14.8.2023 Englannin Valioliiga: Manchester United – Wolves

Uuden Valioliigakauden ensimmäinen viikonloppu alkaa olla takana, mutta brittifutiksen ystävät pääsevät vielä maanantai-iltana nauttimaan ensimmäisen kierroksen viimeisestä ottelusta, kun Manchester United isännöi Wolvesia Old Traffordilla. Viime kaudella kolmanneksi sarjassa sijoittunut United kärsii muutamista loukkaantumisista, mutta odotukset uuden kauden alla ovat korkealla Manchesterissa. Betsimielessä kello 22:00 Suomen aikaa alkava ottelu kiehtoo eniten vähämaalisten lopputulosten kannalta.

Punaiset paholaiset jatkavat tutussa komennossa

Hollantilainen Erik ten Hag onnistui viime kauden päätteeksi lopulta hyvin Unitedin peräsimessä ja tuloksena oli kolmas sija sekä paikka UCL-lohkovaiheessa. Tulevan kauden europelit tuovat totta kai lisärasitusta joukkueelle ja materiaaliin on luonnollisesti haettu leveyttä kesän aikana. Maalin suulle Interistä hankittu Andre Onana on hyvä hankinta ja hän pystyy auttamaan puolustusta myös jalalla. Hyökkäyspään syömähampaaksi hankittiin Atalantasta tanskalainen Rasmus Hojlund, joka teki viime kaudella tuhoisaa jälkeä Serie A:ssa sekä tanskan maajoukkueessa. Kesän muut hankinnat ovat Mason Mount (Chelsea) sekä Jonny Evans (Leicester).

Old Traffordilla pukuhuoneen ovet kävivät myös toiseen suuntaan sillä lähtöpuolella olivat David de Gea, Alex Telles sekä Anthony Elanga. Joukkue on kuitenkin vahvistunut viime kaudesta ja odotettavissa on, että United taistelee tälläkin kaudella ilman muuta sarjan kärkisijoituksista yhdessä Arsenalin ja Manchester Cityn kanssa. Valmistavat ottelut eivät sujuneet Unitedin osalta ihan odotetulla tavalla, mutta muutamia poissaoloja lukuunottamatta manchesterilaisilla ei pitäisi olla mitään suuria huolia kauden alla.

Vierasjoukkue Wolvesin edellinen kausi ei sujunut odotetulla tavalla, sillä heikosti sujunut syksy tiesi lopulta potkuja Bruno Lagelle. Tilalle palkattu Julen Lopetegui toi uutta pelitapaa sekä kaivattua ryhtiä tullessaan Sevillasta, mutta lopulta projekti susien peräsimessä päättyi viime viikolla, kun espanjalainen erotettiin tehtävästään. Suoraa syytä Lopeteguin potkuille ei ole, mutta seuran sisäiset ristiriidat ja FFP-sääntöjen noudattamatta jättäminen olisi espanjalaisen potkujen takana. Talous- ja kirjanpitoasiat ovat siis seurassa joidenkin tietojen mukaan retuperällä ja Wolvesia onkin syytä seurata normaalia tarkemmalla linssillä alkukaudella.

Pelivoimaltaan ja materiaaliltaan Wolves kuuluu sarjan alempaan keskikastiin ja mikäli huhut toimiston päässä olemassa olevista ongelmista pitää paikkansa, niin kaudesta voi muodostua pitkä ja vaikea oranssipaitojen osalta. Joukkue ei ole vahvistunut merkittävästi viime kaudesta ja sarjapaikan säilyminen lienee joukkueen tavoitteena tälle kaudelle.

ManU selvä suosikki, mutta pysyvätkö lukemat maltillisena?

Perustasoltaan, pelivoimaltaan ja materiaaliltaan United on joukkueista selvästi laadukkaampi kooste ja kotiedun turvin selvä suosikki voittamaan ottelun. Wolves on ennakkotietojen mukaan hieman sekavassa tilassa ja vaikka joukkueen kauteen valmistavat ottelut ovat menneet ilman tappioita, niin vastukset eivät ole olleet mainittavaa luokkaa. United on ollut joukkueisen keskinäisissä viime kausina selvästi niskan päällä, sillä kolmen edellisen kauden aikana pelatuista keskinäisistä punaiset ovat voittaneet viisi kertaa.

Maaliodotusarvoltaan markkina on ennakoinut ottelusta runsasmaalista, mutta me emme ole aivan yhtä runsasmaalisella kannalla. Turhia riskejä lähdetään tuskin ottamaan ja luvassa voi hyvinkin olla taktisesti defensiivinen kohtaaminen, jossa ei maaleilla juhlita. Arviomme alle 2,5 maalille on 44%, joten kerroinrajalla 2,27 underia päästään iskemään sisään. Markkinatopin kohteeseen tarjoilee tällä kertaa XLBet.