12.10.2022 Mestarien liiga: Napoli – Ajax

Mestarien liigan lohkovaihe jatkuu keskiviikkona neljänsillä otteluilla ja ohjelmassa on jälleen kahdeksan tasokasta kamppailua. Vetoveljien betsibunkkerissa katseet suunnataan ensimmäiseksi A-lohkoon, Napolin ja Ajaxin väliseen huippuotteluun, joka starttaa kello 19:45 Suomen aikaa. Kahden nopeatempoista futista suosivan joukkueen kohtaamisesta voi hyvällä syyllä odottaa viihdyttävää ja maalirikasta kohtaamista viime viikon ottelun tapaan.

Napoli matkalla lohkovoittoon, Ajax tarvitsee kiperästi pisteitä

Viime vuosina toden teolla Euroopan seurajoukkueiden kermaisimpaan kärkeen kivunnut Napoli on aloittanut kuluvan sesongin todella vahvasti. Joukkue johtaa kotimaansa sarjaa Serie A:ta tappioitta yhdeksän pelatun kierroksen jälkeen 23 pisteellä ja saldo on väkivahva 7:2:0 maalierolla 22:7. Joukkueen edellinen Scudetto on keväältä 1990, joten euromenestyksen lisäksi Napoli mielii palata mestaruuskantaan myös kotimaansa kentillä.

Mestareiden liigassa syksy on startannut Gli Azzurrin osalta väkivahvasti ja kolmen pelatun kierroksen jälkeen Napoli johtaa A-lohkoa yhdeksällä pisteellä ja maalierolla 13:2. Hyökkäyspeli on toiminut mallikkaasti, mistä on osoituksena mm. Neljä tehtyä maalia Liverpoolin verkkoon kotikenttä Stadio Diego Armando Maradonalla. Napoli on siis esiintynyt erinomaisessa formissa todella kovassa A-lohkossa ja tällä hetkellä näyttää siltä, että ilman turhia kompurointeja Napoli jatkanee lohkosta pudotuspeleihin kärkipaikalla.

Vierasjoukkue Ajax on tullut viime vuosina tutuksi kasvattajaseura-statuksella vaikka joukkue on toki vuosien saatossa niittänyt menestystä myös Mestarien liigassa, kun se voitti koko sarjan vuonna 1995 Jari Litmasen johdolla. Kotimaansa Eredivisiessä Ajax on tehnyt viime vuosina hurjaa jälkeä, mutta hieman yllättävästi joukkue on tällä hetkellä kotimaansa sarjataulukossa ”vasta” sijalla kaksi. Yhdeksän pelatun kierroksen saldo on 7:1:1 maalierolla 27:8, mutta edellä oleva Alkmaar on vain pisteen päässä. Ajax on tälläkin kaudella suurin mestarisuosikki kotimaansa sarjassa. Eurokentillä arpaonni ei ollut paras mahdollinen, kun samaan A-lohkoon arvottiin Napolin ja Liverpoolin kaltaisia jättiläisiä sekä skotlantilainen Rangers.

Avauskierroksella Ajax kaatoi kotonaan Rangersin selvin 4-0 lukemin, mutta vierasottelusta Liverpoolia vastaan tuli kirvelevä 1-2 tappio. Edellisessä kierroksella Napoli kävi jyräämässä Ajaxin Hollannissa selvin 1-6 lukemin, joten tähän otteluun hollantilaiset lähtevät takuulla revanssimielellä. Ajax on tällä hetkellä lohkon kolmospaikalla kolmella pisteellä, joten hollantilaiset ovat kuumeisesti pisteiden tarpeessa, mikäli seura mielii edetä vielä UCL-pudotuspeleihin. Lohkon kakkosena oleva Liverpool on kolme pistettä edellä, mutta englantilaiset eivät ole olleet viime aikoina parhaimmillaan.

Verkot pölisevät Napolin keskiviikkoillassa?

Lähtökohdat otteluun ovat mielenkiintoiset, sillä joukkueet kohtasivat viime viikolla Ajaxin kotikentällä ja silloin Napoli oli tyly vieras hakemalla 1-6 vierasvoiton. Perustasoltaan Napoli on joukkueista laadukkaampi kokonaisuus ja kotikentällään ansaittu, yli kerran kahdesta voittava suosikki. Ajax tarvitsee tästä ottelusta kuumeisesti pisteitä pitääkseen toiveet pudotuspelipaikasta hengissä ja se ei varmasti lähde peruuttelemaan tai varmistelemaan.

Luvassa on kahden todella offensiivisen joukkueen kohtaaminen, jossa vieraat ovat takuulla valmiita nostamaan riskitasoja. Tämä luo maalipaikkoja molempiin päihin ja huimalla teholla viime aikoina iskenyt Napoli tuskin löysäilee kotikentällään. Maalirikasta futista on siis luvassa, joten vetomielessä katseet käännetään runsasmaalisiin lopputuloksiin.

Pelivalinnat:
  • Napoli – Ajax, yli 3,5 maalia, kerroin 2,12 (Jetbull)