12.5.2022 Valioliiga: Tottenham – Arsenal

Englannin Valioliigassa pelataan torstaina todellinen kuuden pisteen kamppailu, kun Tottenham Hotspur isännöi Arsenalia nimikkostadionillaan. Perättäisillä sijoilla sarjassa olevat Spurs (5.) ja Arsenal (4.) taistelevat viimeisestä paikasta ensi kauden Mestarien liigaan, joten panokset ovat huipussaan tässä kohtaamisessa. Spurs on käytännössä pakkovoiton edessä ottelussa ja tämä asetelma tekee ottelun maaliodotusarvosta normaalia korkeamman – overia peleihin.

Pohjois-Lontoon derbyssä jaossa jättimäisen isoja pisteitä

Tottenham Hotspur on pelannut vahvan kauden, mutta muutamat kirvelevät tappiot talven ja kevään aikana ennalta selvästi heikommille joukkueille ovat vieneet tärkeitä pisteitä ja paikka neljän joukossa on tällä hetkellä liusumassa pois näpeistä. Sarjasijoitus on tällä hetkellä viides ja pisteitä on kasassa 62. Taulukossa edellä oleva Arsenalilla on kasassa 66 pistettä, joten eroa on tällä hetkellä neljä pistettä, kun molemmilla joukkueilla on pelaamatta kolme ottelua.

Spurs haki viime viikonloppuna tärkeän 1-1 tasapelipisteen Liverpoolin vieraana ja samalla joukkue auttoi Manchester Cityn mestaruusjunaa. Joukkue puolusti käytännössä koko 90 minuuttia ja iski ottelun avausmaalin, mutta lopulta Luiz Diasin onnistui tasoittaa peli 74. minuutilla. Joukkueen tavoite oli kauden alla varmasti sijoittua sarjassa neljän parhaan joukkoon, mutta tällä hetkellä tilanne ei ole enää pelkästään omissa käsissä. Tästä ottelusta Spurs tarvitsee kuitenkin täydet pisteet, mikäli se mielii ensi kauden Mestarien liigan lohkovaiheeseen.

Vierailija Arsenal vahvistui kauden alla ja sesonki onkin ollut ehdottomasti plusmerkkinen tykkimiehille. Tällä hetkellä joukkue on kiinni TOP4-sijoituksessa ja toki neljä pistettä edellä oleva ja yhden ottelun enemmän pelannut Chelsea on myös otettavissa kiinni. Gunners on sarjassa tällä hetkellä neljän ottelun voittoputkessa. Ensin kaatui Chelsea vieraissa 2-4, sitten joukkue tyylitteli 3-1 kotivoiton Manchester Unitedista. Toissaviikonloppuna kaatui West Ham vieraissa ja viime viikonloppuna joukkue kaatoi sarjapaikastaan taistelevan Leedsin kotiareenallaan 2-1.

Kotijoukkueelta puuttuu ottelusta Doherty, Reguilon, Skipp sekä Tanganga. Etenkin Reguilonin puuttuminen isäntien puolustuksesta on iso miinus. Vierasjoukkue joutuu tulemaan toimeen ilman Thomasta sekä Tierneya. Sakan ja Whiten pelaaminen on epävarmaa.

Spurs niukka suosikki, runsasmaalisuutta kehiin!

Ottelun ennakkoasetelmat ovat kohtalaisen tasaiset, mutta kotiedun turvin Spurs lähtee otteluun niukkana suosikkina. Koska Spurs on käytännössä pakkovoiton edessä ja Arsenalille kelvannee tästä taistosta myös tasapeli, niin se tarkoittaa sitä, että Antonio Conten taktiikka on nostaa riskitasoja ja pyrkiä vyöryttämään maaleja. Mikel Artetan Arsenal saattaa pelata passiivisemmin, mutta toki nopeat vastaiskut tilaisuuden tullen onnistuvat tykkimiehiltä.

TIlanne on se, että jompikumpi joukkue on tässä ottelussa kokoajan altavastaajana, sillä X2-tulokset kelpaavat vieraille ja isännät tarvitsevat ehdottomasti voiton. Riskitasoja siis tullaan kohottamaan pitkin ottelua ja se nostaa ottelun maaliodotusarvoa. Olemme markkinan kanssa eri linjoilla ottelun maaliodottamasta ja yli 2,5 maalista tarjottu kerroin 1,85 kelpaa mainiosti peleihin 58% todennäköisyysarviolla. Rajakertoimeksi muodostuu 1,72.

Pelivalinta: