14.9.2023 Liiga: Ilves – Lukko

Kotimainen Liiga pyörähti käyntiin aiemmin tällä viikolla ja samaa hokiherkkua on luvassa myös torstai-iltana, kun Tampereen Ilves pelaa kauden ensimmäisen kotiottelunsa Nokia Arenalla Rauman Lukkoa vastaan. Ilveksen kausi alkoi eilen 3-4 vierasvoitolla Ässistä, Lukko sen sijaan aloitti kauden tappiolla häntäpäähän povattua HPK:ta vastaan. Ilves on ottelussa suosikki, mutta kohteen parasta antia vedonlyöntimielessä on runsasmaaliset lopputulokset. Ottelu alkaa kello 18:30.

Nokia Arenalla luvassa kahden laatujoukkueen kohtaaminen

Erinomaisen runkosarjan viime kaudella pelanneen Tampereen Ilveksen pudotuspelit päättyivät viime kaudella tylyyn tappioon, kun välierissä tuli tappio sensaatiomaisen kauden pelanneelle Pelicansille. Runkosarjan kakkostila sekä pronssimitali todistivat kuitenkin sen, että vielä muutama vuosi takaperin sarjan häntäpäässä seilannut Ilves on tullut sarjan TOP-joukkueihin jäädäkseen. Viime kaudella kesken kauden seuran peräsimeen tullut Antti Pennanen jatkaa päävalmentajana ja sopii odottaa, että palaset loksahtavat tällä kaudella vähintään yhtä hyvin kohdalleen kuin viime sesongilla.

Ainoan kysymysmerkin tämän kauden joukkueeseen tuo kohtalaisen iso vaihtuvuus pelaajistossa, sillä lähes kymmenen runkopelaajaa vaihtoi maisemaa kesän aikana. Ilves toimi erittäin aktiivisesti pelaajamarkkinoilla ja tilalle hankitut pelimiehet ovat laadukkaita, joten isossa kuvassa hätää ei pitäisi olla. Mikäli puhtaasti kokoonpanoa katsotaan, niin Ilves on vahvistunut viime kaudesta. Tärkeimmät tulijat joukkueeseen olivat Jonas Gunnarsson (mv), Oula Palve (h), Niklas Friman (p), Simon Stransky (h) sekä Petr Kodytek (h).

Rauman Lukon viime kausi oli varsin kaksijakoinen. Syyskaudella joukkueelle ei tahtonut löytyä pysäyttäjää, mutta keväällä taso laski ja lopulta tuloksena oli runkosarjan kolmas sija. Puolivälierätappio Helsingin IFK:lle oli iso pettymys ja isossa kuvassa kausi jäi negatiivisen puolelle, sillä Raumalla oli satsattu jälleen kerran isosti kokoonpanoon. Kauden päätteeksi seura antoi potkut päävalmentaja Marko Virtaselle ja palkkasi tilalle Tomi Lämsän.

Myös Lukon pelaajarosteri koki valmennuspuolen ohella muutoksia kuluvalle kaudelle, kun vajaa kymmenkunta pelaajaa vaihtoi maisemaa kanaalikaupungista muualle. Tilalle saatiin hankittua kuitenkin tasokkaita pelimiehiä sekä muutamia potentiaalisia nuoria, joten isossa kuvassa taso ei ole viime kaudesta juurikaan muuttunut. Aivan kuumimpien mestarisuosikkeihin joukkoon Lukkoa ei tällä kaudella voi povata, mutta pudotuspelien ulkopuolelle jääminen nykyisellä ryhmällä olisi jättimäinen pettymys.

Ilves suosikki, mutta nähdäänkö Tampereen illassa maalijuhlaa?

Perustasoltaan arvostan Ilveksen joukkueista pykälän verran laadukkaammaksi joukkueeksi ja etenkin penkin takana ero on merkittävä isäntien hyväksi. Tupsukorvat nauttivat ottelussa myös kotietua mikä tarkoittaa myös viimeistä vaihto-oikeutta, joten suosikkiasetelma vahvistuu entisestään. 1X2-markkinassa kertoimet on kuitenkin asetettu kohtalaisen hyvin kohdalleen, joten pelikohteita on etsittävä total-markkinasta.

Olemme ottelun maaliodotusarvon suhteen hieman runsasmaalisemmalla kannalla kuin vedonlyöntimarkkina, joten torstai-illan panostukset laitetaan over-valinnoille. Todennäköisyysarviomme vähintään kuudelle osumalle on 40% ja kun Quick.bet tarjoilee kohteelle kerrointa 2,70 niin pikkupanoksen kokeilua illan Liiga-kierrokselle päästään laittamaan.