13.5.2022 Jääkiekon MM-kisat: Saksa – Kanada

A-lohkon kello 20:20 alkavassa iltaottelussa Helsingin vanhassa jäähallissa kohtaavat Saksa ja Kanada. Huimalla joukkueella kisoihin lähtevä Kanada vilisee NHL-tähtiä ja vaahteralehtipaidat ovat kisojen ykkössuosikki uusimaan mestaruuden, mutta erikoistilannepelaamisen hallitseva Saksa tuskin myy nahkaansa halvalla. Iltapäivän ottelun tapaan myös tässä kohtaamisessa on isoa potentiaalia maalijuhliin ja runsasmaalisella linjalla jatketaan myös vetomielessä.

Kanadan joukkue vilisee NHL-tähtiä

Kanada on MM-kisojen hallitseva mestari ja vaikka viime vuoden MM-kisat lähtivät yskähdellen käyntiin, niin lopulta joukkue marssi aina mestariksi saakka, kun Leijonat kaatuivat Riikan finaalissa. Tämän vuoden joukkue on edellisvuotta selvästi laadukkaampi, joten Kanada on luonnollisesti yksi kisojen suurimmista ennakkosuosikeista. Lähes koko joukkue on kasattu NHL-pelaajista, joten laatua riittää neljän ketjun verran. Ainoana heikkoutena voidaan pitää maalivahtipeliä, sillä selkeää ykkösmaalivahtia joukkueella ei ole. Toki tämä luo tervettä kilpailuasetelmaa maalivahtien välille ja saattaa kirittää veskareita parempiin suorituksiin.

Kanadan nimekkäimpiä pelaajia kisoissa on NY Islandersin tähtipelaaja Mathew Barzal, jonka luisteluvoima nousee jopa pohjois-amerikan kaukaloita paremmin esiin, kun pelataan hieman isommalla kentällä. Barzalin ohella nimekkäitä tähtiä MM-jäillä ovat Thomas Chabot, Damon Severson, Travis Sanheim sekä Pierre-Luc Dubois.

Saksa otti viime vuoden MM-kisoista neljännen sijan ja joukkue olikin yksi viime vuoden isoimmista yllättäjistä Latvian MM-jäillä vaikka saksalainen kiekkoilu onkin ollut hyvässä nosteessa viime vuosina. Viime vuoden pronssipelin tappiota lähdetään tänän vuonna varmasti kirkastamaan ja valmentaja Toni Söderholm on saanut jälleen kasaan Saksan mittapuulla laadukkaan koosteen.

Maalin suulla torjunee kokenut Philipp Grubauer, vaikka NHL-kausi Seattle Krakensin riveissä ei mennytkään täysin odotusten mukaisesti. MM-jäille Grubauer on kuitenkin laatutekijä ja hän lienee Söderholmin ykkäsvalinta maalin suulle. Tärkein yksittäinen pelaaja on kuitenkin Detroit-puolustaja Moritz Seider, joka saattaa nostaa kesän aikana NHL-vuoden tulokkaalle jaettavaa Calder-palkintoa. Hyökkäystä johtaa Ottawa Senatorsissa tällä kaudella häikäissyt Tim Stützle, joka iski NHL-sesongilla 79 otteluun huimat 22+36=58 pistettä.

Kanada iso suosikki, mutta Saksa on kaikkea muuta kuin helppo vastus

Lähtökohdat otteluun ovat selvät, sillä kovalla materiaalilla liikenteessä oleva Kanada on selvä suosikki tähän joukkueiden MM-avaukseen. Iso kaukalo, avausottelu sekä muutamat muut seikat tarjoavat Saksalle kuitenkin yllätysmomentin tähän kohtaamiseen. Saksa on laadukkaasti kasattu ja valmennettu kokonaisuus, joka pystyy iskemään useammankin maalin, mikäli Kanada ei ole hereillä alusta asti. Kanada ei tunnetusti ole alkulohkovaiheessa puolustellut MM-jäillä veren maku suussa vaan kaikki laitetaan likoon vasta pudotuspelivaiheessa, kun selkä on seinää vasten.

Saksa on muutamien tähtipelaajiensa avulla vaarallinen erikoistilanteissa, joten se tuskin jäänee maaleitta tässä kohtaamisessa. Ottelun ennakkoasetelma on mielestämme kerroinasetelmaa selvästi runsasmaalisempi ja yli 5,5 maalista tarjottu kerroin 2,13 on loistava pelikohde perjantai-iltaan! Todennäköisyysarviomme kohteelle on 52%, joten kerorinrajaksi muodostuu 1,92.

Pelivalinnat:
  • Saksa – Kanada: Yli 5,5 maalia, kerroin 2,13 (Boom Casino)