13.5.2022 Jääkiekon MM-kisat: USA – Latvia

Tällä viikolla on saatu hienoja osumia sekä CS:GO PGL Majoreilta sekä Englannin Valioliigasta ja seuraavaksi ohjelmistossa on tarjolla vielä jääkiekon MM-kisat, joten pelattavaa tulee lähiviikkoina riittämään. MM-kisat starttaavat B-lohkon osalta Yhdysvaltain ja Latvian välisellä kohtaamisella, josta povaamme runsasmaalista näytöstä. Ottelu alkaa kello 16:20 Suomen aikaa.

USA suosikki, Latvia pyrkii iskemään vastaan

B-lohkon osalta jääkiekon maailmanmestaruuskisat käynnistyvät Tampereen Nokia Arenalla USA:n ja Latvian välisellä kohtaamisella. Viime vuonna pronssia napannut USA on perustasoltaan joukkueista selvästi laadukkaampi kokonaisuus, vaikka joukkue ei missään nimessä millään tähtisikermällä ole kisoissa liikkeellä.

Joukkueen tärkeimpiä yksittäisiä pelaajia tässä turnauksessa ovat maalivahti Alex Nedeljkovic, puolustajat Seth Jones, Nate Schmid sekä Caleb Jones. Hyökkäysarsenaaliltaan USA:n kooste on isolle yleisölle kohtalaisen nimetön, mutta esimerkiksi Arizona Coyotesin Alex Galchenyukilta sekä AHL:ssä maaleja rohmunnut Riley Barber pystyvät ratkaisemaan pelejä tällä tasolla.

Vierasjoukkueen roolia tässä ottelussa hoitava Latvia jäi viime vuoden MM-kisoissa pudotuspelien ulkopuolelle ja lopullisena sijoituksena oli sija 11. Joukkueen ehdottomasti tärkeimpänä yksittäisenä pelaaja täytyy mainita Columbus Blue Jacketsin maalivahti Elvis Merzlikins, joka on todella hyvä vahvistus Latvian joukkueelle.

Kenttäpelaajista on syytä mainita San Jose Sharksin Rudolfs Balcers, joka naputti haipaidoille tällä kaudella yhteensä 23 pistettä. Mistään sateentekijästä ei kuitenkaan ole kyse, mutta hyvä vahvistus joukkueelle. Toinen hyökkäyksen profiilipelaaja joukkueessa on SHL:ssä tällä kaudella pelannut Rodrigo Abols, joka kirjasi yhteensä 34 pistettä tämän kauden Ruotsin liigassa.

Runsasmaalista luvassa Nokia Arenalla?

Perustasoltaan joukkueiden välinen tasoero on hieman yli pykälän verran yhdysvaltalaisten hyväksi, mutta iso kaukalo ja tempoero Pohjois-Amerikan pieneen kaukaloon saattaa aiheuttaa hakemista USA:n osalta. Latvian ryhmä ei ole nimekäs, mutta harjoitusotteluissa se on pystynyt iskemään tehoja Sveitsin, Ranskan ja Kazakstanin verkkoon. USA on suosikki voittamaan ottelun, mutta 1X2-kerroinasetelma on hyvin paikallaan pienien muutosten jälkeen.

Ottelussa on kuitenkin selvää potentiaalia runsasmaalisuuteen ja vedonlyöntimielessä kiinnostavin valinta on yli 5,5 maalista tarjottu kerroin 2,25 josta on tarjolla pientä etua. Todennäköisyysarviomme yli 5,5 maalille on 48%, joten kerroinrajaksi muodostuu 2,08 ja pääsemme iskemään pelit sisään heti avausotteluun.

Päivitys: Boom Casino tarjoaa yli 5,5 maalista markkinatopin 2,32.

Pelivalinnat: