15.4.2023 Englannin Valioliiga: Aston Villa – Newcastle

Lauantain Valioliiga-kierroksen ehdoton herkkupala nähdään kello 14:30 Birminghamin Villa Parkilla, jossa iskevät yhteen loistavaan iskuun kohonnut Aston Villa sekä koko kauden sarjan kärkipäässä operoinut Newcastle. Fantastisen kevätkauden pelannut Villans on noussut mukaan taisteluun europaikoista, mutta lauantaina vastus on äärimmäisen kova, kun sarjan kolmospaikalla oleva Magpies saapuu Keski-Englantiin vierailulle. Luvassa on kahden huippuvireisen joukkueen kohtaaminen, joten futisfaneille on tarjolla taatusti mielenkiintoinen kamppailu.

Kumman voittoputki katkeaa lauantaina?

Kotijoukkue Aston Villa kuului viime kaudella vielä sarjan alempaan keskikastiin, mutta nyt joukkue on ottanut isoja kehitysaskelia ja laadukas sekä pitkäjänteinen työ näkyy tällä hetkellä sarjataulukossa. Joukkue on noussut kuin varkain sarjan kutospaikalle 30 pelatun ottelun saldo näyttää lukemia 14-5-11 maalierolla 41:40. Toki Aston Villan hyvän sijoituksen takana on myös muutaman ennalta kovemman joukkueen kompastelu, mutta se ei missään nimessä poista Emeryn hyvää työtä seuran peräsimessä. Tästä ottelusta kotijoukkueelta puuttuu loukkaantumisten takia Bailey, Cash, Coutinho, Kamara sekä Steer.

Aston Villa on ollut mainiossa iskussa etenkin kevätkaudella ja kymmenen ottelun kuntopuntaria tarkastellessa joukkue on taulukon nelospaikalla. Lyhyemmällä tarkastusjaksolla otteet ovat vielä paremmat, sillä seitsemästä edellisestä ottelustaan joukkue on voittanut peräti kuusi ja pelannut kertaalleen tasan. Viimeiset neljä ottelua Emeryn suojatit ovat voittaneet, joten vire on rautaa. Voittoputken aikana on kaatunut Bournemouth (3-0), Chelsea (0-2), Leicester (1-2) sekä viimeisimpänä Nottingham (2-0). Kotikentällään Villans on voittanut kolme edellistä otteluaan päästämättä maaliakaan, joten Villa Parkin vahva kotietu alkaa olla nyt myös tulosten perusteella maineensa veroinen.

Kuten jo kauden alkuhetkillä ounastelimme, niin Newcastle on ollut äärimmäisen mielenkiintoinen seurattava. Valtavasti saudirahaa aiemmin pelaajamarkkinoilla polttaneet Harakat onnistuivat hankkimaan tukun todella laadukkaita vahvistuksia oikeille pelipaikoille ja kuten viime kauden loppu osoitti, niin joukkue on kehittynyt ja tulosta on alkanut syntyä. Perustasoltaan Newcastle ei ole vielä sarjan A-tason joukkueiden tasoinen kooste pelivoimaltaan, mutta sarjataulukko ei valehtele ja tällä hetkellä näpeissä on sarjan kolmospaikka.

The Magpiesilla oli vuodenvaihteen jälkeen kuukauden mittainen heikompi jakso, jonka aikana voittoja ei tullut, mutta tällä hetkellä alla on viisi suoraa voittoa, joiden aikana bilekaupungin ylpeys on kaatanut mm. Wolvesin, Nottinghamin, Manchester Unitedin, West Hamin sekä viimeisimpänä Brentfordin. Vaikka viime aikojen otteluohjelma ei olekaan ollut huippukova, niin 15 kerättyä pistettä viidestä viimeisestä on vahva näyttö joukkueen nykykunnosta. Vierailta puuttuu tästä ottelusta Fraser, Krafth sekä Saint-Maximin. Reisivammasta kärsinyt Almiron saattaa palata kokoonpanoon.

Heiluuko Villa Parkilla maaliverkot?

Kotijoukkue Aston Villa on esiintynyt viime aikoina todella vahvasti kotikentällään ja sen maaliin ei ole tehty osumia kolmessa edellisessä kotiottelussa. Nyt vastaan astelee kuitenkin yksi sarjan tulivoimaisimmista hyökkäyksistä ja Villa-puolustus joutuu kovempaan testiin kuin viime viikkoina. Newcastlen vahvuudet ovat hyökkäyspäässä ja viidessä edellisessä ottelussa sen verkko ei ole pysynyt yhtä ottelua lukuunottamatta puhtaana. 1X2-markkina on tässä kohteessa varsin hyvin kartalla joukkueiden pelillisistä voimasuhteista, mutta maalidottaman suhteen olemme ristiriidassa valtavirran kanssa.

Kumpikin joukkue omaa tulivoimaa ja on hyvin mahdollista, että näillä näkymin hyvissä olosuhteissa pelattavassa ottelussa nähdään ennemmin yli kuin alle 2,5 maalia. Todennäköisyysarvio yli 2,5 maalille on 52% ja rajakerroin 1,92. TonyBet ja XLBet tarjoilevat vihjeen kirjoitushetkellä yli 2,5 maalista kerrointa 2,05 ja se hyödynnetään lauantain Valioliiga-kierrokselle.

Pelivalinnat:

— Yli 2,5 maalia, kerroin 2,05 (TonyBet, XLBet)