15.4.2023 Veikkausliiga: VPS – HJK

Kotimaista futista on tarjolla läpi viikonlopun ja lauantain pelikohde kotimaisilta jalkapallokentiltä keskitetään Vaasaan, jossa iskevät yhteen avauskierroksella maalittoman tasapelin pelannut VPS sekä kauden suurin mestarisuosikki HJK. Hietalahden jalkapallostadionilla saattaa olla luvassa varsin yksipuolinen näytös, sillä kotijoukkue VPS kärsii runsaista poissaoloista. Todella leveällä materiaalilla operoiva HJK sai kauteen hienon lähdön, kun Metroderbyssä kaatui FC Honka 2-0 ja vieraat ovat ansaitun isoja suosikkeja myös Vaasassa. Pelimielessä katseet käännetäänkin runsasmaaliseen vierasmenestykseen.

VPS kotiyleisön eteen loukkaantumisten runtelemana?

Kotijoukkue VPS sijoittui viime kaudella sarjan kahdeksanneksi, mutta sitä voidaan pitää hyvänä suorituksena, sillä materiaaliltaan se kuului sarjan heikoimpiin. Nuoret ja liigatasolla kokemattomat pelaajat saivat vastuuta ja suorituivat hyvin. Lisäksi muutamat täsmähankinnat ennen kauden alkua onnistuivat Vaasassa hyvin ja joukkue oli täysin ansaitusti yksi viime kauden valopilkkuja, sillä monet odottivat, että vaasalaiset nähdään putoamistaistelussa. Tete Yengin lähtö teki ison loven vaasalaisten hyökkäyspeliin, mutta muilta osin runko on hyvin samankaltainen kuin viime kaudella.

Kausi alkoi VPS:n osalta ns. Torjuntavoitolla, kun joukkue kävi puolustamassa FC Lahden vieraana 0-0 tasapelipisteen. Joukkue kärsi avauskierroksella useista tärkeistä poissaoloista, kun sivussa olivat Jesper Engström, Tyler Reid, Joonas Vahtera ja Savio Roberto. Mikäli yksikään näistä profiilipelaajista ei pysty pelaamaan tässä ottelussa, niin VPS:lle voi hyvällä syyllä povata vaikeaa lauantai-iltaa Hietalahden stadionilla. Alkukevään Liigacupissa VPS jäi B-lohkon viidenneksi saldolla 1-3-1 maalierolla 6:6.

Vierasjoukkue HJK on ollut ansaitusti kevään aikana esillä, sillä päävalmentaja Toni Koskelalla on materiaaliltaan ylivoimainen kooste kasassa koko sarjan mestaruustaistelua ajatellen. Liigacupissa joukkueen peli ei missään nimessä ollut vielä valmista, mutta ansaittu turnausvoitto sieltä Töölöön napattiin. HJK operoi Veikkausliiga-tasolla kohtalaisen ylivoimaisella materiaalilla ja kaikkea muuta paitsi mestaruutta voidaan Helsingissä pitää epäonnistumisena.

HJK:n sarjakausi alkoi kotikentällä Metroderbyllä FC Honkaa vastaan ja odotetusti kotijoukkue nappasi ottelusta ansaitun 2-0 voiton. Pelin alku oli HJK:n osalta tahmea, mutta loppua kohti rytmi alkoi löytyä paremmin ja tuloksena oli ansaitusti täydet kolme pistettä. Vaikka Honkaa vastaan HJK ei pystynyt palloa hallitsemaan suvereenisti, niin sinivalkoiset loivat tukun vaarallisia maalipaikkoja ja Tanakan sekä Radulovicin onnistumiset tekivät varmasti hyvää näiden profiilipelaajien itseluottamukselle. HJK:n materiaali on useamman luokan parempi kuin isännillä ja ensitietojen mukaan merkittäviä poissaoloja vierailla ei tässä ottelussa ole.

HJK tyly vieras Hietalahdessa?

Asetelmat otteluun ovat varsin selvät, sillä useamman pykälän paremmalla materiaalilla operoiva HJK on ansaitusti ottelussa selvä suosikki. Kotietu tasoittaa puntteja hieman, mutta VPS joutuu antamaan erittäin todennäköisesti tasoitusta tärkeiden pelaajien poissaoloilla. Toni Koskelalla on heittää A-maajoukkuetason miehiä sisälle toisella jaksolla väsynyttä VPS-puolusta vastaan ja VPS:n osalta ottelussa on pientä romahdusvaaraa olemassa.

HJK voittaa ottelun yli kaksi kertaa kolmesta, mutta betsimielessä parasta antia kohteessa tarjoilee HJK:n vähintään kahden maalin voitto, jolle XLBet tarjoaa todella maistuvan kertoimen 2,60. Todennäköisyysarvio tälle on 42% (rajakerroin 2,38) ja tarjolla oleva kerroin isketään peleille lauantain Veikkausliiga-kierrokselle.

Pelivalinnat:

— HJK -1,5 AH, kerroin 2,60 (XLBet)