13.10.2022 Liiga: KalPa – HPK

Liigassa on torstaina ohjelmassa vain yksi ottelu, kun Kuopion KalPa isännöi Hämeenlinnan Pallokerhoa Niiralan Montussa. Kumpikin joukkue joutuu otteluun tappio alla, sillä useamman ottelun voittoputki katkesi molempien osalta viime viikonloppuna. Tänään toinen näistä keskikastissa olevista joukkueista pääsee takaisin voittojen tielle, mutta toisen kohtalona on jatkaa tappioiden tiellä. Vedonlyöntimielessä luvassa on herkullinen pelikohde, sillä asiantuntijamme mukaan ottelussa saattaa hyvinkin muodostua vähämaalinen ja tasainen kamppailu.

Niiralan montussa kohtaavat sarjan 7. ja 8.

Kotimainen Liiga on pyörinyt kiekkofanien ilona nyt reilun kymmenen kierroksen verran ja joukkueiden perustasot sekä vahvuudet ja heikkoudet alkavat olla kohtalaisen hyvin selvillä. Torstaina Liiga jatkuu yhden ottelun kierroksella, kun Kuopion legendaarisessa Niiralan Montussa kohtaavat kauden kohtalaisen vahvasti aloittaneet KalPa ja HPK. Vierasjoukkue löytyy tällä hetkellä sarjataulukon seiskapaikalta 20. pisteellä, mutta isäntäjoukkue KalPa on vieraitaan vain yhden pisteen perässä, sijalla 8.

KalPa on aloittanut kauden kohtalaisen vahvasti vaikka joukkue ei tälle kaudelle sarjan suurimpiin mestarisuosikkeihin kuulu. Perustasoltaan joukkue asemoituu sarjan tasaiseen keskikastiin, mutta totta kai Tommi Miettisen suojateilla on potentiaalia myös aivan sarjan kuumimpaan kärkeen jos kaikki palaset loksahtavat kohdalleen. KalPa on pelannut alkukauden aikana 12 ottelua, joista se on voittanut suoraan viisi, kaksi jatkoajan jälkeen ja hävinnyt neljästi varsinaisella peliajalla. Maaliero on 31:21. KalPa pelasi edellisen kerran viime lauantaina, kun joukkue taipui KooKoon vieraana futislukemin 1-0. Sitä ennen joukkue voitti peräti viisi ottelua putkeen.

Vierasjoukkue HPK voitti sarjan mestaruuden keväällä 2019, mutta mestaruusvuoden jälkeen joukkue ei ole pystynyt vakiinnuttamaan paikkaansa aivan sarjan kuumimmassa kärjessä. Tälle kaudelle HPK uusiutui hillitysti ja pelaajamateriaaliltaan se on KalPan tapaan sarjan tasaista keskikastia. Viime kausi päättyi HPK:n osalta pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella tappiolla Lukkoa vastaan.

Kuluva kausi on alkanut HPK:n osalta vähintäänkin kohtalaisesti. 12 pelattua ottelua ovat tuoneet pistesarakkeeseen 20 pistettä. Joukkue on voittanut varsinaisella peliajalla neljä ottelua, jatkoajan jälkeen neljä ottelua ja hävinnyt suoraan neljästi. Maaliero 32:30 kertoo siitä, että Jarno Pikkaraisen valmentaman joukkueen ottelut ovat olleet pääosin tasaisia maalin pelejä ja mitään murskavoittoja tai -tappioita ei ole juurikaan hämeenlinnalaisilta nähty.

KalPa suosikkina otteluun, mutta tasaista voi olla luvassa?

Perustasoltaan KalPa on joukkueista niukasti laadukkaampi kooste ja kotiedun turvin tässä ottelussa yli kerran kahdesti voittava suosikki. KalPan kotietu on vahva, sillä joukkue on voittanut kaikki kauden viisi kotiotteluaan. Voitoista kolme on tullut varsinaisella peliajalla ja kaksi jatkoajan jälkeen. HPK on kunnostautunut tällä kaudella vahvana vierasjoukkueena, sillä se on kerännyt pisteitä vieraskentällä kolmanneksi eniten koko sarjassa.

Kumpikin joukkue on pelannut viime kierroksilla varsin tasaisia ja vähämaalisia otteluita ja vastaavan linjan jatkuminen Niiralan montun torstai-illassa ei olisi todellakaan mikään yllätys. HPK on sitkeä kuin tilliliha ja vaikka KalPa onkin kotikaukalossaan suosikki, niin mitää murskajaisia tuskin nähdään. Pelimielessä katseet käännetään vähämaalisiin lopputuloksiin ja alle 4,5 maalista tarjottu kerroin kelpaa mainiosti torstai-illan pelikupongille.

Pelivalinnat:
  • KalPa – HPK, alle 4,5 maalia, kerroin 1,90 (STSbet)