15.2.2023 Mestarien liiga: Dortmund – Chelsea

Mestarien liigan pudotuspelit starttasivat eilen kahdella ottelulla ja samaa herkkua on tarjolla heti perään tänään. Illan UCL-otteluista ehdottomasti kiinnostavampi on Dortmundin ja Chelsean välinen kohtaaminen. Kotijoukkue on löytänyt talvipaussin jälkeen hyvän vireen, mutta rutkasti vahvistunut Chelsea ei ole vaaraton vierailija. Isännät lähtevät silti kello 22:00 alkavaan otteluun suosikkeina ja kiehtovimmat pelivalinnat löytyvät kotijoukkueen menestyksestä.

Dortmund löytänyt hienon vireen kevään kynnyksellä

Kotijoukkue Dortmund on tuttu näky Mestarien liigan pudotuspeleissä sekä Saksan Bundesliigan kärkikahinoissa. Kotimaansa kestomenestyjiin kuuluva Dortmund eteni lohkovaiheesta helposti jatkoon Manchester Cityn vanavedessä G-lohkossa. Dortmund kärsi syksyn ja talven aikana lukuisista loukkaantumisista, mutta tällä hetkellä Edin Terzicillä on käytössään lähes optimaalinen kokoonpano. Yksi ehdottomasti iloisimmista asioista saksalaisleirissä on kivessyövästä selvinneen Sebastian Hallerin paluu keltaisten kokoonpanoon. Haller tuo rutkasti lisää tulivoimaa joukkueen maalintekoon.

Dortmundilla oli syksyllä ongelmia kokoonpanon kanssa ja voittoputkia ei päässyt juuri syntymään, sillä yllättävät tappio sarjataulukossa alempana oleville seuroille kiusasivat dortmundilaisia. Talvitauko ja lasaretin tyhjentyminen on tehnyt kuitenkin joukkueelle hyvää, sillä tällä hetkellä Bundesliigassa on alla viiden ottelun voittoputki ja DFB Pokalissa joukkue eteni puolivälieriin kaatamalla Bochumin vieraskentällä 1-2. Bundesliigassa joukkue on tällä hetkellä sijalla kolme, joten keltapaidat ovat toden teolla mukana myös kotimaansa mestaruustaistossa. Sarjaa johtava Bayern München on tällä hetkellä kolme pistettä karkumatkalla.

Vierasjoukkue Chelsean kausi on ollut vaikea. Kotijoukkueen tapaan lukuisista loukkaantumisista kärsinyt lontoolaisseura ei ole löytänyt missään vaiheessa lentokeliä ja kokoonpanomurheiden takia peli on yskinyt läpi sesongin. Mestarien liigassa onnistuttiin sentään kairaamaan pudotuspelipaikka, mutta osasyynsä tähän oli myös heikkotasoisessa E-lohkossa. Kotimaansa sarjassa Valioliigassa Chelsea on tällä hetkellä vasta sijalla kymmenen ja ensi kauden UCL-paikka (4. sija) on tällä hetkellä kymmenen pisteen päässä.

Lontoolaiset tarvitsisivat kevätkaudelle kunnon ryhtiliikkeen, mutta viime aikoina viitteitä paremmasta ei ole juuri näkynyt. Chelsea teki hankintoja äskettäin, mutta osa uusista pelaajista ei ole saanut vielä pelilupaa Mestarien liigaan uudessa seurassaan ja tämän illan kokoonpano on pelilupa-asioiden ja loukkaantumisten osalta vielä auki. Varmaa on kuitenkin se, että valmentaja Graham Potter ei tähän tärkeään UCL-otteluun parhaalla mahdollisella kokoonpanolla pääse.

Kotijoukkueen menestyskertoimissa tarjolla hyvää pelattavaa

Vaikka Valioliigaseura Chelsea onkin joukkueista nimekkäämpi, niin lukuisat poissaolot ja koko kauden kestänyt alakulo on niin merkittävä seikka, että vierailijoiden voimalukua on täytynyt laskea talven aikana. Perustasoltaan joukkueet ovat tällä hetkellä hyvin samantasoisia ja nykyvireen puolesta kelkka kääntyy isäntien puolelle. Lisäksi Dortmund nauttii Signal Iduna Parkilla merkittävää kotietua. Tämä ottelu voitetaan erittäin todennäköisesti keskikentällä ja siinä etua on annettava niin ikään isännille.

Dortmunt lähtee otteluun suosikkina ja mielestämme Die Borussen lähtee otteluun kerroinasetelmaa selvempänä suosikkina. Parasta etua peleissä tarjoaa isäntien suora voitto, sillä tulivoimastaan tunnettu kotijoukkue haluaa varmasti näyttää kotiyleisön edessä parastaan. Chelsea lähtee tuttuun tapaan pelaamaan nolla-nollaa, mutta en usko vieraiden puolustuksen kestävän täyttä 90 minuuttia. Tarjolla oleva kerroin 2,40 kelpaa 44% arviolla (rajakerroin 2,27) UCL-jännäriksi keskiviikkoiltaan.

Pelivalinnat: