13.1.2023 Liiga: TPS – HIFK

Perjantaina kotimaisessa Liigassa on ohjelmassa neljän ottelun kierros ja Vetoveljien konttorilla katseet käännetään Turun Palloseuran ja Helsingin IFK:n väliseen otteluun, josta voi hyvällä syyllä povata vauhdikasta ja viihdyttävää kohtaamista. TPS löytyy sarjataulukosta korkeammalta sijalta, mutta HIFK on ollut joukkueista viime aikoina paremmassa iskussa. Pelimielessä kiinnostavimmat ideat löytyvät runsasmaalisista lopputuloksista.

TPS:n sai vihdoin keskiviikkona tappioputken poikki

Turun Palloseura oli viime kaudella aina finaalissa asti, mutta mestaruuteen asti rahkeet eivät riittäneet. Tällä kaudella joukkue on taas kerran nimekäs ja Turussa on tavoitteeksi asetettu tuttuun tapaan mestaruus. TPS pelasikin varsin vahvan syyskauden ja joukkue on keikkunut läpi kauden sarjan kärkisijoilla, mutta viime viikkoina turkulaisten kone on yskinyt pahemman kerran ja joukkue ajatui vuodenvaihteen tienoilla peräti viiden ottelun tappioputkeen. Keskiviikkona joukkue pääsi vihdoin takaisin voittojen tielle, kun kotikentällä onnistuttiin kaatamaan Jukurit lukemin 4-2.

TPS oli pienimuotoisen kohun keskellä viikolla, sillä joukkue hyllytti kentällisen pelaajia Jukurit-ottelusta. Vetoveljien puskaradiosta kantautuneiden tietojen mukaan osa joukkueen pelaajista oli eksynyt viime viikonlopun Oulun reissulla baarikierrokselle ja kokoonpanosanktiot johtuivat siitä syystä. Valmentaja Jussi Ahokkaan herättely ainakin tuntui toimivan, sillä Jukureista otettu voitto tuli kovan taistelun jälkeen, sillä mikkeliläiset hallitsivat kenttätapahtumia enemmän. Perustasoltaan TPS kuuluu kuitenkin sarjan TOP4-joukkueisiin ja se on ansaitusti sarjataulukon vitospaikalla.

Helsingin IFK lähti kauteen todella kovin odotuksin ja Helsingissä tehtiin tuttuun tapaan isoja hankintoja pelaajapuolelle. Toistaiseksi kausi on ollut kuitenkin IFK:n osalta pannukakku, sillä joukkue on sarjataulukossa vasta sijalla 12. 35 pelattua ottelua ovat tuoneet saldon 11-6-3-15 ja 48 pistettä maalierolla 75:87. Puolustus- ja maalivahtipeli ei ole toiminut alkukaudella odotetun laadukkaasti ja kun hyökkäyspäässä on tuskailtu maalinteon kanssa, niin tulokset ovat olleet nähdyn kaltaisia.

HIFK on tällä hetkellä vain 12 pisteen päässä suorasta pudotuspelipaikasta ja matkaa sääliplayoffien viimeiselle paikalle eli kymppisijalle on tällä hetkellä vain kaksi pistettä, joten hyvä kevätkausi voi yhä pelastaa helsinkiläisten kauden ja siivittää punanutut pudotuspeleihin. Otteiden pitää kuitenkin parantua ja päävastustajat täytyy voittaa illasta toiseen. Tällä hetkellä HIFK on Liigassa neljän ottelun voittoputkessa, kun viimeisen parin viikon aikana on kaatunut sekä Ässät, Jukurit, Ilves sekä KalPa.

Gatorade Centerissä maalijuhlaa luvassa?

Perustasoltaan joukkueiden välinen tasoero ei ole iso, mutta tällä kaudella TPS on ollut joukkueista kokonaisvaltaisesti tasaisempi ja laadukkaampi suorittaja. HIFK on kuitenkin vaikean syksyn jälkeen alkanut saamaan juonen päästä kiinni ja neljän ottelun voittoputki on varmasti nostanut helsinkiläisten itseluottamusta. TPS:llä on alla vaikeampi jakso, mutta Jukurit-voitto vapautti varmasti hieman sekavassa tilassa ollutta ryhmää. Betsimielessä markkina on arvioinut ottelun 1X2-asetelmat varsin hyvin kohdalleen, mutta ottelun maaliodottamasta olemme eri mieltä.

Perjantai-ilta, monituhatpäinen Turkuhalli sekä näiden kahden laatujoukkueen kohtaaminen sytyttää varmasti molemmat joukkueet. Luvassa on varmasti kiihkeä ja tasokas kohtaaminen, jossa jäähyovet saattavat käydä normaalia tiuhempaan. Erikoistilanteet nostavat maaliodottamaa entisestään ja runsasmaalisuus nostetaan perjantai-illan pelikohteeksi Liigaan. Yli 5,5 maalista tarjottu kerroin 2,90 STSbetiltä on 39% todennäköisyysarviolla (rajakerroin 2,56) todella muhkea ylikerroin ja ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!

Pelivalinnat:
  • TPS – HIFK: Yli 5,5 maalia, kerroin 2,90 (STSbet)