14.4.2023 Veikkausliiga: FC Haka – AC Oulu

Kotimainen Veikkausliiga jatkuu perjantai-iltana kahden ottelun kierroksella. Illan ehdottomasti mielenkiintoisempi kamppailu käydään Valkeakosken Tehtaan kentällä, jossa iskevät yhteen sarjan TOP6:een povatut FC Haka sekä AC Oulu. Kotijoukkue Haka hävisi avauskierroksen ottelunsa vieraskentällä SJK:lle, mutta nyt kauden avauspisteitä haetaan kotinurmella kevään Liigacupissa pirteästi esiintynyttä AC Oulua vastaan. Kotijoukkue lähtee otteluun niukkana suosikkina, mutta pelimielessä kohteen kiinnostavanta anti ovat runsasmaaliset lopputulokset, sillä kummaltakin joukkueelta löytyy kokoonpanosta tulivoimaa. Ottelu alkaa klo 18:00.

FC Haka päässyt vihdoin Tehtikselle harjoittelemaan

Viime kaudella hieman yllättävästikin aina Veikkausliigan neljännelle sijalle noussut Valkeakosken Haka lähti myös tähän kauteen hyvät sijoitukset mielessään. Viime kauden ykköspyssyn Lee Erwinin lähtö rokotti totta kai tulivoimaa hyökkäyksestä, mutta ihan laatuhankintoja joukkue on pystynyt tehdaskaupunkiin hankkimaan. Hyökkäyksessä Erwinin korvaajaksi hankittu Juan Lescano väläytteli avauskierroksen SJK-ottelussa osaamistaan ja häneltä sopii odottaa tehoja kesän mittaan.

Valmentaja Teemu Tainion mukaan joukkue ei juurikaan päässyt Tehtaan kentälle harjoittelemaan ennen kauden alkua, mutta nyt tilanne on parantunut ja joukkue on ennakkotietojen mukaan päässyt ottamaan koko viikon tuntumaa Tehtaan kentän nurmeen. Kotijoukkue on myös saanut kokoonpanoaan parempaan kuntoon ja varmuudella sivussa ovat ainoastaan Mehdi Boukassi sekä Vigori Gbe. Avauskierroksella tullut 1-2 tappio SJK:n vieraana on varmasti unohdettu ja nyt focus on siirretty perjantai-illan kotiavaukseen, jossa vastaan tulee todella pirteästi kevään Liigacupissa esiintynyt AC Oulu.

AC Oulun ympärillä on ollut viime aikoina kova pöhinä ja ihan kelvolliset kannukset joukkue näille puheille hankki, sillä Liigacupin finaaliin eteneminen oli hyvä osoitus joukkueen iskukyvystä. Finaalissa tuli lopulta 2-1 kuokkaan HJK:lta, mutta isossa kuvassa kevätkausi oli oululaisten osalta onnistunut. Valmentaja Ricardo Duartella on käytössään ihan iskukykyinen kokoonpano, joka pystyy hallitsemaan palloa ja luomaan tasaiseen tahtiin maalipaikkoja. Toki joukkueen pelitapa soveltuu myös altavastaajan asemassa pelaamiseen, mutta Duarten joukkue haluaa kevään perusteella selvästi pelata pallolla.

AC Oulu aloitti kauden komealla 0-2 vierasvoitolla nousijajoukkue KTP:n vieraana. Ottelu oli varsin tasainen, mutta AC Oulun parempi tehokkuus maalipaikoissa toi ansaitun 0-2 vierasvoiton ja kauden ensimmäiset kolme pistettä. Oululaisten tärkein yksittäinen pelaaja lienee Noah Pallas, joka sai vahvojen otteidensa ansiosta kutsun myös Markku Kanervan EM-karsintaryhmään maaliskuussa. Oulussa on viime kautta leveämpi kokoonpano ja kyllä joukkuetta voi onnistuneella kaudella povata sarjan TOP6:een.

Vauhdikasta futista luvassa Tehtaan kentällä?

Perustasoltaan ja pelivoimaltaan joukkueiden välinen tasoero on hyvin pieni. Haka lähtee otteluun kotikentän turvin suosikkina, mutta mistään jättimäisestä suosikkiasemasta ei voida puhua. Haka on saanut kuluneella viikolla harjoitella täysipainoisesti Tehtaan kentällä ja joukkueen sopii odottavan parantaa avauskierroksen SJK-tappiosta. AC Oulu puolestaan taipuu monenlaiseen pelitapaan ja joukkue pystyy avauskierroksen perusteella iskemään maaleja tilaisuuden tullen todella tehokkaasti.

1X2-markkina on varsin hyvin kartalla joukkueiden iskukyvystä, mutta maaliodottamasta olemme betsimarkkinan kanssa hieman eri mieltä. Vaikka Veikkausliigan maaliodottama ei keväisin ole korkea huonojen olosuhteiden takia, niin tässä ottelussa on silti potentiaalia normaalia runsasmaalisempaan otteluun – kiitos molempien joukkueiden vahvan hyökkäyksen. Yli 2,5 maalia toteutuu arviomme mukaan hieman yli kerran kahdesta ja 53% (rajakerroin 1,89) todennäköisyydellä XLBetin tarjoama kerroin 2,04 kelpaa kupongille perjantain kierrokselle.

Pelivalinnat:
  • Yli 2,5 maalia, kerroin 2,04 (XLBet)