14.3.2023 Mestarien liiga: FC Porto – Inter

Tiistaina jatkuvat Mestarien liigan pudotuspelit, kun ohjelmassa on pudotuspelien toiset osaottelut neljän joukkueen osalla. Inter voitti joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen 1-0, mutta FC Porto väläytti osaamistaan vieraskentällä. Laadukkaasti, mutta tehottomasti Italiassa esiintynyt FC Porto pääsee tällä kertaa kotiyleisönsä eteen Estádio do Dragãolle ja pakkovoiton edessä oleva joukkue lähtee tähän toiseen osaotteluun niukkana suosikkina. Pelimielessä parasta antia kohteessa tarjoilevat kotijoukkueen menestyskertoimet.

Interin peli takkuillut viime viikkoina

Kotijoukkue FC Porto on tuttu näky europeleissä, sillä kotimaansa kärkiseuroihin jo vuosia kuulunut seura on kestovierailija Mestarien liigassa. 30 kertaa kotimaansa sarjan voittanut seura on voittanut kerran myös Mestarien liigan, kun vuonna 2004 joukkue kukisti finaalissa Monacon ja pääsi nostamaan isokorvaista ensimmäistä kertaa seuran historiassa. Viime vuosina menestystä ei ole Mestarien liigassa tullut, mutta tänä keväänä joukkueella on taas uusi mahdollisuus. Ensin pitää kuitenkin voittaa tämä ottelu ja selvitä jatkoon ensimmäiseltä pudotuspelikierrokselta.

Porto esiintyi joukkueisen ensimmäisessä kohtaamisessa varsin pirteästi ja vieraskentästä huolimatta portugalilaiset loivat maaliodottamaa peräti 1,65. Maalia ei Italian reissulta palkinnoksi saatu, mutta maalin takaa-ajoasemasta huolimatta se ei missään nimessä ole vielä hävinnyt tätä otteluparia. Porto on viime aikoina ollut kotimaansa sarjassa pirteällä pelipäällä ja alla on 3-1 (chaves) sekä 3-2 voitot (Estoril). Joukkueelta puuttuu tästä ottelusta tärkeä keskikenttämies Otavio, joka on pelikiellossa ulosajon takia.

Vierasjoukkue Inter ei ole nykykunnossaan enää Euroopan eliittiä, mutta laatujoukkueesta on silti totta kai kyse. Avauskohtaamisessa joukkue oli hieman onnekas, sillä oma maali onnistuttiin pitämään puhtaana vain vaivoin ja hieman paremmalla onnella Porto olisi pystynyt rokottamaan italialaisia useammankin kerran. Porto-voiton jälkeen joukkueen peli on takunnut pahemman kerran, sillä kolmesta sarjaottelustaan joukkue on pystynyt raapimaan ainoastaan kolme pistettä, kun heikko Lecce kaatui kotikentällä 2-0. Tappiot tulivat Bolognan (1-0) ja Spezian (2-1) vieraana.

Inter lähtee tähän toiseen osaotteluun ilman toppari Milan Skriniaria, muuten vieraiden terveystilanne on hyvä. Pelinkuvasta muodostunee kotijoukkueen pallonhallinta, sillä Inter tuskin nostaa riskitasoja niin kauan, kun isännät pystytään pitämään nollilla. Portolle ei riitä ottelusta tasapeli, joten kotijoukkue lisännee painetta loppua kohti.

Kotijoukkueen kertoimissa tarjolla etua

Perustasoltaan joukkueiden välillä ei ole isoa tasoeroa. Porto nauttii ottelussa vahvaa kotietua ja sen vire on viime aikojen perusteella selvästi isäntiä parempi. Joukkue haastoi Interin todella hyvin myös vieraskentällä, joten tähän otteluun se lähtee meidän papereissa kotikentällään suosikkina. Pelimielessä parasta antia on aasialainen tasoitusveto -0,5 sillä tasapelistä joukkue ei tässä ottelussa pelaa. Käytetään pelivalintana Porto -0,5 AH, joka osuu mikäli Porto voittaa ottelun. Arvio kohteelle on hieman yli neljä kertaa kymmenestä.

Pelivalinnat:
  • FC Porto -0,5 AH, kerroin 2,55 (XLBet)