13.8.2023 Englannin Valioliiga: Chelsea – Liverpool

Valioliigakauden ensimmäisen kierroksen toiseksi viimeinen ottelu pelataan sunnuntai-iltana Lontoossa, kun viime kaudella pahemman kerran kompuroinut Chelsea kohtaa viime kaudella viidenneksi taulukossa jääneen Liverpoolin. Kummankin joukkueen pukuhuoneen ovet ovat käyneet kesän aikana laajalti molempiin suuntiin, joten uutta nostetta tulevalle kaudelle on haettu mm. Pelaajakaupoilla. Pelimielessä ottelun kiinnostavinta antia ovat kotijoukkueen menestyskertoimet. Ottelu alkaa sunnuntaina kello 18:00.

Viime kaudella alisuorittaneiden seurojen kohtaaminen

Chelsean viime kausi oli kaikkine käänteineen todellinen pannukakku. Uusi omistaja Todd Boehly palkkasi ennen kauden alkua päävalmentajaksi Thomas Tuchelin PSG:stä, mutta saksalaisen pesti sinisten peräsimessä jäi varsin lyhyeksi, sillä Tuchel sai poistua päävalmentajan paikalta jo syyskuussa. Tilalle palkattu Graham Potter ei onnistunut hänkään saamaan sekavassa tilassa olleen seuran kurssia kohdalleen ja Potter laitettiin kilometritehtaalle kymmenen matsia ennen kauden päätöstä. Tälle kaudelle managerin tehtäviä hankittiin hoitamaan Mauricio Pochettino, jonka odotetaan tuovan ryhtiä lontoolaisseuran tekemiseen.

Viime kaudella lähes 600 miljoonaa euroa pelaajahankintoihin käyttänyt seura päätyi lopulta sarjataulukossa sijalle 12 mikä oli nykyisen Valioliigan muodossa joukkueen seurahistorian huonoin suoritus. Pukuhuoneen ovet kävivät kesällä tiuhaan tahtiin molempiin suuntiin ja uutta starttia haetaan uusien hankintojen turvin. Yksi mielenkiintoinen hankinta oli RB Leipzigiä viime kaudella edustanut Christopher Nkunku, joka saanee rutkasti vastuuta Bluesin hyökkäyskalustossa. Materiaalissa löytyy leveyttä ja laatua, joten nappionnistumisella Chelsea palannee sarjan kärkikahinoihin.

Liverpool on viime vuosilta tuttu näky sarjan kärkipäästä, mutta viime kausi meni kevään 2020 osittain pipariksi. Lopputuloksena oli taulukon viides sija ja tyytyminen tänä syksynä on UCL-pelien sijaan UEL-kahinoihin. Pelillisesti Liverpool ei yltänyt viime kaudella totutulle tasolleen ja manageri Jurgen Kloppilla onkin ollut kesällä aihetta miettimiseen siitä, miten viime vuosina menestymään tottunut seura palautetaan kurssilleen. Poolissa onkin kotijoukkueen tapaan näytön paikka ja mikäli tuoreet pelaajahankinnat lunastavat odotukset, niin myös Pool löytyy keväällä sarjan kärkipäästä.

Perustasoltaan arvostamme Poolin joukkueista hiukan laadukkammaaksi kokonaisuudeksi, mutta kuten niin usein aiemminkin olemme todistaneet, niin kauden alussa yllätyksiä nähdään. Chelsea ei missään nimessä ole niin huono kuin viime kauden sarjasijoitus osoittaa ja The Blues onkin varsin mielenkiintoinen musta hevonen koko kautta silmällä pitäen. Tämä kauden avausottelu on molemmille heti hyvä tasonmittaus ja futista seuraavan kansan näkökulmasta luvassa onkin todella mielenkiintoinen kohtaaminen, joka antanee suuntaviivoja koko kautta silmällä pitäen.

Tasaista vääntöä luvassa Stamford Bridgellä?

Kuten todettua, Pool on joukkueista niukasti laadukkaampi kooste ja perustasoltaan isäntiä hieman edellä. Kummassakin joukkueessa on kuitenkin tehty paljon muutoksia avauskokoonpanoon ja peli on molempien osalta varmasti kaikkea muuta kuin valmista avauskierroksella. Chelsean kotietu tasoittaa puntteja ja oman arviomme mukaan luvassa voi olla tasainen ottelu, jossa kotijoukkue omaa hyvät saumat pikkuyllätykseen.

Betsimarkkina on tehnyt Liverpoolista selvän suosikin vaikka kummankin joukkueen valmistavat ottelut ovat sujuneet positiivisissa merkeissä. Meidän arviossa lähtökohdat otteluun ovat kohtalaisen tasaiset ja kun markkina kallistuu hieman liikaa vieraiden suuntaan, niin panoksia lähdetään asettamaan kotijoukkueen suuntaan. Korkeista kertoimista tunnettu iBet tarjoaa kotijoukkueen suorasta voitosta kerrointa 2,90 ja se tarjoaa niukkaa etua vedonlyöjälle.