14.9.2022 Mestarien liiga: Manchester City – Dortmund

Mestarien liiga jatkuu keskiviikkona yhdeksän ottelun voimin, kun ohjelmassa on useamman eri lohkon otteluita. Yksi illan ehdottomista herkkupaloista on Manchester Cityn ja Borussia Dortmundin välinen kohtaaminen City of Manchester Stadiumilla. Kummaltakin joukkueelta löytyy runsaasti hyökkäysvoimaa, mutta Citizens pakottanee vieraat puolustuskannalle, joten Manchesterin keskiviikkoillassa saatetaan nähdä runsasmaalinen pölläytys. Ottelu alkaa kello 22:00 Suomen aikaa.

Haaland murskaa ennätyksiä City-paidassa

Manchester City pääsi pitämään tiukan alkukauden jälkeen viime viikonloppuna ansaittua vapaata ja se pääsee tähän otteluun takuulla tuoreilla jaloilla ja hyvin valmistautuneena. City on ollut jo parin kauden ajan yksi Euroopan parhaista seurajoukkueista ellei paras ja kun tälle kaudelle kärkeen hankittiin norjalainen maaliruisku Erling Haaland, niin jälki on ollut toistaiseksi tuhoisaa. Vaikka Cityn on ollut tyytyminen tällä kaudella kotimaan sarjassa ”vain” neljään voittoon ja kahteen tasapeliin, niin Haalandin tulo on tuonut rutkasti lisää tulivoimaa sinisten hyökkäyspäähän.

Cityn taival tämän kauden Mestarien liigassa alkoi solidilla 0-4 vierasvoitolla Sevillan vieraana. Cityn ei tarvinnut tuossa ottelussa esittää mitään ihmeellistä vaan runsasmaalinen voitto ja kolme pistettä irtosivat varsin helpolla perussuorituksella. Guardiolalla on tässä ottelussa käytössään hyvin levännyt ja erittäin leveä kokoonpano, sillä ainoa varma poissaolija on pelikiellossa oleva Mendy. Pikkukolhuista kärsineiden Kyle Walkerin sekä Aymeric Laporten pelaaminen on epävarmaa.

Vierasjoukkue Dortmundin kausi on alkanut hieman takkuillen, sillä kotimaansa Bundesliigassa joukkue on kokenut kuudesta ottelusta jo kaksi tappiota. Neljä muuta ottelua on päättynyt keltaisten voittoon, mutta peliesitykset eivät ole toistaiseksi vielä vakuuttaneet allekirjoittanutta. Aiemmin varsin tulivoimaisena joukkueena tunnetuksi tullut Dortmund ei ole tällä kaudella saanut vielä täyttä potentiaalia irti puristettua kokoonpanosta. Edellisellä kierroksella tuli ruma 3-0 vierastappio RB Leipzigin vieraana.

Dortmund on G-lohkon potentiaalinen lohkokakkonen, sillä saksalaisten onneksi Cityn ohella samaan lohkoon arvottiin heikosti viime aikoina esiintynyt Sevilla sekä FC Kööpenhamina. Toki myös näillä seuroilla on mahdollisuudet yllättää saksalaiset keskinäisessä, mutta perustasoltaan Dortmund on lohkon toiseksi paras joukkue.

City jyrää pallonhallinnalla, pysyykö keltaiset vauhdissa?

Lähtökohdat otteluun ovat varsin mielenkiintoiset, sillä oman nyanssissa otteluun tuo megastara Erling Haalandin kohtaaminen vanhan seuransa kanssa. Kovasta vaatimustasosta tunnettu järkäle ei varmasti päästä vanhoja pelikavereitaan helpolla ja saksalaisjoukkueen puolustuksella tulee varmasti pitämään kiirettä de Bruyne-Haaland -duon kanssa. Perustasoltaan City on joukkueista selvästi laadukkaampi kokonaisuus ja se tulee hallitsemaan palloa valtaosan pelistä ja vyöryttämään hyökkäyksiä läpi ottelun.

Dortmund ei ole ollut tällä kaudella viime kausiensa tasolla ja Manchesterin keskiviikkoillassa voi olla luvassa todellinen tukkapölly jos otteet eivät parane viikonlopun RB Leipzig -ottelusta. City on jättisuosikki kotikentällään ja luvassa on erittäin todennäköisesti runsasmaalinen kotivoitto. Kohteen parhaat peli-ideat painottuvat runsasmaalisuuteen ja kotijoukkueen tasoitusvetoihin. Käytetään peleissä poikkeuksellisesti jopa 2,5 maalin tasoitusta, sillä ottelu tuoksahtaa murskajaisilta.

Pelivalinnat:
  • Manchester City – Dortmund: Man City -2,5 AH, kerroin 2,30 (Bankonbet)