15.5.2023 Englannin Valioliiga: Leicester –  Liverpool

Englannin Valioliiga lähestyy loppuaan ja taistelu sarjataulukon sekä ylä-, että alapäässä alkaa kiihtyä äärimmilleen. Maanantai-iltana on luvassa todella mielenkiintoinen kamppailu, kun huimaa loppukiriä kevään aikana esittänyt ja ensi kauden viimeisistä UCL-paikoista kiivaasti taisteleva Liverpool matkustaa putoamista vastaan taistelevan Leicesterin vieraaksi. Vierasjoukkue Pool on ollut viime aikoina hurjassa lyönnissä ja kolmen ottelun voitottomassa putkessa sekä kipeästi pisteitä tarvitseva Leicester on kovan paikan edessä kotinurmellaan King Power Stadiumilla. Pelimielessä ottelun kiinnostavinta antia ovat isoista panoksista huolimatta runsasmaaliset lopputulokset.

Liverpool tekemässä mahtavaa kiriä

Kotijoukkue Leicesterin kausi on ollut iso pettymys, sillä keskikastiin povatut Ketut eivät ole saaneet hommaa toimimaan koko kauden aikana ja tällä hetkellä putoamisuhka leijuu kevään 2016 mestarin yllä. Leicester on tällä hetkellä sarjataulukon 19. sijalla 30 pisteellä ja kauden saldo on synkkä 8-6-21 yhteismaalierolla 49:64, kun joukkueen osalta kautta on kolme ottelua pelaamatta. Yhden ottelun enemmän pelannut Leeds on ensimmäisen putoajan paikalla yhden pisteen erolla ja ensimmäisellä säilyjän paikalla olevaan Evertoniin on piste-eroa kaksi pistettä. Myös Everton on pelannut yhden ottelun katedraalikaupungin ylpeyttä enemmän.

Säilyminen on siis yhä omissa käsissä ja voitto Liverpoolista maanantai-iltana kotinurmella nostaisi Ketut takaisin kiinni säilyjän paikkaan. Haaste on kuitenkin kaikkea muuta kuin helppo, sillä Leicesterin peli ei ole kulkenut toivotulla tavalla viime aikoina ja edellisellä kaudella sarjan kahdeksanneksi sijoittunut joukkue on sekavassa tilassa. Edellisellä kierroksella tuli 5-3 tappio Fulhamin vieraana ja sitä ennen joukkue tasasi pisteen päävastustajien Evertonin (2-2) sekä Leedsin (1-1) kanssa. Edellinen voitto on neljän kierroksen takaa, kun joukkue kaatoi kotikentällään Wolvesin 2-1.

Vierasjoukkue Liverpoolin syksy ja talvi oli kaikkea muuta kuin helppo. Joukkue kärsi useiden profiilipelaajien poissaoloista ja talvella pisteitä ei ropissut toivottuun tahtiin ja mestaruudesta puhuminen loppui Anfieldilla jo hyvissä ajoin talvella. Lopputalven ja kevään aikana joukkue kuitenkin on piristynyt ja tällä hetkellä Redsillä on käynnissä todella vahva jakso, joka on nostanut joukkueen mukaan taistelemaan viimeisistä paikoista ensi kauden Mestarien liiga -kentille. Tällä hetkellä Pool on sarjataulukon viidentenä 62. pisteellä ja edellä olevat Man United (4.) sekä Newcastle ovat tasapistettä 66 pistettä keränneenä.

Kaikilla kolmella joukkueella on jäljellä vielä kolme ottelua, joten maksimissaan jaossa on 9 pistettä. Pool on kerännyt pisteitä kahdeksasta perättäisestä ottelusta ja tällä hetkellä voittoputki on kuuden ottelun mittainen, joten vire on Jurgen Kloppin suojattien vire on mainio. Isänniltä puuttuu ottelusta Justin sekä Vestergaard. Vierailta varmuudella sivussa ovat Bajcetic, Ramsay sekä Thiago.

King Power Stadiumilla tarjolla maalintekokilpailu?

Perustasoltaan Liverpool on joukkueista selvästi laadukkaampi kokonaisuus ja nykyvireen ansiosta selvä suosikki myös vieraskentällä. Leicesterin otteita on viime aikoina leimannut ailahtelevaisuus sekä runsasmaalisuus ja tämän ottelun ennakkoasetelmat ovat sellaiset, että sama meno saattaa hyvinkin jatkua tässä ottelussa. Kummankin seuran pistetarve on tällä hetkellä akuutti, joten aikainen avausmaali pakottaisi häviöllä olevan joukkueen nostamaan riskitasoja, joka tietäisi mahdollisia lisäosumia.

Pelimielessä tämän ottelun parasta antia onkin runsasmaaliset lopputulokset, sillä aineksia todelliseen vauhtifutikseen ja sitä myötä maalintekokilpailuun ovat olemassa. Kolmen ja puolen maalin total-linjalla maaliodottama on lähellä kolikonheittoa, joten yli 3,5 maalista tarjottu kerroin 2,17 XLBetiltä maistuu XLBetiltä peleihin.