12.10.2023 Liiga: HIFK – Kärpät

Liigassa on tarjolla torstai-iltana yksi ottelu ja kiekkokansaa hellitään todellisella herkkupalalla, kun sarjan mestarisuosikkeihin kuuluva HIFK saa Nordenskiöldinkadulle vieraaksi Oulun Kärpät. Molempien joukkueiden alkukausi on pitänyt sisällään haasteita, mutta piristymisen merkkejä on ollut ilmassa viime aikoina ja luvassa on varmasti laadukas ottelu. Pelimielessä tämän kello 18:30 alkavan ottelun kiehtovinta antia ovat runsasmaaliset lopputulokset. MTV Sub näyttää ottelun ilmaiseksi kello 18:00 alkaen.

Huippumateriaalilla operoivat seurat kohtaavat Nordiksen illassa

Helsingin IFK:n alkukausi ei ole sujunut odotetusti, sillä sarjan kenties suurimpana mestarisuosikkina kauteen lähtenyt Rödä ei ole esiintynyht vielä odotetun laadukkaasti. Ville Peltosella on käytössään todella laadukas ja leveä materiaali, mutta Peltonen ei ole saanut joukkuetta pelaamaan vielä materiaalin edellyttämällä tasolla. HIFK:n repaleinen alkukausi on sisältänyt kymmenen ottelua, joista on saldona vain kolme varsinaisen peliajan voittoa. HIFK on hävinnyt varsinaisella peliajalla tosin vain kertaalleen ja kuudesti ratkaisua on haettu jatkoajalta. Eilen HIFK haki 1-2 vierasvoiton Hämeenlinnasta HPK:n vieraana jatkoajan jälkeen.

Tällä hetkellä stadilaiset ovat sarjataulukon kuudennella sijalla 18 pisteellä, mutta Liigan piikkipaikalla saman verran otteluita pelannut Tappara on karannut jo seitsemän pisteen päähän. HIFK:n syömähampaana pisteiden valossa on toiminut hieman yllättävä nimi, sillä joukkueen sisäistä pistepörssiä johtaa jenkkipakki Luke Martin, joka on aiemmilla kausilla sahannut kotimaansa ECHL- ja AHL-liigojen välillä. Ykkössentteriksi hankittu Jori Lehterä on saalistanut toistaiseksi ”vain” seitsemän pistettä, mutta Lehterä parantanee kauden mittaan takuuvarmasti.

Oulun Kärppien alkukausi on ollut vaikea ja joukkueen ympärillä on riittänyt puhetta pitkin syksyä. Sesonki alkoi 2-1 jatkoaikavoitolla Vaasan Sportista, mutta sen jälkeen peräjälkeen tulleet kolme tappiota saivat oululaisseuran fanit kiehumaan ja vaatimaan jopa päävalmentaja Lauri Marjamäen eroa neljän pelatun kierroksen jälkeen. Oululaisseuran pukuhuoneessa on ovet käyneet, kun pistenikkariksi hankittu jenkkihyökkääjä Trevor Mingoia purki omasta aloitteestaan sopimuksen Kärppien kanssa. Asian taustoja ei ole julkisuuteen enempää avattu, mutta ilmeisesti yhdysvaltalaispelaaja ei tullut toimeen Marjamäen kanssa.

Viime viikkoina Kärpät on saanut kuitenkin tuulta purjeisiin, sillä viidestä edellisestä ottelusta joukkue on voittanut neljä ja napannut muhkeat 12 pistettä. Viiden ottelun jakson ainut tappio on viime viikolla kotikaukalossa tullut 3-6 tappio Ilvekselle. Oululaisten otteluohjelma on ollut viime aikoina kohtalaisen helppo, sillä täydet kolmen pisteen voitot puolen Suomen joukkue on ottanut Sportista (1-2), SaiPasta (4-2), JYPistä (2-3) sekä viimeisimpänä uudelleen SaiPasta (2-5).

Vauhdikas ja maalirikas kohtaaminen luvassa?

Perustasoltaan ja materiaaliltaan HIFK on joukkueista laadukkaampi kokonaisuus, mutta tasoero kahden suurseuran välillä on kohtalaisen pieni helsinkiläisten hyväksi. Pelivoimaltaan kumpikaan joukkue ei ole päässyt vielä materiaalin edellyttämälle tasolle, mutta odottaa sopii, että joukkueet parantavat otteitaan talven mittaan ja molemmat löytyvät taulukon kärkipäästä, kun runkosarja on pelattu. HIFK on ottelussa suosikki koti- ja materiaaliedun turvin, mutta pelimielessä kohteen kiinnostavinta antia ovat runsasmaaliset lopputulokset.

Olemme ottelun maaliodotusarvossa hieman runsasmaalisemmalla kannalla kuin markkina ja tarjolla on pienen panostuksen arvoinen pelikohde. Arviomme mukaan ottelussa nähdään vähintään kuusi maalia noin nelja kertaa kymmenestä ja tuoreen betsisivusto 21Redin tarjoama kerroin 2,64 ansaitsee torstai-iltaan kokeilun.