14.12.2022 Liiga: Pelicans – Sport

Jalkapallon MM-kisojen oheen on tarjolla välillä myös muuta pelattavaa ja keskiviikkoillan toinen pelikohde futiksen lisäksi isketään kotimaiseen kiekkoiluun. Liigassa pelataan viiden ottelun kierros ja Pelicansin sekä Sportin väliseen otteluun on tarjolla varsin meheväinen pelikohde. Lahden Isku Areenalla on odotettavissa runsasmaalinen ja viihdyttävä ottelu, joten pelimerkit isketään runsasmaalisten lopputulosten puolesta likoon.

Pelicans hienossa iskussa joulun alla

Lahden Pelicans on pelannut toistaiseksi varsin vahvan kauden ja mastokaupungin ylpeys löytyy tällä hetkellä Liigan kakkospaikalta. Sopivia täsmähankintoja viime kesänä tehnyt joukkue on sisäistänyt loistavasti Tommi Niemelän pelitavan ja kun palaset on loksahtanut sopivasti kohdalleen, niin pelikaanille optimaalinen lentokeli on löytynyt. Joukkueen ykköspyssynä on tänä syksynä heilunut tshekkihyökkääjä Lukas Jasek, mutta menestyksen takeena on ollut koko joukkueen kokonaisvaltaisesti laadukas puolustus- sekä hyökkäyspeli.

Pelicansilla on menossa tällä hetkellä todella vahva jakso, sillä viidestä edellisestä ottelusta joukkueella on kasassa neljä suoraa voittoa ja vain yksi tappio, jonka lahtelaiset kokivat HIFK:n vieraana marraskuun lopulla. Edellisen kerran joukkue pelasi viime lauantaina, kun JYP kaatui kotikentällä vaihderikkaan ottelun jälkeen lukemin 4-3. Pelicans on pelannut viimeiseen 10 päivään vain JYP-ottelun, joten energiatasot ovat varmasti kohdallaan tämän ottelun alla.

Vaasan Sportin kausi on ollut tuttuun tapaan todella vaikea. Risto Dufvan suojatit löytyvät tuttuun tapaan sarjan häntäpäästä eikä merkkejä paremmasta juuri ole luvassa. 29 toistaiseksi pelattua ottelua ovat tuoneet laariin 33 pistettä maalierolla 71:86 ja oman pään vuotamisen lisäksi isoja ongelmia on ollut maalinteon tehokkuuden ailahtelevaisuus. Mikäli vire ei kevätkaudelle parane merkittävästi, niin vaasalaisten kohtaloksi jäänee kevään tyhjennysmyynti ja aikainen kesäloma.

Sport nappasi joulukuun alussa kaksi maistuvaa voittoa, kun joukkue otti 5-1 kotivoiton Ässistä ja kaksi päivää myöhemmin myös HIFK taipui Kuparisaaressa lukemin 6-1. Kun palaset napsahtavat kohdalleen sopivasti, niin tehoja löytyy etenkin erikoistilanteissa, mutta isossa kuvassa tasaisempi suorittaminen olisi toivottavaa. Kahdesta edellisestä ottelusta joukkueella on sarakkeessa tappiot, kun viime viikolla tuli kuokkaan ensin Lukolta (5-2) ja pari päivää myöhemmin KooKoolta (3-6). Kuten maalimääristäkin voi päätellä, niin Sport kuuluu tällä kaudella sarjan runsasmaaliseen osastoon ja toistaiseksi ottelukohtainen maalikeskiarvo on 5,3. Pelicansin vastaava lukema kuluneelta kaudelta on 4,6.

Isku Areenalla raikaa maalilaulu?

Perustasoltaan arvostamme Pelicansin joukkueista noin pykälän verran laadukkammaaksi kokonaisuudeksi ja kotikentällään pussinokat ovat ansaitusti yli kerran kahdesta voittavia suosikkeja. 1X2-markkina on kuitenkin ottelussa hyvin kohdallaan, mutta tässä ottelussa on perustellusti aineksia todellisiin maalijuhliin. Vaikka Sportin pelitaktiikka ei vieraskentällä varmastikaan ole yhtä rohkea kuin kotikentällä, niin heikko puolustus- ja maalivahtipeli tarjoavat vastustajille joka ottelussa runsaasti maalipaikkoja.

STSbet on ottelun maaliodotusarvoissa täysin eri linjoilla meidän kanssa ja yli 5,5 maalista tarjottu kerroin 2,40 kelpaa mainiosti pelikohteeksi keskiviikon kiekkokierrokselle. Aloittavat maalivahdit eivät ole vielä selvillä, mutta kyseessä on hyvä pelikohde, johon voi laittaa useamma yksikön panostuksen.

Pelivalinnat:
  • Pelicans – Sport: Yli 5,5 maalia, kerroin 2,40 (STSbet)