14.2.2023 Mestarien liiga: PSG – Bayern München

Jalkapallofaneja hemmotellaan ystävänpäivän kunniaksi todellisella herkkupalalla, sillä Mestarien liigan pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella kohtaa kaksi todellista jättiläistä, kun PSG ja Bayern München iskevät yhteen Pariisin illassa. PSG:n otteet ovat ailahdelleet viime aikoina rajusti ja Christophe Galtierin suojatit ovat luisumassa kriisin partaalle. Ranskalaispäävalmentajan omasta asemasta on myös keskusteltu pariisilaisleirissä ja mahdollinen tappio tästä otteluparista saattaisi sinetöidä päävalmentajan potkut. Ottelu alkaa kello 22:00 Suomen aikaa.

PSG-leirissä halutaan korjata kurssi

Kotijoukkue PSG on polttanut viime vuosina rahaa mielettömät määrät, mutta menestyksiin eurokentillä valtavat panostukset eivät ole tuoneet. Kotimaansa kentillä joukkue on pärjännyt ylivoimaisen materiaalinsa turvin kohtalaisesti, mutta siinä kaikkein kauneimmassa eli Mestarien liigassa seinä on noussut vastaan vuosi ja kausi toisensa jälkeen. Tällä hetkellä joukkue on pienimuotoisen kriisin partaalla, sillä ensin Marseille pudotti pariisilaiset Coupe de Francesta 2-1 voitolla ja heti perään tuli sarjaottelussa 3-1 vierastappio Monacolle. PSG johtaa vielä kotimaansa sarjaa, mutta jos hapuileva meno jatkuu ja kurssi ei oikene, niin myös Ranskan mestaruus on vaarassa karata käsistä.

PSG on kärsinyt viime aikoina lukuisista poissaoloista ja tähtipelaajista niin Lionel Messi, Kylian Mbappe kuin Marco Verrattikin ovat kaikki olleet sivussa. PSG pelasi viikonloppuna ns. Kakkoskokoonpanolla, joten Monaco-ottelun avauksessa oli runkopelaajista ainoastaan maalivahti Gianluigi Donnarumma sekä Marquinhos. Viimeisimpien tietojen mukaan PSG on saanut paranneltua miehistöään ja kaikki tähtipelaajat olisivat päävalmentaja Galtierin käytössä tässä huipputärkeässä ottelussa.

Jos on ollut viime aikoina sekavassa tilassa kotijoukkue PSG, niin samaa tautia on esiintynyt myös Bayern Münchenin leirissä vuodenvaihteessa. Valmentaja Julian Nagelsmannin Bayern on kotijoukkueen tapaan hapuillut alkuvuonna ja perinteinen saksalainen tasaisen varma perussuorittaminen oli kateissa tammikuussa. Tällä hetkellä joukkueella on alla Bundesliigassa kahden ottelun voittoputki, mutta sitä ennen joukkue jäi kolmesti perättäin tasapeliin mikä on tämän tason joukkueelle auttamatta pieni pettymys.

DFB Pokalissa joukkue eteni puolivälieriin kaatamalla helmikuun alussa Mainzin. Kotimaansa Bundesliigassa joukkue seilaa piikkipaikalla, mutta menestystä odotetaan totta kai myös Mestarien liigasta. Vierasjoukkueella on useampia poissaoloja, joista merkittävimpänä voidaan pitää Sadio Manen sekä mahdollisesti myös Thomas Müllerin mahdolliseen poissaoloon.

Kotijoukkueessa tarjolla niukkaa etua

Perustasoltaan arvostan joukkueista Bayern Münchenin niukasti paremmaksi kokonaisuudeksi. PSG:llä on riveissään selvästi paremmat yksilöt, mutta ranskalaissikermän ailahtelevaisuus tekee joukkueesta äärimmäisen vaikean arvioitavan. Tässä ottelussa se nauttii kuitenkin hyvää kotietua ja tähtipelaajien palaaminen avauskokoonpanoon kääntää vaakakupin isäntien suuntaan. Kotijoukkue pyrkinee satsaamaan tähän kotikentällä pelattavaan avausotteluun, sillä otteluparin ratkaisua ei varmasti haluta jättää Allianz Arenalle Saksaan.

Markkina on leiponut kohteeseen vierassuosikin ja kun meidän papereissa PSG lähtee otteluun niukkana suosikkina, niin panoksia päästään lataamaan isäntäjoukkueen harteille. Ottelun maaliodotusarvo on selvästi normaalia korkeampi, sillä ottelussa kohtaavat kaksi todella tulivoimasta koostetta.

Pelivalinnat: