12.4.2023 Mestarien liiga: AC Milan – Napoli

Mestarien liigan puolivälierät jatkuvat keskiviikkona ja Italiassa on tarjolla tulikuuma kohtaaminen, kun AC Milan ja Napoli iskevät yhteen. Italialaisten keskinäisestä ottelusarjasta voi hyvällä syyllä odottaa huippumielenkiintoista eikä vähiten siksi, että Napoli saattaa joutua ainakin tähän ensimmäiseen otteluun vieraskentällä ilman ykkösmaalitykkiään Victor Osimhenia. Pelivoimaltaan ja tämänhetkiseltä vireeltään Napoli on kuitenkin joukkueista selvästi paremmassa vireessä ja vieraskentälläkin suosikki tässä avauskohtaamisessa.

Italialaisjättien keskinäinen välienselvittely

AC Milanin kausi on ollut toistaiseksi melkoista vuoristorataa. Kotimaan Serie A:ssa vastustaja Napoli on karannut jo yli 20 pisteen päähän, mutta toistaiseksi joukkue on vielä sarjan neljäntenä, kiinni viimeisessä paikassa ensi kauden Mestarien liigaan. Kotimaan sarjassa vire ei ole kuitenkaan viime aikoina paras mahdollinen, sillä viidestä edellisestä sarjaottelustaan joukkue on hävinnyt kahdesti, pelannut kahdesti tasan ja ottanut vain yhden voiton. Voitto oli toki sitäkin maistuvampi, sillä tämäniltainen vastustaja Napoli kaatui vieraskentällä tylyin 0-4 lukemin.

Mestarien liigassa AC Milan eteni niukimmalla mahdollisella tavalla neljännesvälieristä jatkoon, kun englantilainen Tottenham onnistuttiin kaatamaan yhteistuloksella 1-0. Kotikenttä San Sirolla onnistuttiin ottamaan tiukka 1-0 kotivoitto ja vierasreissulla maalia tilkittiin hyvällä asenteella. Vierasottelussa joukkue hallitsi kenttätapahtumia Tottenhamia vastaan, mutta tähän oli osasyynä Spurs-puolustaja Romeron punainen kortti, mikä vaikeutti Spursin kiriä. AC Milan lähtee otteluun ilman puolustaja Pierre Kalulua, joka kärsii pohjevammasta.

Vierailija Napoli on ollut kuluvalla kaudella todella hurjassa tuloskunnossa ja Serie A:n mestaruus on käytännössä varmistettu jo yhdeksän kierrosta ennen sarjan päättymistä. Toisena oleva LAzio on 16 pistettä perässä, joten käytännössä ainoastaan totaalinen romahdus kevään kynnyksellä voi viedä Scudetton Napolilta. Mestarien liigassa joukkue jyräsi lohkovaiheessa ylivoimaiseen voittoon ja sama meininki jatkui ensimmäisellä pudotuspelikierroksella, kun Frankfurt pudotettiin tylyin 0-5 yhteislukemin.

Viime aikoina Napoli on jatkanut tutun tehokkailla otteilla ja kuun alussa AC Milanille tappiota lukuunottamatta joukkue on kulkenut lähes voitosta voittoon. Kaikki sarjat huomioiden Azzurri on napannut 15:sta edellisestä ottelusta huimat 12 voittoa ja vastustajan maaliverkot ovat pölisseet totutun tiuhaan tahtiin. Tässä ottelussa Napoli-käskijällä Luciano Spallettilla on kuitenkin murheita, sillä ykköshyökkääjä Victor Osimhen kärsi maajoukkuetauolla loukkaantumisen ja 21 maalia Serie A:ssa iskeneen nigerialaisen pelaamisen on epävarmaa. Toinen epävarma osallistuja on hyökkääjä Giovanni Simeone.

Napoli suosikkina San Siron keskiviikkoiltaan

Pelivoimaltaan vieraskentältä urakkansa aloittava Napoli on joukkueista laadukkaampi kokonaisuus ja Osimhen mahdollisesta poissaolosta huolimatta suosikki. Totta kai nigerialaisen mahdollinen poissaolo syö hieman iskukykyä vieraiden hyökkäyksestä, mutta Spalletilla on käytössään leveä rosteri, josta ammentaa. AC Milanin kausi on ollut todella vaihteleva, mutta reilu viikko sitten sarjassa otettu voitto Napolista nosti varmasti itseluottamusta tämän otteluparin alla.

Vedonlyöntimarkkina on reagoinut viimeaikaiseen keskinäiseen sekä Osimhen mahdolliseen poissaoloon todella voimakkaasti ja Napolin kertoimet ovat nousseet viimeisen parin päivän aikana. Meidän arviossa on Napoli on ottelussa vieraskentästä huolimatta hieman yli kerran kolmesta voittava suosikki ja 36% arviolla vierasmenestystä päästään laittamaan TonyBetille sisään. Kerroinraja pelikohteelle on 2,78.

Päivitys 12.4. klo 9: Osimhen poissaolo varmistui, joten lopullisesta arviosta voidaan pudottaa 1% pois, uusi rajakerroin 35% arviolla on 2,86.

Pelivalinnat: