14.9.2022 Liiga: Sport – JYP

Kotimainen Liiga alkaa torstai-iltana toden teolla, kun ohjelmassa on kuuden ottelun kierros. Yksi kierroksen mielenkiintoisista ottelusta vedonlyönnillisestä näkökulmasta pelataan Vaasa Arenalla, kun jo harjoituskaudella kaksi kertaa kohdanneet Sport ja JYP avaavat kautensa. Kummankaan joukkueen puolustuspeli ei vakuuttanut harjoituskaudella, joten luvassa voi olla maalijuhlien täyteinen ilta Vaasassa.

JYP vahvistunut paljon tulevalle kaudelle

Vierasjoukkue JYP oli pitkään tuttu näky Liigan pudotus- ja mitalipeleissä, mutta viime vuosina jyväskyläläisseura on loistanut lähinnä huonoilla valmentaja- ja pelaajavalinnoilla. 2000- ja 2010-luvulla useita mitaleita sekä kaksi mestaruutta voittanut seura teki isoja muutoksia sekä pelaajistoon, että valmennukseen ja uutta nousua Liigan kärkeen lähdetään hakemaan Jukka Rautakorven sekä Ville Niemisen komennossa. Myös pelaajistossa on tapahtunut isoja muutoksia ja joukkueeseen on hankittu muutamia nimekkäitä paluumuuttajia.

JYPin harjoituskausi sujui varsin vaihderikkaissa merkeissä, sillä kahdeksan pelattua harjoitusottelua toivat sarakkeeseen neljä voittoa ja neljä tappiota. Harjoituskauden pahin kompurointi nähtiin 25. elokuuta juuri tämäniltaista vastustajaa, Sportia vastaan, kun JYP taipui Kuparisaaressa peräti 7-1 lukemin. Viimeisessä harjoitusottelussa ennen kauden alkua JYP kaatoi kotikentällään Ässät jatkoajan jälkeen lukemin 2-1. JYP on vahvistunut tälle kaudelle merkittävästi ja nappionnistumisella joukkueella on erinomaiset mahdollisuudet raivata tiensä sarjan kuuden parhaan joukkoon ja suoraan pudotuspelipaikkaan.

Kotijoukkue Sport on jo vuosien ajan kuulunut sarjan alempaan keskikastiin ja suurta menestystä Vaasassa ei olla Mestis-vuosien jälkeen päästy nauttimaan. Joukkueen peräsimessä jatkaa tälläkin kaudella tuttu kuulapää, sillä Risto Dufva jatkaa penkin takana. Sportin pukuhuoneessa kävi pienimuotoinen kato viime keväänä, kun muutama profiilipelaaja lopetti uransa ja osa pelaajistosta halusi hakea uutta tuulta uralleen muualla. Tulopuolella on ihan laadukkaita pelaajia, mutta vaikea on uskoa, että Sport pystyisi tällä kaudella taistelemaan suorasta pudotuspelipaikasta.

Vaasalaisten harjoituskausi sujui JYPin tapaan varsin vaihtelevissa merkeissä. Yhteensä kymmenen pelattua harjoitusmatsia toi saldoon neljä voittoa sekä kuusi tappiota, joten työtä vaasalaisjoukkueella vielä kauden alla riittää. Viimeisen harjoitusottelu ennen kauden alkua päättyi tylyyn 0-4 kotitappioon Rauman Lukko vastaan. Sitä ennen Kärpät nöyryytti vaasalaisia Raksilassa peräti 7-1, joten etenkin puolustuspelissä on petrattavaa.

Vieraat niukkoina suosikkeina otteluun, maalijuhlaa luvassa?

Vierasjoukkue JYP on perustasoltaan ja materiaaliltaan joukkueista vähintään pykälän verran laadukkaampi kokonaisuus ja ansaitusti niukka suosikki myös vieraskentällä. Kauden alussa yllätysmomentti on kuitenkin isoimmillaan ja Sportilla on kotiyleisönsä varmasti näytön paikka heikon harjoituskauden jälkeen. JYP on papereissamme niukka suosikki vieraskentästä huolimatta, mutta vedonlyöntimielessä kohteen mielenkiintoisin asetelma löytyy runsasmaalisuudesta.

Molempien joukkueen puolustuspeli on sakannut ajoittain pahasti valmistavissa otteluissa ja erikoistilanteiden myötä maalipaikkoja tullaan varmasti näkemään runsaasti myös tässä kamppailussa. Joukkueet kohtasivat harjoituskaudella kahdesti ja silloin otteluissa nähtiin kuusi sekä kahdeksan maalia. Samantapaista ilotulitusta voi hyvinkin olla tarjolla myös tänään, joten pelikohteeksi nostetaan yli 5,5 maalista tarjottu kerroin 2,36 joka kestää helposti peliä 48% arviolla ja kerroinrajalla 2,08.

Pelivalinnat:
  • Sport – JYP: Yli 5,5 maalia, kerroin 2,36 (Bankonbet)