämällä tasolla ja kokonaisuus on rakoillut. Spirit sen sijaan on esiintynyt odotuksia paremmin ja etenkin ottelu kivenkovaa G2:sta vastaan osoitti, että potentiaali on hurja.

BO3-ottelu tarkoittaa sitä, että Astralis joutunee Vertigoon tai Dust 2:een, joka ei sille sovi, mutta joissa Spirit on äärimmäisen kova. Mappipooli suosiikin mielestämme hieman venäläisjoukkuetta ja aivan kertoimien mukainen altavastaaja se ei tässä ottelussa ole. Ennakkoasetelma on selvästi kertoimia tasaisempi ja yllätysvalmiin Spiritin menestyskertoimet kelpaavat lapulle 45 prosentin (kerroinraja 2,22) todennäköisyysarviolla.

Pelivalinnat: