11.5.2022 PGL Major Antwerp: ENCE – Bad News Eagles

Suomalaisorganisaatio ENCE pelasi eilen tulikuuman kamppailun G2:sta vastaan, mutta tuloksena oli niukka tappio. Ratkaisuottelut jatkuvat heti keskiviikkona, kun joukkueella on mahdollisuus napata paikka Legends Stagelta voittamalla kosovolaiskokoonpano Bad News Eagles. Kovaa nousua huipulle tehnyt BNE on kuitenkin kaikkea muuta kuin helppo vastus, joten luvassa voi olla kerroinasetelmaa tiukempi ottelu. Ottelu on aikataulutettu alkamaan kello 20:30 Suomen aikaa, mutta aikataulu saattaa elää illan aikana.

ENCEllä alla niukka tappio eiliseltä

Suomalainen Enceladus aloitti Majorit kahdella tyylipuhtaalla voitolla (9z 16-7, Outsiders 16-6) ja joukkue pääsi tavoittelemaan heti toisena pelipäivänä paikkaa Legends Stagella. Vastaan tuli ranskalainen G2, jonka pelinsisäisenä johtajana toimii suomalainen Aleksi ”Aleksib” Virolainen. Joukkueiden välillä nähtiin todella tasainen kolmen kartan matsi, kuten eilisessä vihjeessä ennakoimmekin, mutta lopulta G2 oli parempi karttavoitoin 2-1.

ENCE on ollut pidemmän aikaa hyvässä iskussa, mutta tässä turnauksessa yksi osa-alue joukkueella on hieman sakannut. Puolalainen AWP-pelaaja Olek ”hades” Miskiewicz ei ole päässyt tässä turnauksessa vielä normaaliin formiin ja peli ei ole kulkenut tarkkuuskiväärillä eikä rifleillä Mikäli ENCE mielii menestyä tässä turnauksessa, niin Miskiewiczin on päästävä tasolleen ja autettava enemmän joukkuettaan. Hyvää ENCEn nykykunnossa on se, että G2:n tasoisia joukkueita pystytään haastamaan tosissaan vaikka AWP-pelaaminen on toistaiseksi ollut heikkoa.

Kosovolainen Bad News Eagles on tehnyt hienoa nousua CS:GO-skenen TOP30:een viime kuukausina ja ennakkoluulottomasti pelaava viisikko on esiintynyt pirteästi myös Major-turnauksessa. RMR-karsintaturnauksessa joukkue oli altavastaaja, mutta niin vain tämä taktisesti viisas ja hyvin ampuva viisikko raivasi tiensä arvoturnaukseen. Majoreilla peli on jatkunut rohkeasti omalla taktiikalla eikä peruuttelemaan ole lähdetty.

Osaamistaan BNE pääsi näyttämään jo avausottelussa, kun vastaan tuli tulivoimanen Eternal Fire Turkista. BNE taisteli lopulta ottelusta 16-14 voiton (Dust2) ja tuuletuksista oli aistittavissa, että joukkue tajusi toden teolla, että se pystyy kaatamaan myös huippujoukkueita. Toisessa ottelussa forZe oli parempi Infernossa lukemin 7-16. Eilen BNE kaatoi BO1-ottelussa brassitiimi Imperialin Vertigossa 16-12 ja nyt kosovolaisilla on Legends Stagen paikka yhden voiton päässä. Joukkueelle olisi todella kova saavutus, mikäli se raivaisi tiensä 16:sta parhaan joukkoon Major-turnauksessa.

Ottelusta tulee kaikkea muuta kuin helppo ENCElle

Ottelun ennakkoasetelmat ovat sinällään selkeät, että ENCE on kohtalaisen selvä suosikki ottamaan voiton tästä matsista ja jatkamaan Legends Stagelle. Bad New Eagles on kuitenkin laatujoukkue, jonka iskukykyä tässä ottelussa ei ole syytä aliarvioida. Mappipooli ei sinällään anna etua kummallekaan joukkueelle, sillä ENCE poistanee Infernon ja BNE Overpassin. Tilastot jäljelle jääneistä viidestä mapista puoltavat Nukea lukuunottamatta BNE:n menestystä, mutta toki tässä on syytä huomioida se, että ENCE on pelannut selvästi kovempitasoisia otteluita viimeisen 3 kuukauden aikana.

Kuten todettua, ENCE on ottelussa suosikki, mutta jos AWP-pelaaja hadesin vaikeudet jatkuvat tänään, niin BNE:llä on hyvä mahdollisuus iskeä. Ottelun ennakkoasetelmat ovat selvästi kerroinasetelmaa tasaisemmat ja Bad News Eaglesin menestyskertoimissa on tarjolla hyvää etua. Suorasta voitosta tarjottu kerroin 4,50 on selvä ylikerroin, mutta käytetään peleissä osuvampaa Bad News Eagles +1,5 karttaa, joka kattaa joukkueen 2-1 tappionkin.

Pelivalinnat:
  • ENCE – Bad News Eagles: Bad News Eagles +1,5 karttaa, kerroin 2,15 (STSbet)