12.4.2023 Mestarien liiga: Real Madrid – Chelsea

Keskiviikkoillan toinen Mestarien liigan puolivälieränäytös nähdään Madridissa, kun kotijoukkue Real saa vieraaksi pahasti läpi kauden alisuorittaneen Chelsean Lontoosta. Joukkueet kohtasivat viime keväänä samassa vaiheessa UCL-pudotuspeleissä ja silloin katsojille tarjoiltiin kaksi todella vauhdikasta ja tapahtumarikasta ottelua. Vuosi sitten Real oli vahvempi toisen ottelun jatkojan jälkeen yhteismaalein 5-4 ja tähänkin ottelusarjaan espanjalaiset lähtevät suosikkina. Kotimaassaan pahasti kauden mittaan kompuroinut Chelsea haluaa kuitenkin takuulla menestyä eurokentillä ja vahvalla materiaalilla operoivat vieraat omaavat yllätyspotentiaalia.

Chelsea hakee euromenestystä nyt Lampardin johdolla

Rouva Fortuna väläytteli huumorintajuaan, kun Mestarien liigassa arvottiin puolivälieräparit. Real Madrid ja Chelsea tarjosivat katsojille sydämiä tykyttäviä hetkiä viime keväänä ja tänä vuonna samanlaista herkkua saattaa olla tarjolla, kun nämä kaksi suurseuraa arvottiin vastakkain. Kummankaan joukkueen kausi ei ole kulkenut kotimaan sarjassa toivotulla tavalla, joten balsamia fanien ja seuran haavoihin haetaan takuulla huippumotivoituneina Mestarien liigasta. Luvassa onkin takuulla kova kamppailu paikasta neljän parhaan joukkoon.

Kotijoukkue Real Madrid voitti viime keväänä tärkeitä mestaruuksia, kun joukkue jyräsi sekä kotimaansa sarjan voittoon, että lopulta aina Mestarien liigan mestaruuteen, kun Liverppol kaatui Stade de Francella 0-1. Tällä kaudella tilanne alkaa olla La Ligan mestaruuden kannalta todella hankala, sillä verivihollinen Barcelona on karannut 13 pisteen karkumatkalla, kun sarjaa on kymmenen kierrosta pelaamatta. Kotimaan kentillä Los Blancos ei olekaan ollut kokoajan parhaimmillaan, mutta eurokentillä homma on kulkenut tänä keväänä mallikkaasti. Neljännesvälierissä joukkue kaatoi Liverpoolin vakuuttavasti yhteismaalein 6-2.

Vieraskentältä ottelusarjan aloittava Chelsea on ollut koko kauden ajan kuin varjo huippuvuosistaan ja lontoolaisseurassa on kuohunnut läpi kauden. Neljännesvälierissä joukkue onnistui kaatamaan Dortmundin yhteismaalein 2-1. Lopulta Graham Potter sai kuitenkin lähteä ja tilalle palkattiin jo aiemminkin lontoolaisseuraa luotsannut Frank Lampard, joka on viimeisimpänä manageroinut Evertonissa. Pelitavallisesti Lampard ei loppukaudeksi sinisiin pysty mitään uutta tai ihmeellistä tuomaan, mutta UCL:n kaltaiseen turnausmuotoiseen sarjaan hyvää yhteishenkeä hän pystyy takuulla entisenä seuran miehenä luomaan.

Chelsean suurimpana murheena on viime aikoina ollut heikko viimeistely, sillä joukkue on viime aikoina luonut hyvällä prosentilla maalipaikkoja sekä -odottamaa, mutta tulostaululle asti homma ei ole konkretisoitunut. Chelsea kärsi kauden mittaan myös todella runsaista poissaoloista, mutta nyt sairastupa alkaa olla tyhjenemään päin ja sivussa ovat enää ”vain” Aubameyang, Badiashile, Broja, Chukwuemeka sekä Madueke. Kotijoukkue Real pääsee otteluun käytännössä parhaalla kokoonpanollaan, sillä sivussa on ainoastaan puolustaja Ferland Mendy.

Saako Chelsea maalihanoja vihdoin auki?

Kummankin joukkueen otteet ovat ailahdelleet kauden aikana runsaasti ja pelinkuvan arviointi ennakkoon ei ole tässä kohteessa helpoimmasta päästä. Chelsealla on oiva paikka osoittaa ryhtiliikettä uuden päävalmentajan edessä ottelussa, jossa mahdollista motivaatio-ongelmaa tuskin on. Chelsean materiaali on laadukas, mutta se tarvitsee tehoja, mikäli se mielii mennä jatkoon tästä otteluparista hallitsevaa mestaria vastaan.

Vaikka Chelsea on kärsinyt tehottomuudesta viime aikoina, niin tässä ottelussa on todella runsaasti potentiaalia maalikarkeloihin, sillä Real Madridin tulivoima kotiviheriöllä tiedetään ja kohteen parasta antia onkin runsasmaaliset lopputulokset. Todennäköisyysarviomme yli 2,5 maalille on 55% (rajakerroin 1,82) ja tarjolla oleva kerroin 1,89 kelpaa jännityspeliksi tähän mielenkiintoiseen otteluun.

Pelivalinnat: