11.6.2023 Veikkausliiga: HJK – KTP

Sunnuntaina kotimaisessa Veikkausliigassa on tarjolla täysi kuuden ottelun kierros, joten kaikki 12 ylimmän sarjatason seuraa pääsevät tositoimiin. Yksi kierroksen mielenkiintoisimmista kamppailusta käydään Helsingin Bolt Arenalla, jossa iskevät yhteen kotijoukkue HJK sekä täksi kaudeksi ylimmälle sarjatasolle noussut ja pirteitä otteita alkukaudella esittänyt KTP. Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi erikoisten vaiheiden jälkeen loppulukemiin 3-3 ja tapahtumarikasta ottelua on syytä odottaa myös tästä kohtaamisesta. Betsimielessä tämän ottelun ehdottomasti kiehtovinta antia ovat runsasmaaliset lopputulokset. Ottelu alkaa sunnuntaina kello 18:30.

Klubi palasi tasuriputken jälkeen voittojen tielle edellisellä kierroksella

Kotijoukkue HJK:n alkukausi sai lentävän lähdön, kun kolmesta ensimmäisestä ottelusta napsittiin solidit kolmen pisteen voitot ja monet julistivat helsinkiläisseuran samalla jo tulevaksi Suomen mestariksi. Toukokuussa peli ei kuitenkaan enää kulkenut toivotulla tavalla ja voitot alkoivat vaihtua tasapeleiksi ja kärsi seura yhden tappionkin KuPS:n vieraana kuun alussa. Touko-kesäkuun vaihteessa joukkue pelasi kolme tasapeliä peräjälkeen, mutta edellisellä kierroksella Klubi palasi vihdoin voittojen tielle, kun keskiviikkona kaatui vieraskentällä verivihollinen FC Lahti.

Keskiviikkoinen esitys Lahden vieraana ei edelleenkään vakuuttanut täysin pelillisesti, mutta tärkeä kolmen pisteen voitto nosti varmasti joukkueen itseluottamusta ennen sunnuntain kotiottelua. HJK on tällä hetkellä sarjan kolmospaikalla, mutta yhden pisteen erolla yläpuolella oleva SJK on pelannut kaksi ottelua vähemmän, joten Klubin on syytä kiristää pistetahtia tai kärki saattaa karata. Tilanne sarjan kärkipäässä on kuitenkin tiukka, joten mitään syytä isompaan paniikkiin Töölössä ei vielä ole.

Nousijajoukkue KTP on ollut sarjan piristysruiske ja aktiivista pelityyliä esittäneet kotkalaiset ovat täysin ansaitusti sarjan keskikastissa. Kauden alku ei ollut pisteiden muodossa kotkalaisille toivotunlainen, mutta viime aikoina peli on alkanut kulkea paremmin ja se on palkittu myös pisteiden muodossa. Viidestä edellisestä ottelustaan kotkalaiset ovat keränneet saldon 2-1-2 ja seitsemän pistettä mitä voidaan pitää nousijaseuralle hyvänä suorituksena, sillä vastassa on ollut muutama sarjan kärkiporukka. Perustasoltaan KTP kuuluu sarjan alempaan keskikastiin ja sarjapaikan säilyttäminen lienee realistinen tavoite loppukaudelle.

Edellisen ottelunsa KTP hävisi FC Interin vieraana 2-1, mutta silloin puolustuksesta puuttui kaksi tärkeää pelaajaa (Lassi Nurmos, Gabriel Sandberg) pelikieltojen takia. Tähän otteluun kotkalaiset saavat tärkeät puolustajat takaisin kokoonpanoonsa ja joukkue pääsee Helsingin vierailulle hyvässä formissa. KTP on yllättänyt monia vastustajiaan tällä kaudella todella aktiivisella pelitavalla ja samanmoista on odotettavissa sunnuntai-iltana myös Bolt Arenalla.

HJK suosikki, vetolapulle over-valintoja!

Perustasoltaan HJK on totta kai joukkueista selvästi laadukkaampi kooste ja kotikentällään Bolt Arenan tekonurmella selvä suosikki. Joukkueiden avauskohtaaminen Kotkassa (3-3) kuitenkin näytti jo, että KTP pystyy hyvänä päivänä haastamaan ja murtamaan helsinkiläisten puolustusta. Aivan yhtä offensiivisella pelitavalla KTP-valmentaja Jussi Leppälahti tuskin tähän vierasotteluun lähtee, mutta turhaa peruuttelua ja bussin rakentamista vierailta tuskin Töölössä nähdään. 1X2-markkina on kohtalaisen hyvin perillä voimasuhteista ja pelimielessä tämän kohteen maistuvinta antia ovat runsasmaaliset lopputulokset.

Vaikka KTP saakin takalinjoilleen kaksi tärkeää puolustajaa takaisin, niin ottelun maaliodotusarvo on silti sunnuntain kierroksen runsain. Arviomme mukaan ottelussa nähdään yli 2,5 maalia hieman yli kuusi kertaa kymmenestä (62%) ja rajakertoimeksi muodostuu 1,61. Korkeista kertoimistaan tunnettu Nitro Casino tarjoaa kohteeseen kertoimen 1,72 joten peliä päästään iskemään sisään tähän mielenkiintoiseen kamppailuun.