13.10.2022 Eurooppa-liiga: Ludogorets – HJK

Helsingin Jalkapallokubin taival Eurooppa-liigassa jatkuu torstaina, kun vastassa vieraskentällä on bulgarialainen Ludogorets. Viime viikolla HJK hallitsi kotikentällään tapahtumia samaa vastustajaa vastaan, mutta nyt alustana toimii luonnonnurmi ja HJK:lla on vastassa laadukkaan kotijoukkueen lisäksi myös fanaattinen kotiyleisö. HJK on kiperästi pistetarpeessa, sillä tappio tästä ottelusta tietäisi Ludogoretsille vähintään lohkon kolmospaikkaa, joka tarkoittaisi luonnollisesti sitä, että helsinkiläiset jäisivät lohkon viimeiseksi ja haaveet Konferenssiliigan pudotuspeleistä voitaisiin haudata. Ottelu alkaa klo 22:00 Suomen aikaa.

Offensiivinen Ludogorets tulee lujaa kotikentällään

HJK hävisi kaksi ensimmäistä Eurooppa-liigan matsiaan, kun ensin Betis haki 0-2 vierasvoiton Bolt Arenalta ja seuraavalla kierroksella tuli 0-3 vierastappio AS Roman vieraana. Näistä tappioista ei tarvitse vetää kuitenkaan liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Arpaonni ei ollut helsinkiläisille suotuisa ja molemmat avauskierroksen vastustajista ovat Euroopan huippujoukkueita ja suosikkeja voittamaan myös koko tämän kauden Eurooppa-liigan.

Kolmannella kierroksella HJK kohtasi tämäniltaisen vastustajan Ludogoretsin kotikentällään ja tuossa ottelussa HJK sai ensimmäistä kertaa konettaan hieman käyntiin, kun apuna oli kotikentän tekonurmi sekä kotiyleisö. HJK hallitsi viime viikon ottelussa kenttätapahtumia Ludogoretsia vastaan ja paremmalla onnella Helsinkiin olisi voinut jäädä täydet kolme pistettä nyt nähdyn yhden sijaan. Loppulukemat 1-1 viime viikon kohtaamisesta eivät tee täyttä oikeutta HJK:lle, mutta mikään oikeusmurha se ei myöskään ollut.

Jos on HJK ollut C-lohkossa lievä pettymys, niin Ludogorets on sen sijaan tuottanut faneilleen aihetta riemunkiljahduksiin. Avauskierroksella napattu 2-1 kotivoitto AS Romasta oli kova suoritus ja sen merkitystä myös lohkon kolmospaikan kannalta on iso. Lohkokolmonen putoaa Eurooppa-liigan pudotuspeleistä, mutta paikka pykälää alempana olevan Konferenssiliigan pudotuspeleissä jää näppeihin. Ludogorets on tällä hetkellä lohkokakkosena neljällä pisteellä ja voitto tästä ottelusta tietäisi nousua seitsemään pisteeseen. Samalla varmistuisi vähintään lohkon kolmospaikka.

Tällä hetkellä Ludogoretsilla on totta kai mahdollisuudet edetä lohkosta jatkoon kakkosena, sillä AS Roma hävisi edellisen ottelunsa kotikentällään Betisille ja roomalaiset tarvitsevat voittoja jäljellä olevista otteluista, mikäli mielivät nousta kiinni jatkopaikkaan. Lohkoa kolmen voiton ja yhdeksän pisteen turvin johtava Betis on jo käytännössä varmistanut jatkopaikkansa C-lohkossa. Ludogorets pääsee tähän otteluun takaisin kotikentällään luonnonnurmelle ja odotettavissa on tuttuun tapaan varsin vauhdikasta jalkapalloa, jossa peliä käännetään nopeasti HJK:n päätyyn.

Bulgarialaiset selviä suosikkeja, ainekset runsasmaalisuuteen ovat olemassa.

Lähtökohdat otteluun ovat selvät. Ludogorets on kotiedun turvin selvä suosikki ottelussa. Ante Simundzan luotsaamat bulgarialaiset ovat tällä hetkellä tiukasti kiinni jopa lohkon toisessa jatkopaikassa, joten motivaatio on kotijoukkueella huipussaan. HJK:n mahdollisuudet lohkon kolmossijaan ovat aikalailla ohuet ja kotimaan mestaruuden jälkeen saattoi joukkueelle tulla pieni mentaalipuolen ulospuhallus, joka saattaa näkyä tässä ottelussa.

Vedonlyöntimielessä kiinnostavimmat peli-ideat löytyvät runsasmaalisista lopputuloksista, sillä Ludogoretsilla löytyy rosteristaan tulivoimaa ja etenkin kotikentällään se on ollut viime aikoina tehokas. Arviomme vähintään kolmen maalin toteutumiselle on 57% ja rajakerroin 1,75, joten tarjolla oleva 1,89 TonyBetiltä kelpaa kupongille.

Pelivalinnat:
  • Ludogorets – HJK, yli 2,5 maalia, kerroin 1,89 (Tonybet)